בס"ד
קליפורניה היא מדינה ענקית, כמובן, וטיילנו בה לא מעט, אבל מקום אחד, נראה לי, הוא מקום שאף אחד לא מחמיץ וזהו הביג סר (Big Sur). האזור הוא הקטע של דרך 1 בקליפורניה מאזור הכרמל דרומה לסאן סימיון.
למה זה נקרא ביג סר?
ביג סר בעצם מגיע מהמילים הספרדיות "אל סר גראנדה (EL SUR GRANDE)" שפירושם "הדרום הגדול" או מהמילים "El Pais Grande Del Sur" שפירושם "הארץ הגדולה של הדרום", המתייחס למיקומו דרומית לעיר מונטריי.
היינו באזור לקראת סופ ספטמבבר והיה די קריר. עצרנו בנקודת תצפית לצפות בפילי הים. היו שני שבילים ללכת לצפות בפילי הים, ואני החלטתי ללכת לצד אחד שהתברר כטעות.
בצד שאנחנו הלכנו היו רק שלושה פילי ים שמנמנים שראו ממרחק והם לא עשו כלום, חוץ מלרבוץ על החול. וכשהלכנו לצד השני, הם היו בכל מקום! לא היה ניתן להחמיץ אותם, אפילו אם רציתם.
צפינו בפילי הים המרשימים והענקיים הללו לצד השקיעה המרשימה על הים, פשוט תענוג.
ובנוסף, פגשנו בחבר קטן שמאוד נפוץ בארצות הברית - הסנאי.
חוץ משמורת הטבע ביג סר, בקליפורניה ניתן למצוא את חנות הקאפקייקס הראשונה שנפתחה במדינה על ידי קנדייס נלסון (מהתוכנית "Cupcake wars") ובעלה. הם פתחו את החנות בשנת 2005 בבברלי הילס, קליפורניה.
לא ביקרנו במקום, וגם אם היינו מבקרים לא היינו יכולים לטעום מפאת כשרות אני מניחה, אבל מכיוון שלקליפורניה יש קשר ישיר לקאפקייקס, החלטתי לשלב ברשומה על הטיול שלנו לביג סר גם מתכון לקאפקייקס ביתיים טעימים.
הקאפקייקס ממולאים בריבת חלב ומצופים בשוקולד ושברי שוקולד. הקאפקייקס מבוססים על המתכון של אריק לנלרד מהספר "Cupcakes Heaven Vol 2".
המרכיבים ל-8 קאפקייקס:
בלילה:
2 ביצים M
160 מ"ל חלב
75 גרם חמאה, מומסת
225 גרם קמח
75 גרם סוכר
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
8 כפות ריבת חלב או ריבה
ציפוי:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
קישוט:
שברי שוקולד
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים.
מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
התערובת תהיה מעט גושית וזה בסדר.
מכינים עטרות נייר בגודל 4 בתבנית מאפינס וממלאים כשליש מהבלילה בכל תבנית. ממלאים בריבת חלב או ריבה ומכסים ביתרת המלית.
אופים בתנור בין 20-25 דקות עד הקאפקייקס תפוחות וזהובות.
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, עד שהתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את המיקרו ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר מעט ולאחר מכן טובלים כל קאפקייקס ברוטב השוקולד.
מפזרים מעל שברי שוקולד ומגישים.
קליפורניה היא מדינה ענקית, כמובן, וטיילנו בה לא מעט, אבל מקום אחד, נראה לי, הוא מקום שאף אחד לא מחמיץ וזהו הביג סר (Big Sur). האזור הוא הקטע של דרך 1 בקליפורניה מאזור הכרמל דרומה לסאן סימיון.
למה זה נקרא ביג סר?
ביג סר בעצם מגיע מהמילים הספרדיות "אל סר גראנדה (EL SUR GRANDE)" שפירושם "הדרום הגדול" או מהמילים "El Pais Grande Del Sur" שפירושם "הארץ הגדולה של הדרום", המתייחס למיקומו דרומית לעיר מונטריי.
היינו באזור לקראת סופ ספטמבבר והיה די קריר. עצרנו בנקודת תצפית לצפות בפילי הים. היו שני שבילים ללכת לצפות בפילי הים, ואני החלטתי ללכת לצד אחד שהתברר כטעות.
בצד שאנחנו הלכנו היו רק שלושה פילי ים שמנמנים שראו ממרחק והם לא עשו כלום, חוץ מלרבוץ על החול. וכשהלכנו לצד השני, הם היו בכל מקום! לא היה ניתן להחמיץ אותם, אפילו אם רציתם.
צפינו בפילי הים המרשימים והענקיים הללו לצד השקיעה המרשימה על הים, פשוט תענוג.
ובנוסף, פגשנו בחבר קטן שמאוד נפוץ בארצות הברית - הסנאי.
חוץ משמורת הטבע ביג סר, בקליפורניה ניתן למצוא את חנות הקאפקייקס הראשונה שנפתחה במדינה על ידי קנדייס נלסון (מהתוכנית "Cupcake wars") ובעלה. הם פתחו את החנות בשנת 2005 בבברלי הילס, קליפורניה.
לא ביקרנו במקום, וגם אם היינו מבקרים לא היינו יכולים לטעום מפאת כשרות אני מניחה, אבל מכיוון שלקליפורניה יש קשר ישיר לקאפקייקס, החלטתי לשלב ברשומה על הטיול שלנו לביג סר גם מתכון לקאפקייקס ביתיים טעימים.
הקאפקייקס ממולאים בריבת חלב ומצופים בשוקולד ושברי שוקולד. הקאפקייקס מבוססים על המתכון של אריק לנלרד מהספר "Cupcakes Heaven Vol 2".
המרכיבים ל-8 קאפקייקס:
בלילה:
2 ביצים M
160 מ"ל חלב
75 גרם חמאה, מומסת
225 גרם קמח
75 גרם סוכר
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
8 כפות ריבת חלב או ריבה
ציפוי:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
קישוט:
שברי שוקולד
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים.
מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
התערובת תהיה מעט גושית וזה בסדר.
מכינים עטרות נייר בגודל 4 בתבנית מאפינס וממלאים כשליש מהבלילה בכל תבנית. ממלאים בריבת חלב או ריבה ומכסים ביתרת המלית.
אופים בתנור בין 20-25 דקות עד הקאפקייקס תפוחות וזהובות.
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, עד שהתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את המיקרו ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר מעט ולאחר מכן טובלים כל קאפקייקס ברוטב השוקולד.
מפזרים מעל שברי שוקולד ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!