בס"ד
את העיצוב של העוגה שלי ביססתי על המראה של עוגת הבלקאווט של ברוקלין, שמעתם עליה?
עד לא מזמן גם אני לא בדיוק הכרתי אותה, אבל הסיפור שלה נורא מעניין.
עוגת הבלקאווט של ברוקלין היא עוגה המורכבת משכבות של עוגת שוקולד, בין השכבות מורחים קרם שוקולד ואת העוגה מצפים גם כן בקרם שוקולד ופירורי עוגה, אז כמו שהבנתם מדובר בעוגה מאוד כהה ושחורה, ולמה אתם שואלים?
ההיסטוריה של העוגה הזו מגיעה מברוקלין של פעם בתקופת מלחמת העולם ה-2. באותה תקופה היו החשכות יזומות (הפסקת חשמל) של כל ברוקלין על מנת להגן על ספינות מלחמה ונושאות מטוסים ועל 71,000 העובדים בחצר הצי בברוקלין.
ליד החצר הייתה מאפיית אבינג'רס שהכינה את העוגה הזו והשאר היסטוריה (המידע באדיבות ספר הבישול American cake).
The Brooklyn blackout cake is a cake composed of three layers with chocolate cream spread between them and is coated with chocolate cream and cake crumbs, so has you probably realized this is a very dark cake, and why you ask?
The history of the cake comes from Brooklyn's past at the era of world war 2. At the time there were power outages (blackouts) in Brooklyn in order to protect the battleship and aircraft carrier and the 71,000 workers at the Brooklyn navy yard.
Near that yard there was a bakery named "Ebinger's" who made that cake and the rest is history (the info is courtesy of American cake cookbook).
אני החלטתי להכין עוגת בלקאווט עם תוספת טוויסט - עוגת שוקולד עם קרם שוקולד עם עוגת גבינה בציפוי קרם שוקולד ועוגיות אוראו - כל כך הרבה טוב בעוגה אחת.
תכינו אותה לחג הסוכות, לשבת, ליום הולדת או לכל מועד שתבחרו - היא פשוט מעולה וכולם יתרשמו. היא אומנם לא נראית הכי יפה חיצונית, אבל כשפורסים אותה היא יפהפיה והכי חשוב - טעימה!
I have decided to make a blackout cake with a twist - a chocolate cake with chocolate cream and cheesecake, coated with chocolate cream and Oreo cookies - a lot of goodness in one cake.
You can make it for Sukkot, for Shabbos, a birthday or any other holiday or occasion you want - it is so good and everyone will be impressed. Although it doesn't look beautiful on the outside, but once slicing it it is amazing and most importantly - delicious!
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:
לעוגת הגבינה:
חצי חבילה "בלילה לעוגות גבינה" של תנובה*
100 מ"ל שמנת חמוצה (1/2 גביע)
1 ביצה L ו-1 חלמון L
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
לעוגת השוקולד:
1/3 1 כוס קמח לבן רגיל
2/3 כוס סוכר
1/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מים
למילוי וציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
274 גרם עוגיות אוראו (כ-28 עוגיות קטנות של כ-10 גרם כל אחת), מפוררים היטב
ספריי שמן, לשימון התבניות
*ניתן להכין את כל כמות הבלילה באותה תבנית ולהכפיל את הכמויות של יתרת המרכיבים. זמן האפייה ישתנה מעט (כ-10 דקות ב-240 ו25-30 דקות ב-110).
אופן ההכנה:
מתחילים את ההכנה יום לפני הגשת העוגה. מחממים מראש תנור ל-240 מעלות, טורבו.
מסדרים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה עגול בתחתית העוגה (ניתן לשמן את תחתית התבנית על מנת שהנייר ידבק אליה). מערבבים היטב את מרכיבי עוגת הגבינה - קודם הרטובים ואז מוסיפים את היבשים. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית.
אופים 5 דקות בחום של 240 מעלות באמצע התנור ואז מורידים את החום ל-110 מעלות ואופים עוד 20 דקות. בתום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור. לאחר מכן, מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפחות חצי שעה בחוץ.
מעבירים את העוגה כשהיא עדיין בתבנית לפחות ללילה למקרר (אני מכסה את התבנית בנייר אלומיניום שנוגע רק בתבנית ולא בעוגה עצמה).
ביום למחרת:
מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים את מרכיבי עוגת השוקולד - קודם מתחילים בערבוב היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית בקוטר 20 משומנת ואופים באמצע התנור ל-25 דקות או עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.
ברגע שהעוגה התקררה מעט, מוציאים מהתבנית למשטח אחר ומניחים להתקרר לחלוטין.
בינתיים מכינים את הקצפת:
ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרו עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומניחים להתקרר.
מקציפים את כוס השמנת לקצף יציב ורך, מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב ואחיד בצבע.
מתחילים בהרכבת העוגה:
חוצים את עוגת השוקולד לשני חלקים. את החלק העליון הופכים והוא משמש כבסיס. מורחים בשכבה דקה של ציפוי קרם שוקולד, מעל מפזרים עוגיות אוראו ומניחים מעל את עוגת הגבינה כשהצד העליון שלה פונה למטה.
עכשיו זה הרגע לשלוף את נייר האפייה מבסיס העוגה, שחלילה אף אחד לא יאכל נייר אפייה. מורחים שכבה של ציפוי שוקולד ומעל מפזרים שוב פירורי אוראו. סוגרים בשכבה האחרונה של עוגת השוקולד ומורחים הכול בציפוי השוקולד.
לא נורא אם הציפוי לא מכסה היטב ולא הכי יפה, כי את הכול מצפים בפירורי עוגיות אוראו. ממליצה עכשיו להכניס למקרר לשעה-שעתיים ואז לאכול, למרות שניתן לאכול אותה גם כך.
פורסים את העוגה בפני האורחים והמשפחה ונהנים מהתגובות :-)
שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר.
את העיצוב של העוגה שלי ביססתי על המראה של עוגת הבלקאווט של ברוקלין, שמעתם עליה?
עד לא מזמן גם אני לא בדיוק הכרתי אותה, אבל הסיפור שלה נורא מעניין.
I based my cake design on the look of the Brooklyn blackout cake, have you heard of it?
I didn't know of it until recently, and it has a fascinating story.
I didn't know of it until recently, and it has a fascinating story.
עוגת הבלקאווט של ברוקלין היא עוגה המורכבת משכבות של עוגת שוקולד, בין השכבות מורחים קרם שוקולד ואת העוגה מצפים גם כן בקרם שוקולד ופירורי עוגה, אז כמו שהבנתם מדובר בעוגה מאוד כהה ושחורה, ולמה אתם שואלים?
ההיסטוריה של העוגה הזו מגיעה מברוקלין של פעם בתקופת מלחמת העולם ה-2. באותה תקופה היו החשכות יזומות (הפסקת חשמל) של כל ברוקלין על מנת להגן על ספינות מלחמה ונושאות מטוסים ועל 71,000 העובדים בחצר הצי בברוקלין.
ליד החצר הייתה מאפיית אבינג'רס שהכינה את העוגה הזו והשאר היסטוריה (המידע באדיבות ספר הבישול American cake).
The Brooklyn blackout cake is a cake composed of three layers with chocolate cream spread between them and is coated with chocolate cream and cake crumbs, so has you probably realized this is a very dark cake, and why you ask?
The history of the cake comes from Brooklyn's past at the era of world war 2. At the time there were power outages (blackouts) in Brooklyn in order to protect the battleship and aircraft carrier and the 71,000 workers at the Brooklyn navy yard.
Near that yard there was a bakery named "Ebinger's" who made that cake and the rest is history (the info is courtesy of American cake cookbook).
אני החלטתי להכין עוגת בלקאווט עם תוספת טוויסט - עוגת שוקולד עם קרם שוקולד עם עוגת גבינה בציפוי קרם שוקולד ועוגיות אוראו - כל כך הרבה טוב בעוגה אחת.
תכינו אותה לחג הסוכות, לשבת, ליום הולדת או לכל מועד שתבחרו - היא פשוט מעולה וכולם יתרשמו. היא אומנם לא נראית הכי יפה חיצונית, אבל כשפורסים אותה היא יפהפיה והכי חשוב - טעימה!
I have decided to make a blackout cake with a twist - a chocolate cake with chocolate cream and cheesecake, coated with chocolate cream and Oreo cookies - a lot of goodness in one cake.
You can make it for Sukkot, for Shabbos, a birthday or any other holiday or occasion you want - it is so good and everyone will be impressed. Although it doesn't look beautiful on the outside, but once slicing it it is amazing and most importantly - delicious!
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:
לעוגת הגבינה:
חצי חבילה "בלילה לעוגות גבינה" של תנובה*
100 מ"ל שמנת חמוצה (1/2 גביע)
1 ביצה L ו-1 חלמון L
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
לעוגת השוקולד:
1/3 1 כוס קמח לבן רגיל
2/3 כוס סוכר
1/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מים
למילוי וציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
274 גרם עוגיות אוראו (כ-28 עוגיות קטנות של כ-10 גרם כל אחת), מפוררים היטב
ספריי שמן, לשימון התבניות
*ניתן להכין את כל כמות הבלילה באותה תבנית ולהכפיל את הכמויות של יתרת המרכיבים. זמן האפייה ישתנה מעט (כ-10 דקות ב-240 ו25-30 דקות ב-110).
אופן ההכנה:
מתחילים את ההכנה יום לפני הגשת העוגה. מחממים מראש תנור ל-240 מעלות, טורבו.
מסדרים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה עגול בתחתית העוגה (ניתן לשמן את תחתית התבנית על מנת שהנייר ידבק אליה). מערבבים היטב את מרכיבי עוגת הגבינה - קודם הרטובים ואז מוסיפים את היבשים. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית.
אופים 5 דקות בחום של 240 מעלות באמצע התנור ואז מורידים את החום ל-110 מעלות ואופים עוד 20 דקות. בתום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור. לאחר מכן, מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפחות חצי שעה בחוץ.
מעבירים את העוגה כשהיא עדיין בתבנית לפחות ללילה למקרר (אני מכסה את התבנית בנייר אלומיניום שנוגע רק בתבנית ולא בעוגה עצמה).
ביום למחרת:
מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים את מרכיבי עוגת השוקולד - קודם מתחילים בערבוב היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית בקוטר 20 משומנת ואופים באמצע התנור ל-25 דקות או עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.
ברגע שהעוגה התקררה מעט, מוציאים מהתבנית למשטח אחר ומניחים להתקרר לחלוטין.
בינתיים מכינים את הקצפת:
ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרו עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומניחים להתקרר.
מקציפים את כוס השמנת לקצף יציב ורך, מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב ואחיד בצבע.
מתחילים בהרכבת העוגה:
חוצים את עוגת השוקולד לשני חלקים. את החלק העליון הופכים והוא משמש כבסיס. מורחים בשכבה דקה של ציפוי קרם שוקולד, מעל מפזרים עוגיות אוראו ומניחים מעל את עוגת הגבינה כשהצד העליון שלה פונה למטה.
עכשיו זה הרגע לשלוף את נייר האפייה מבסיס העוגה, שחלילה אף אחד לא יאכל נייר אפייה. מורחים שכבה של ציפוי שוקולד ומעל מפזרים שוב פירורי אוראו. סוגרים בשכבה האחרונה של עוגת השוקולד ומורחים הכול בציפוי השוקולד.
לא נורא אם הציפוי לא מכסה היטב ולא הכי יפה, כי את הכול מצפים בפירורי עוגיות אוראו. ממליצה עכשיו להכניס למקרר לשעה-שעתיים ואז לאכול, למרות שניתן לאכול אותה גם כך.
פורסים את העוגה בפני האורחים והמשפחה ונהנים מהתגובות :-)
שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר.
Ingredients for 20cm round pan (about 8 inch pan):
Cheesecake*:
Half package of cheesecake batter of Tnuva**
100 ml / 3.3 oz. sour cream
1 L egg + 1 L egg yolk
1/2 tsp. vanilla extract
1/2 cup sugar
2 Tbsp. flour
Cheesecake*:
Half package of cheesecake batter of Tnuva**
100 ml / 3.3 oz. sour cream
1 L egg + 1 L egg yolk
1/2 tsp. vanilla extract
1/2 cup sugar
2 Tbsp. flour
Chocolate cake:
1 1/3 cups all purpose flour
2/3 cup sugar
1/3 cup cocoa powder
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/3 cup oil
2/3 cup water
1 1/3 cups all purpose flour
2/3 cup sugar
1/3 cup cocoa powder
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/3 cup oil
2/3 cup water
Filling and coating:
200 gram / 7 oz. bittersweet chocoolate
1 cup whipping cream
274 gram / 9.66 oz. Oreo cookies (about 28 cookies, about 10 gram each), finely crumbed
200 gram / 7 oz. bittersweet chocoolate
1 cup whipping cream
274 gram / 9.66 oz. Oreo cookies (about 28 cookies, about 10 gram each), finely crumbed
Cooking spray
*If you can't find Tnuva's batter, you can use another preferred cheesecake of your choice or the one in here, just cut the quantities so it will be good for 8 inch pan.
**You can use the entire batter in the same pan, just double the other ingredients and baking time will vary a bit (about 10 minutes at 464 and 25-30 minutes at 230).
**You can use the entire batter in the same pan, just double the other ingredients and baking time will vary a bit (about 10 minutes at 464 and 25-30 minutes at 230).
Preparation:
Start prepping the day before serving. Preheat oven to 240C/464F, turbo.
Arrange a pan with round baking paper on the bottom only (You can grease the bottom of the pan so the baking paper will stick to the bottom). Mix the ingredients - wet first and then dry and pour inside the pan.
Bake for 5 minutes at middle rack and then lower the oven temperature to 110C/230F and bake for another 20 minutes. When done baking, turn off the oven and leave the cake inside with closed door for an hour. Then take it out of the oven and let coool outside for 30 minutes. Transfer the cake to teh fridge for the night (I cover it with aluminum foil, the foil doesn't touch the cake itself).
Start prepping the day before serving. Preheat oven to 240C/464F, turbo.
Arrange a pan with round baking paper on the bottom only (You can grease the bottom of the pan so the baking paper will stick to the bottom). Mix the ingredients - wet first and then dry and pour inside the pan.
Bake for 5 minutes at middle rack and then lower the oven temperature to 110C/230F and bake for another 20 minutes. When done baking, turn off the oven and leave the cake inside with closed door for an hour. Then take it out of the oven and let coool outside for 30 minutes. Transfer the cake to teh fridge for the night (I cover it with aluminum foil, the foil doesn't touch the cake itself).
The next day:
Preheat oven to 160C/320F, turbo.
Mix the chocolate cake ingredients - first the dry, then add the wet. Transfer into 20cm/8 inch round pan and bake at middle rack for 25 minutes or until toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean. Take out of the oven and let cool for few minutes. Then take out of the pan to and set on another surface and let cool completely.
Melt the bittersweet chocolate in a microwave safe bowl, until completely melted and let cool. Whip the cream into soft peaks - meaning stable but not hard foam and then add teh melted chocolate and whip until stable and unified.
Preheat oven to 160C/320F, turbo.
Mix the chocolate cake ingredients - first the dry, then add the wet. Transfer into 20cm/8 inch round pan and bake at middle rack for 25 minutes or until toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean. Take out of the oven and let cool for few minutes. Then take out of the pan to and set on another surface and let cool completely.
Melt the bittersweet chocolate in a microwave safe bowl, until completely melted and let cool. Whip the cream into soft peaks - meaning stable but not hard foam and then add teh melted chocolate and whip until stable and unified.
Start assembling the cake:
Cut the chocolate cake into two layers. Flip the upper part and use as a base. Spread with a thin layer of chocolate cream, sprinkle with Oreo and top with the cheesecake - upper side turned down.
Don't forget to take out the baking paper from the cheesecake's base. Spread with another layer of chocolate cream and sprinkle with Oreo crumbs .
Close with the last chocolate layer and cover the entire cake with chocolate cream. It doesn't have to look beautiful, since we are coating the entire cake - sides and top with Oreo crumbs.
I recommend placing the cake in the fridge for at least two hours before serving, however you can sure eat it right away.
Slice the cake in front of your guests and family and enjoy their reactions :-).
Keep in the fridge in an air-tight container.
Cut the chocolate cake into two layers. Flip the upper part and use as a base. Spread with a thin layer of chocolate cream, sprinkle with Oreo and top with the cheesecake - upper side turned down.
Don't forget to take out the baking paper from the cheesecake's base. Spread with another layer of chocolate cream and sprinkle with Oreo crumbs .
Close with the last chocolate layer and cover the entire cake with chocolate cream. It doesn't have to look beautiful, since we are coating the entire cake - sides and top with Oreo crumbs.
I recommend placing the cake in the fridge for at least two hours before serving, however you can sure eat it right away.
Slice the cake in front of your guests and family and enjoy their reactions :-).
Keep in the fridge in an air-tight container.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!