בס"ד
יש צ'יפס מנופח שמוכרים בדוכני הפלאפל ויש שניצל מנופח ביתי וטעים לפסח.
את המתכון הזה ראיתי בספר הבישול של אביגיל מייזליק - טעם של פסח. עשיתי שינויים קטנים במתכון והתקבלו שניצלים מנופחים בעצמם :-) טעימים ומאוד קלים להכנה.
בערב פסח כבר אי אפשר לאכול חמץ ועדיין לא ניתן לאכול מצה, אז מי שמחפש מה לאכול על מנת להשביע את רעבונו, רצועות השניצל עוף המנופחות האלה כיפיות לנשנוש כך סתם או לצד פירה, ירקות או תוספת אחרת שאוהבים.
המרכיבים:
1400 גרם שניצל, חתוך לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
2 כפות שמן זית
16 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפיות אבקת אפייה
3 ביצים L, טרופות
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים את רצועות העוף עם הפפריקה, השום והשמן זית ומשרים כ-20 דקות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם מלח ופלפל לפי הטעם. מצפים את רצועות עוף בקמח ומניחים בצד. מחממים מחבת עם שמן שמכסה את כל תחתית המחבת ואף יותר (שכבה לא דקה של שמן) וברגע שהשמן חם, טובלים את רצועות העוף בביצה ומטגנים משני הצדדים עד שזהוב ומוכן. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן ומגישים, בתאבון!
יש צ'יפס מנופח שמוכרים בדוכני הפלאפל ויש שניצל מנופח ביתי וטעים לפסח.
There's puffed potato chips sold in falafel stands and there is homemade delicious puffed schnitzel for Passover.
את המתכון הזה ראיתי בספר הבישול של אביגיל מייזליק - טעם של פסח. עשיתי שינויים קטנים במתכון והתקבלו שניצלים מנופחים בעצמם :-) טעימים ומאוד קלים להכנה.
בערב פסח כבר אי אפשר לאכול חמץ ועדיין לא ניתן לאכול מצה, אז מי שמחפש מה לאכול על מנת להשביע את רעבונו, רצועות השניצל עוף המנופחות האלה כיפיות לנשנוש כך סתם או לצד פירה, ירקות או תוספת אחרת שאוהבים.
This recipe I saw in Abigail Maizlik cookbook - Passover flavor. I did some mild changes to the recipe and I got puffed schnitzels, tasty and easy-to-make.
On Passover night we can't eat chametz and we still can't eat matzo, so if you are looking for something to satisfy your hunger, this puffed schnitzel stripes are fun to munch or serve alongside mashed potato, veggies or any other favorite side dish.
המרכיבים:
1400 גרם שניצל, חתוך לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
2 כפות שמן זית
16 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפיות אבקת אפייה
3 ביצים L, טרופות
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים את רצועות העוף עם הפפריקה, השום והשמן זית ומשרים כ-20 דקות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם מלח ופלפל לפי הטעם. מצפים את רצועות עוף בקמח ומניחים בצד. מחממים מחבת עם שמן שמכסה את כל תחתית המחבת ואף יותר (שכבה לא דקה של שמן) וברגע שהשמן חם, טובלים את רצועות העוף בביצה ומטגנים משני הצדדים עד שזהוב ומוכן. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן ומגישים, בתאבון!
Ingredients:
1400 gram schnitzel, cut into stripes
1 tp. sweet paprika
2 garlic cloves, minced or finely chopped
2 Tbsp. olive oil
16 Tbsp. potato starch
salt and pepper, to taste
2 tsp. baking powder
3 L eggs, beaten
oil for half deep frying
Preparation:
Mix the chicken stripes with the paprika, garlic and olive oil and let sit for 20 minutes. In a different bowl mix the flour, baking powder and salt and pepper. Coat the chicken with the flour and set aside. Preheat oil in a pan (it should cover the bottom of the pan an a bit more), once the oil is hot, dip the stripes in the egg and fry on both sides until golden and done. Transfer onto a paper towel and serve, bon appetite!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!