5/22/2016

עוגת טירמיסו - Tiramisu cake

Yum
בס"ד

tiramisu layer cake עוגת שכבות טירמיסו

עוגת טירמיסו נפלאה וטעימה עם כמה שכבות: שכבת גבינה, שכבת גבינה ושוקולד וקצפת. עוגה נפלאה לשבועות ובכלל.

Wonderful tiramisu cake with layers: layer of cheese, layer of chocolate and cheese and whipped cream. Great for Shavuot holiday and any time actually.



אתם זוכרים את הבעיה שלי להישמע להוראות של מתכונים? טוב, זה לא בדיוק בעיה, אלא שאני יותר אוהבת לשנות מתכונים ולא ללכת לפי הספר.
אז ראיתי את המתכון הזה לעוגת טירמיסו, אבל רציתי עוגה ייחודית ושתהיה יפה ועם שכבות, אז זו העוגה שהתקבלה בסוף - עוגת טירמיסו עם שכבות שכל שכבה מוסיפה טעם והופכת את העוגה הזו לעשירה ושחיתותית.


Do you remember my problem in following recipes? well, it's not quite a problem, I just like changing recipes and not going by the book. So I saw this recipe of Tiramisu cake, but I wanted to make a unique and beautiful cake with layers, so that's want turned our eventually - a Tiramisu cake with layer, that each layer adds flavor and taste and makes this cake a rich and scrumptious cake.
Divine Tiramisu cake עוגת טירמיסו מדהימה


טירמיסו מכינים לרוב עם חלמונים והחלמונים הם מה שמעניקים אווריריות לטירמיסו ומתאימים עצמם לפירוש המילה טירמיסו ("הרם אותי למעלה"), מכיוון שאני לא אוהבת להשתמש בביצים חיות ובד"כ מבשלים את החלמונים על בן מארי (סיר עם מים שמתחמם על האש ועליו קערה עם המרכיבים), אבל אני החלטתי לבשל ישירות על האש, כדי לחסל בוודאות את כל החיידקים הלא רצויים. צריך פה להיות מאוד ערניים שהחלמונים לא יהפכו לחביתה וגם לא ישרפו.

Mostly tiramisu is made with egg yolks, and the egg yolks is what gives the mixture its airiness and makes it a lift me up dessert (=tiramisu). Because I don't like using raw eggs, I cooked the egg yolks straight on the stove top and not using Bain Marie. You ought to be alert to the cooking yolks so they won't turn into omelet and not burn. 



לעוגת הטירמיסו הזו השתמשתי במוצר שקיבלתי לסקירה - בישקוטים בשני טעמים: וניל וקקאו ובשני צבעים של חברת בונומי המיובאים ומשווקים בארץ על ידי חברת דנשר.
לרגל חג השבועות, חברת דנשר מציעה מוצר נוסף המתאים לקינוחי החג: עלים לקרמנשיט - שכבות אפויות מבצק עלים, בנוסף לבישקוטים הרגילים.
המוצרים ארוזים באריזה שומרת טריות והינם כשרים פרווה בהשגחת הבד"ץ בית יוסף.

For this tiramisu cake I used a product I got to review - Ladyfingers in two flavors and two colors: vanilla and cocoa of Bonomi company. The products are imported and marketed in Israel by Danshar company.
For Pentecost holidy, Danshar company offer another product that suits the holiday desserts: puff pastry for millefoglie dessert, along with the traditional biscotti.
The products are kosher Pareve, Badas Beit Yosef.





tiramisu cake עוגת טירמיסו

המרכיבים לתבנית עגולה  24 ס"מ:
3 חלמונים L
1/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
2 אריזות גבינת מסקרפונה (סה"כ 500 גרם)
1 גבינת שמנת (225 גרם)
1/4 כפית תמצית וניל
36 בישקוטים (לשונות חתול/ ליידי פינגרס)
4 כפיות נס קפה
1/2 כוס מים רותחים
100 גרם שוקולד מריר
2 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:
מערבים יחדו את החלמונים, החלב והסוכר ומבשלים על האש הכי קטנה כ-7-8 דקות תוך כדי שמערבבים את התערובת באמצעות מיקסר ידני על עוצמה 2. חשוב להמשיך ולערבב כל הזמן ולשים לב שהתחתית לא נשרפת ושלא נוצרת חביתה. מבשלים עד שמתקבלת תערובת סמיכה בצבע צהוב בהיר.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה אחרת על מנת שיתקרר.
בינתיים מערבבים יחדיו את המסקרפונה, גבינת השמנת ותמצית הוניל  שהכול מעורבב היטב והתערובת קרמית. מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב.
ממיסים את הקפה במים הרותחים ומעבירים לצלחת.
טובלים צד אחד של הבישקוטים בקפה (אני טבלתי את הצד עם הסוכר) ומניחים בהיקף התבנית כשהצד הטבול פונה לבפנים (להיקף השתמשתי בכוונה בבישקוטים הצבעוניים, ולבפנים אפשר את הרגילים), בתחילה שימו את הבישקוטים אפילו בצורה מרושלת ולא הכי מסודרת, העיקר שיעמדו. לאחר מכן, מניחים בישקוטים בתחתית התבנית (שוב טובלים בקפה והצד הטבול כלפי מעלה, טבילה קטנה - לא להשרות אותם להרבה זמן) והם עוזרים לסדר את הבישקוטים בהיקף העיגול שיעמדו יותר טוב.
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו עד שהכול נמס לחלוטין ומניחם להתקרר מעט.
מחלקים את תערובת הגבינה והחלמונים לשניים ולחצי אחד מערבבים פנימה את השוקולד המומס.
מורחים את התערובת בלי השוקולד על הבישקוטים ומעל מניחים שכבה נוספת של בישוקטים טבולים בקפה (אם יש צורך לשבור בישקוטים אז שוברים) ומעל מורחים את שכבת השוקולד והגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג  לקצפת יציבה ומורחים מעל שכבת השוקולד.
מפזרים מעל שוקולד מגורר ומעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.
מוציאים בזהירות מהתבנית המתפרקת ומגישים, בתאבון :-)

Ingredients for 24 cm round cake:
3 L egg yolks
1/4 cup milk
3/4 cup sugar
2 packages mascarpone cheese (total amount: 500 gram)
1 package cream cheese (225 gram)
1/4 tsp. vanilla extract
36 ladyfingers
4 tsp. coffee powder
1/2 cup hot water
100 gram bittersweet chocolate
2 cups whipping cream
1/2 cup vanilla instant pudding
grated bittersweet chocolate
 
Preparatuion:
Mix together the egg yolks, milk and sugar and cook on the lowest heat for 7-8 minutes, while mixing with a hand mixer on medium power. It is important to keep mixing so you don't get an omelet ot burn the mixture. Cook until the mixture thickenes and turns into light yellow. Take off the heat and transfer into another bowl to chill.
Meanwhile mix together the mascarone cheese, cream cheese and vanilla extract until creamy. Add the egg yolk mixture and mix well.
Melt the coffee powder in the hot water and trasnfer to a plate.
Dip just a bit and onlt one side of the ladyfingers (I dipped the side with the sugar) and place in the circumference of the pan with the dipped side turned into the inside (I used the ladyfingers with two colors for the circumference and for the inside you can use regular).
At first you can place the ladyfingers in a sloppy way, as long as they stand, and then start placing dipped ladyfingers on the bottom of the pan (dipped side turns up) and that will help you fix the ladyfingers on the circumference.
Melt the 100 gram chocolate and let sit a bit to cool. Divide the egg yolk mixture into two and mix the chocolate with one of the mixtures. Spread the mixture without the chocolate on the ladyfingers and place dipped ladyfingers on top and then spread with the chocolate mixture.
Whip the whipping cream with the vanilla instant until steady and spread on top. Sprinkle with grated chocolate and set in the refrigerator for at least 4 hours.
Take out of the springform pan carefully and serve, enjoy :-)