בס"ד
לא מדובר כאן בוריאציה לחטיף הטוויסט, אבל את העוגיות תהנו לאכול עם התה או הקפה.
לא מדובר כאן בוריאציה לחטיף הטוויסט, אבל את העוגיות תהנו לאכול עם התה או הקפה.
Twist cookies that you'll enjoy eating with your cup of tea (or coffee).
קיבלתי להתנסות את שתי סדרות התה הירוק של ליפטון מבית יוניליוור, ולאור כך החלטתי להכין עוגיות טוויסט טעימות שהשתלבו נהדר עם התה.
I got to review Lipton's green tea series, and that is why I've decided to make delicious twist cookies that fits just perfect with it.
הסדרה הקלאסית מבית ליפטון היא סדרת תה ירוק במעטפות, המגיעה בארבעה טעמים האהובים על הצרכן הישראלי: תה ירוק קלאסי, תה ירוק עם נגיעות נענע, תה ירוק עם נגיעות לימון ותה ירוק עם נגיעות יסמין.
קיבלתי את התה הירוק הקלאסי להתנסות וממש אהבתי אותו, הוא היה פשוט מעולה!
Lipton's classic green tea series is green tea in envelopes, coming in 4 flavors that Israelis love: classic green tea, green tea with a touch of mint, green tea with a touch of lemon and green tea with a touch of jasmine.
I got to review the classic green tea and I really loved it, it is just perfect!
הסדרה השנייה שקיבלתי להתנסות הייתה סדרת הפירמידות -שקיקי תה ירוק בצורת פירמידה, המגיעים בשלושה טעמים: תה ירוק בסגנון סיני, תה ירוק לימון מליסה ותה ירוק מנדרינה תפוז.
קיבלתי להתנסות את התה הירוק בסגנון סיני וגם הוא מאוד טעים, אולם אני אישית יותר אוהבת את התה הירוק הקלאסי.
The second series I got to review is the pyramid series - pyramid shape tea bags that come in 3 flavors: Chinese style green tea, lamon Melissa green tea and tangerine orange green tea.
I got to review the Chinese style green tea and it was delicious too, but I personally prefer the classic green tea.
התה הירוק הוא בעצם תה המכיל עלי תה שלא עברו תסיסה ויובשו בעודם ירוקים. הוא תורם לאספקת נוזלים לגוף וכן נמצאו מגוון מחקרים המראים על תרומתו לבריאות הלב, הורדת הכולסטרול, שומר על השיניים ומגן על העיניים, מגביר את ייצור תאי המוח ומשפר את הזכרון.
מסתבר שישראל היא המדינה היחידה בעולם בה יש העדפה לתה ירוק על פני תה שחור.
The green tea is basically tea containing tea leaves that haven't been fermented and were dehydrated while still green.
It contributes fluids supply for the body and variety of researches have found that the green tea contributes to heart's health. lowering cholesterol, keeping your teeth and protecting your eyes, increases the production of brain cells and improves memory.
Apparently Israel is the only country in the world that green tea is preferred over black tea.
אז אחרי כל זה, לא מתחשק לכם עוגיות עם תה ירוק?
עוגיות השמרים כאן לא יותר מדי מתוקות והן הולכות נהדר עם התה.
את העוגיות הכנתי גם כן עם מוצר שקיבלתי להתנסות, קמח שמרים מימונס - קמח המגיע עם השמרים בתוכו ורק מחכה שתכינו איתו משהו. השתמשתי בקמח להכנת פנטונה שיצא טעים, אך לא הייתי לגמרי מרוצה ממנו ולכן אני לא מעלה את המתכון. לאחר מכן הקפאתי את הקמח למשך כמעט שבוע וכמו שאתם רואים העוגיות שלי תפחו מצויין והקמח היה מצויין.
So after all this, don't you want cookies and green tea?
This yeast cookies are not that sweet, but they go perfect with tea. I made the cookies with Mimon's yeast flour I got to review too and it's actually a flour that already has the yeast inside if you don't want to mess with yeast quantities. I already used the flour to make panettone that was tasty, but I wasn't entirely happy with it, so I'm not uploading that recipe. Afterwards I placed the flour in the freezer for about a week and as you can see the cookies risen perfectly and the flour is excellent.
המרכיבים ל-12 עוגיות:
1 כוס קמח שמרים מיימונס
קמצוץ מלח
50 גרם מרגרינה או חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים את החמאה לקמח, כך שאין גושי חמאה.
מערבבים את הביצה ותמצית הווניל יחדיו, מעבירים לקמח ומעבדים ליצירת כדור בצק.
מפזרים קצת מהסוכר על נייר אפייה, ומרדדים עליו את הבצק למלבן, מפזרים עליו סוכר ומקפלים שליש אחד מהבצק לאמצע ועליו את השליש הנוסף.
הופכים את הבצק, מרדדים שוב למלבן, מפזרים סוכר ושוב מקפלים.
חוזרים על השלבים האלה עוד פעמיים ולאחריהם מרדדים למלבן דק, חותכים ל-12 רצועות וכל רצועה מסובבים ליצירת פיתול. ניתן כל רצועה גם לקפל ליצירת פרסה.
מעבירים לנייר אפייה ולמקפיא ל-15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.
אופים את העוגיות כ-15 דקות ומגישים עם כוס תה או קפה.
Ingredients for 12 cookies:
1 cup yeast flour (or all purpose flour with about 1/4 Tbsp. dry yeast)
50 gram margarine or butter, cut into small cubes
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/4 cup sugar
1 cup yeast flour (or all purpose flour with about 1/4 Tbsp. dry yeast)
50 gram margarine or butter, cut into small cubes
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/4 cup sugar
Preparation:
Mix together the flour and salt (and if using regular flout then mix first the flour and yeast and then the salt).
Add the butter cubes and crumble to the mixture, making sure there are nu butter lumps.
Mix the egg and vanilla extract and add to the flour and knead to make a ball of dough.
Sprinkle some of the sugar on baking paper and roll the dough on the sugared baking paper to a rectangular.
Sprinkle on top more sugar and fold into an envelope - first one third on the middle and then the other third to the middle.
Flip the dough and roll it again. Sprinkle with sugar and fold again. Continue so twice more and then roll into a thin rectangular.
Cut into 12 stripes and twist each stripe. You can then fold each stripe into a horseshoe.
Transfer into a baking pan with baking paper and place in the freezer for 15 minutes.
Preheat oven to 190C / 374 F, turbo.
Bake for 15 minutes and serve with a glass of tea or coffee.
Mix together the flour and salt (and if using regular flout then mix first the flour and yeast and then the salt).
Add the butter cubes and crumble to the mixture, making sure there are nu butter lumps.
Mix the egg and vanilla extract and add to the flour and knead to make a ball of dough.
Sprinkle some of the sugar on baking paper and roll the dough on the sugared baking paper to a rectangular.
Sprinkle on top more sugar and fold into an envelope - first one third on the middle and then the other third to the middle.
Flip the dough and roll it again. Sprinkle with sugar and fold again. Continue so twice more and then roll into a thin rectangular.
Cut into 12 stripes and twist each stripe. You can then fold each stripe into a horseshoe.
Transfer into a baking pan with baking paper and place in the freezer for 15 minutes.
Preheat oven to 190C / 374 F, turbo.
Bake for 15 minutes and serve with a glass of tea or coffee.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!