בס"ד
אני מאוד אוהבת את ביצת ההפתעה לילדים הקנויה, אבל הביצת הפתעה
הטבעונית הזו פשוט מעולה - הרבה קרם, קליפת שוקולד פריכה משוקולד ביתי, פשוט תענוג.
כבר יצא לי לקנות ערכות שוקולד להכנה ביתית ומאוד אהבתי אותן,
במיוחד את העובדה ששולטים מה נכנס לשוקולד וכמה.
קיבלתי להתנסות את חמאת הקקאו, עיסת הקקאו ואבקת קקאו עשירה של " קקאו טבעי " .
האתר פונה בעיקר לשוחרי הבריאות ולחובבי הבישול והאפייה ומכיל מוצרי קקאו טבעי ומוצרים טבעיים נוספים לרכישה, עם מגוון רחב של מתכונים וטיפים.
עיסת קקאו היא החומר שממנו מפיקים חמאת קקאו ואבקת קקאו.
חמאת הקקאו מופקת מזרעי הקקאו (הפולים ) ומשמשת להכנת שוקולד ביחד עם
העיסת קקאו או האבקה.
מחמאת הקקאו מכינים גם את השוקולד הלבן.
מוצרי קקאו נא אינם עוברים תהליך קלייה ואלקליזציה, וזה תורם לשמירה על ערכם התזונתי הגבוה (נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כ-ויטמין C,ברזל, אבץ ועוד).
למי שחשוב גם מוצרים אורגניים, אתר קקאו טבעי הוא היחיד בישראל שמציע כאלה.
ועכשיו למתכון :-)
המרכיבים ל-4 ביצי הפתעה:
20 מטבעות חמאת קקאו
20 מטבעות עיסת קקאו
2 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם, שימו לב להערה בסוף)
תבניות פלסטיק לביצת הפתעה (למרות שעדיף סיליקון)
למילוי - כמות שמספיק ל-4 חצאים:
חצי כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1 כפית קפה נמס
מילוי נוסף וטיפה יותר עשיר בטעם - כמות שמספיקה ל-4 חצאים:
חצי כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1 כפית קפה נמס
2 כפות ממרח שקדים
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את מטבעות חמאת הקקאו ועיסת הקקאו.
מערבבים לבפנים את אבקת הסוכר ומניחים בצד.
מכניסים את התבניות לדקה - שתיים למקפיא ואז מוציאים ומתחילים לעבוד מהר.
ממלאים חצי ביצה בכ-4 כפיות מתערובת השוקולד, ומתחילים להזיז את השוקולד בתוך התבנית, כך שיצפה את הכול. חשוב שתהיה שכבה אחידה, אז אם אתם רואים שאחרי שסיימתם חלק מהשכבה שקעה, אז תרימו את הביצה ותזיזו את השוקולד שוב.
לא להוסיף עוד שוקולד או שכבה נוספת, כי אחרת לא ניתן להוציא את השוקולד, מנסיון.
עושים כך עם שאר הביצים ומקפיאים, עדיפות ללילה שלם.
אולי ישאר לכם קצת מתערובת השוקולד, מומלץ לשים בתבנית קטנה ולהקפיא ויש לכם יופי של שוקולד טבעוני.
כשבאים לשחרר את השוקולד, יש לחמם את הפלסטיק עם הידיים מעט ואז לנסות למשוך את השוקולד החוצה.
מקציפים את הקצפת לקצף יציב ואז מערבבים עם יתרת המרכיבים, לפי המילוי שבחרתם.
ממלאים את כל החצאים, מכניסים למקפיא לכ-5 דקות להתייצבות וסוגרים לביצה.
על מנת שהביצה תהיה יציבה, גזרתי כוס חד פעמית שתתאים לגודל שלה, אך כמובן שניתן להשתמש בכוסות הקטנים שבד"כ מגישים בהן ביצים.
*אפשר להשתמש בממתיקים אחרים, אך חשוב רק ממתיקים נוזליים או סוכר שהוא אבקה, כי אם תשתמשו בסוכר רגיל, השוקולד יצא גרגרי.
ותראו איזה יופי - ביצת הפתעה מעופפת, כל כך חזקה אפילו שמחזיקים רק את החלק העליון שלה.
תהנו :-)
הטבעונית הזו פשוט מעולה - הרבה קרם, קליפת שוקולד פריכה משוקולד ביתי, פשוט תענוג.
כבר יצא לי לקנות ערכות שוקולד להכנה ביתית ומאוד אהבתי אותן,
במיוחד את העובדה ששולטים מה נכנס לשוקולד וכמה.
I really love bought surprise eggs, but this homemade vegan egg is superb - lots of cream, crackling chocolate shell - A delight!
I already experienced with chocolate making kits before and I really loved them, especially with the fact that you can control the additives.
קיבלתי להתנסות את חמאת הקקאו, עיסת הקקאו ואבקת קקאו עשירה של " קקאו טבעי " .
האתר פונה בעיקר לשוחרי הבריאות ולחובבי הבישול והאפייה ומכיל מוצרי קקאו טבעי ומוצרים טבעיים נוספים לרכישה, עם מגוון רחב של מתכונים וטיפים.
I got to try Natural cocoa products: cacao paste, pure cacao butter and enriched cocoa powder.
The site mostly addresses health advocates and cooking and baking lovers and offers natural cocoa products and other natural products to purchase, with variety of recipes and tips.
חמאת הקקאו מופקת מזרעי הקקאו (הפולים ) ומשמשת להכנת שוקולד ביחד עם
העיסת קקאו או האבקה.
מחמאת הקקאו מכינים גם את השוקולד הלבן.
מוצרי קקאו נא אינם עוברים תהליך קלייה ואלקליזציה, וזה תורם לשמירה על ערכם התזונתי הגבוה (נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כ-ויטמין C,ברזל, אבץ ועוד).
למי שחשוב גם מוצרים אורגניים, אתר קקאו טבעי הוא היחיד בישראל שמציע כאלה.
ועכשיו למתכון :-)
Cacao paste is the substance from which cacao butter and cocoa powder are derived.
Cacao butter is derived from cocoa seeds and used for making chocolate along with cacao paste or cocoa powder.
White chocolate is made by cacao butter.
Raw cocoa products do not go through the process of roasting and alkalization , and that helps remain their high nutritional values (antioxidants, vitamins and minerals such as vitamin C, Iron, zinc etc.).
If you care about purchasing organic products, natural cocoa website is the only one in Israel that offers this kind of products.
And now for the recipe :-)
20 מטבעות חמאת קקאו
20 מטבעות עיסת קקאו
2 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם, שימו לב להערה בסוף)
תבניות פלסטיק לביצת הפתעה (למרות שעדיף סיליקון)
למילוי - כמות שמספיק ל-4 חצאים:
חצי כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1 כפית קפה נמס
מילוי נוסף וטיפה יותר עשיר בטעם - כמות שמספיקה ל-4 חצאים:
חצי כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1 כפית קפה נמס
2 כפות ממרח שקדים
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את מטבעות חמאת הקקאו ועיסת הקקאו.
מערבבים לבפנים את אבקת הסוכר ומניחים בצד.
מכניסים את התבניות לדקה - שתיים למקפיא ואז מוציאים ומתחילים לעבוד מהר.
ממלאים חצי ביצה בכ-4 כפיות מתערובת השוקולד, ומתחילים להזיז את השוקולד בתוך התבנית, כך שיצפה את הכול. חשוב שתהיה שכבה אחידה, אז אם אתם רואים שאחרי שסיימתם חלק מהשכבה שקעה, אז תרימו את הביצה ותזיזו את השוקולד שוב.
לא להוסיף עוד שוקולד או שכבה נוספת, כי אחרת לא ניתן להוציא את השוקולד, מנסיון.
עושים כך עם שאר הביצים ומקפיאים, עדיפות ללילה שלם.
אולי ישאר לכם קצת מתערובת השוקולד, מומלץ לשים בתבנית קטנה ולהקפיא ויש לכם יופי של שוקולד טבעוני.
כשבאים לשחרר את השוקולד, יש לחמם את הפלסטיק עם הידיים מעט ואז לנסות למשוך את השוקולד החוצה.
מקציפים את הקצפת לקצף יציב ואז מערבבים עם יתרת המרכיבים, לפי המילוי שבחרתם.
ממלאים את כל החצאים, מכניסים למקפיא לכ-5 דקות להתייצבות וסוגרים לביצה.
על מנת שהביצה תהיה יציבה, גזרתי כוס חד פעמית שתתאים לגודל שלה, אך כמובן שניתן להשתמש בכוסות הקטנים שבד"כ מגישים בהן ביצים.
*אפשר להשתמש בממתיקים אחרים, אך חשוב רק ממתיקים נוזליים או סוכר שהוא אבקה, כי אם תשתמשו בסוכר רגיל, השוקולד יצא גרגרי.
Ingredients for 4 eggs:
20 cacao butter coins
20 cacao paste coins
2 Tbsp. powdered sugar (or according to taste)
plastic or even better silicone egg molds
Filling for 4 halves:
1/2 cup vegan whipping cream
1 tsp. coffee powder
Another filling for the other 4 halves - much richer cream:
1/2 cup vegan whipping cream
1 tsp. coffee powder
2 Tbsp. almond spread (not butter)
Preparation:
Melt together the cacao butter coins and cacao paste coins in a microwave.
Add powdered sugar and mix well.
Place the molds in the freezer for 1 - 2 minutes and then fill a bit of the chocolate in the mold and start moving the mold to each side, so it will coat the entire surface.
After coating the entire surface, if you see the chocolate has centered in the middle, then move the mold again to cover properly.
* If you're using plastic mold, don't try and coat with another layer of chocolate, otherwise the chocolate won't come out of the mold.
Place the eggs in the freezer - until completely hardens, but preferably for the night and if you have any leftovers, pour to another mold and freeze and you got yourself a very tasty vegan chocolate.
When trying to take the chocolate out of a plastic mold, you got to warm the plastic first and then try and take out the chocolate.
Whip the cream and then add the other ingredients and whip.
Fill the eggs with the cream and place in the freezer for 5 minutes.
Take out of the freezer and close two halves into a whole egg.
Serve and enjoy :-)
*You can use any other sweetener you want, as long as it comes in a powder or liquid shape.
1 tsp. coffee powder
Another filling for the other 4 halves - much richer cream:
1/2 cup vegan whipping cream
1 tsp. coffee powder
2 Tbsp. almond spread (not butter)
Preparation:
Melt together the cacao butter coins and cacao paste coins in a microwave.
Add powdered sugar and mix well.
Place the molds in the freezer for 1 - 2 minutes and then fill a bit of the chocolate in the mold and start moving the mold to each side, so it will coat the entire surface.
After coating the entire surface, if you see the chocolate has centered in the middle, then move the mold again to cover properly.
* If you're using plastic mold, don't try and coat with another layer of chocolate, otherwise the chocolate won't come out of the mold.
Place the eggs in the freezer - until completely hardens, but preferably for the night and if you have any leftovers, pour to another mold and freeze and you got yourself a very tasty vegan chocolate.
When trying to take the chocolate out of a plastic mold, you got to warm the plastic first and then try and take out the chocolate.
Whip the cream and then add the other ingredients and whip.
Fill the eggs with the cream and place in the freezer for 5 minutes.
Take out of the freezer and close two halves into a whole egg.
Serve and enjoy :-)
*You can use any other sweetener you want, as long as it comes in a powder or liquid shape.
תהנו :-)
A flying egg - so strong even when holding her upper part - cool, ah?
את יכולה לשקול את העיסת קקאו בגרם ולהוסיף למתכון?
השבמחקתודה :)
היי,
מחקלצערי אין לי את המוצר בשביל לשקול אותו, המתכון די ישן :-)
ברגע שיהיה לי זמין, אז בשמחה אוסיף את הגרמים למתכון.
מה שבינתיים ניתן לעשות, זה אם יש את חמאת הקקאו במטבעות אז לשקול אותה ולהוסיף משקל דומה לעיסת הקקאו, כי הן די אותו משקל.
במידה וגם חמאת הקקאו לא מגיעה במטבעות, אז פשוט לשקול את שני המוצרים שווה בשווה ולהוסיף אבקת סוכר לפי הטעם.
מקווה שהצלחתי לעזור :-)