12/08/2011

עוגות מוס שוקולד אישיות בסגנון קרמבו

בס"ד
קינוח-קרמבו-מושחת


קינוח השוקולד המפנק והמושחת ביותר


את הקינוח הזה רקחתי לאחר ביקור שלנו לפני כמה שנים בונציה. זו הייתה הפעם הראשונה שלי בונציה בפרט והשנייה באיטליה בכלל. התהלכנו ברחובותיה כשירד גשם בלי הפסקה.
אני מאוד אוהבת גשם, אך היה מעט קשה להנות מהחוויה כשלא היה לנו מטריה.
ביקרנו שם במאפיה כשרה וקנינו קינוח הדומה לקרמבו בצורתו אך שונה במרקמו. החלטתי לנסות לשחזר את אותו קינוח. כמובן שהתוצאה יצאה שונה אך מאוד טעימה.




  
ונציה-איטליה-בגשם


ההליכה בסמטאותיה הצרות של ונציה היא חוויה מאוד מיוחדת וקסומה, ואם תוסיפו לזה אווירה חורפית אז בכלל.
אנחנו הגענו לונציה בזמן שעונת החורף כבר חלפה ואינה אמורה להוות בעיה, אולם בונציה הגשם מככב גם בשאר ימי השנה.


הגשם בעיר תפס אותנו מאוד לא מוכנים.
אני טיפוס של חורף וגשם ומדי פעם אני נהנית פשוט ללכת בין הטיפות ולהירטב, אך יש פעמים שלהיות ספוגים ממי הגשם זה פשוט לא נעים.

באזור אין יותר מדי מקומות להסתתר מהגשם, ומכיוון שונציה ידועה בגשמים שבה, תוכלו למצוא כמעט בכל פינה אנשים שינסו למכור לכם מטריה. 

חשבנו כבר לעשות אחורה פנה ולחזור חזרה לרכב השכור, אך החלטנו שאם כבר נרטבנו עד לשד עצמותינו, שלפחות נגיע למאפייה הכשרה שרצינו לבקר. שלטים בעברית במהלך הדרך עודדו אותנו שאנחנו בכיוון הנכון וכשהגענו למאפייה החלטנו לנסות לחם דק ויבש שלא היה לטעמנו וקינוח שמזכיר מעין קרמבו מבחוץ, אך מבפנים היה בעל מרקם אחר לגמרי.


קרמבואים-לפני-הציפוי-השוקולדי

אז אני החלטתי להרים את הכפפה (ולהדליק את התנור סטגדיש) ולנסות לשחזר את הקינוח ההוא, שאומנם גם לא הכי התרשמנו ממנו, אך הוא עדיין השאיר בי את הרצון לנסות ולשחזר אותו.
הקינוח שיצא לי בסופו של דבר ממש לא מזכיר את הקינוח הונציאני, אך מה שבטוח שמדובר בלהיט לאוהבי השוקולד.

קינוח השוקולד הזה עם מילוי מוס השוקולד המושחת המעורבב עם פירורי עוגיות וציפוי השוקולד הוא כל כך טעים שבהחלט מדובר כאן בשחיתות שוקולדית שתרצו להכין לאהובים שלכם.

קרמבואים-לאחר-ציפוי-בשוקולד

תוכלו לפנק את המשפחה והחברים בחגים או באירועים מיוחדים, ואם הכנתם שתפו אותי בתגובות :-) .

המרכיבים ל-16 פינוקי שוקולד:
למאפינס לפי מתכון של "על השולחן":
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה *
2/3 1 כוסות סוכר (320 גרם)
2 ביצים טרופות
3/4 כוס שמן - (180 מ"ל)
2/3 כוס מים או חלב (160 מ"ל)

למוס:
212 מ"ל קצפת צמחית של ריץ'
200 גרם שוקולד מריר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
מעט שמן קנולה

* לא היה לי אבקת אפייה ולכן שמתי במקום מעט אבקת סודה לשתייה.
אם אתם מעוניינים לעשות את ההחלפה הזו, אז השתמשו במעט אבקת סודה לשתייה ביחד עם קקאו טהור כמו הקקאו של עלית. שימוש בקקאו טהור המכיל חומציות רבה יותר מקקאו רגיל, מאפשרת לסודה לשתייה לפעול במיטבה ולנטרל את אותה חומציות ואת טעם אבקת הסודה.

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המוס: מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה. ממיסים את השוקולד במיקרו, מניחים לו להתקרר מעט ומקפלים את השוקולד לקצפת.
מכניסים למקרר וממשיכים בהכנת המאפינס.
למאפינס:
מנפים יחדיו את הקמח, הקקאו, המלח ואבקת האפייה. מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים לבפנים את הביצים הטרופות, השמן והמים או החלב. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
מניחים למאפינס להתקרר. לאחר שהמאפינס התקררו, מיישרים את המאפינס עם סכין, ע"י הורדת הראש שלהם. את החלקים שהורדנו מניחים בקערה. את תחתית המאפינס מניחים בצד. מפוררים את החלקים שהורדנו מהמאפינס (רק את הראשים) ומערבבים אותם עם המוס.
עכשיו מגיע החלק המאוד מלכלך. לוקחים מתערובת המוס, יוצרים מעין צורת קרמבו ומניחים על תחתית מאפינס. ממשיכים כך עם כל התערובת.
מכניסים את הקרמבואים הלא מצופים למקרר למשך שעה או למקפיא לכמה דקות להתייצבות. ולאחר מכן, ממיסים שוקולד, מוסיפים לו מעט שמן ומצפים בעזרת כף את הקרמבואים.
בתאבון ושבוע טוב :-)


10 תגובות:

  1. WA WA WEE WA
    זה מה שיש לי להגיד על הפינוק הנהדר הזה
    נשמע ונראה פשוט מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

    אגב - זה לא מפאינס, אלא קאפקייקס (למאפינס יש מרקם הרבה יותר דחוס)

    השבמחק
  2. תודה רבה :)
    לפי "על השולחן" המתכון הוא מאפינס..מה שאני הכנתי זה סתם משהו דמוי קרמבו..בכל אופן תודה רבה :)

    השבמחק
  3. These look delicious! Thank you for sharing at Merry Monday Link Party ! Julia

    השבמחק
  4. These chocolate desserts look absolutely fabulous. So rich and chocolatey!

    השבמחק
  5. תשובות
    1. Thank you! really appreciate you stopping by and leaving a comment!

      מחק
  6. Wow...these look very chocolately and rich...bet you can't eat much! Pinning it ;)

    Thanks so much for linking up at Teach Me Tuesday party last week. I look forward to seeing what you link up again this week. Hope you'll be there!

    Have an awesome week :)

    השבמחק
    תשובות
    1. Thank you very much Bobbi!
      They are very rich and as you said, it is quite hard to eat more than one at a tome, thanks!

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use