בס"ד
אני לא מכינה כמעט לזנייה, אבל הפעם התחשק לי להכין לזניית גבינות ביתית מושחתת.
ראיתי בספר America's test kitchen the new family cookbook מתכון ללזניית גבינות שהתחשק לי להכין, אבל אני לא אוהבת לעשות בדיוק כמו שכותבים ובסופו של דבר יצא שערכתי שינויים מאוד גדולים במתכון.
לזניית הגבינות הזו מאוד עשירה בגבינות ומאוד טעימה! אל תתפתו לחתוך אותה מיד בצאתה מהתנור, כי היא פשוט תנזל ולא יראו שום שכבות. חכו 10-15 דקות ואז תחתכו ותגישו.
מנה חלבית נפלאה לארוחת ערב בליווי ירקות או כחלק מתפריט חנוכה. לא להביא לילדים קטנים, כי יש כאן הרבה גבינות נמסות ונמתחות.
המרכיבים ללזנייה בתבנית 21X21 (גם תבנית 20X20 תהיה בסדר):
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/4 כפית אורגנו
10 שיני שום, קצוצות
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק (400 גרם כל קופסה, סה"כ 800 גרם)
260 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
ללזניה:
400 גרם ריקוטה רגילה 5%
200 גרם גבינת פרמזן (מחולקת לשתי קערות)
1 כף בזיליקום יבש
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
רוטב העגבניות שהכנו
6 עלי לזניה
300 גרם מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כ-5-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הסוכר, האורגנו והשום וממטגנים כ-20 שניות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות מהשימורים, המים ואת רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה כ-15 דקות להסמכה.
מכינים את התערובת ללזניה:
מערבבים יחדיו את הריקוטה, 100 גרם פרמזן, בזיליקום, מלח, פלפל וביצה ומתחילים בהרכבת הלזניה:
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות, טורבו.
יוצקים מהרוטב כ-1/4 כוס על תחתית התבנית ומורחים היטב. מניחים מעל 2 עלי לזניה, מורחים מעל את הריקוטה, מפזרים במוצרלה ויוצקים עוד רוטב.
חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת ואז מניחים מעל עלי לזניה, מורחים מעל ריקוטה, הפעם יוצקים מהרוטב שנשאר ומעל מפזרים את המוצרלה שנשארה והפרמזן הנותר.
מכסים בנייר אלומיניום (אני מכסה גם בנייר אפייה, פשוט שהאלומיניום לא יגע באוכל) ואופים באמצע התנור ל-15 דקות. לאחר מכן מורידים את הניירות ואופים עוד 25 דקות.
בסיום האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים ל-10-15 דקות להתייצבות ורק אז חותכים ומגישים.
בתאבון!
אני לא מכינה כמעט לזנייה, אבל הפעם התחשק לי להכין לזניית גבינות ביתית מושחתת.
I don't usually make lasagna, but this time I wanted to make a homemade scrumptious cheese lasagna.
ראיתי בספר America's test kitchen the new family cookbook מתכון ללזניית גבינות שהתחשק לי להכין, אבל אני לא אוהבת לעשות בדיוק כמו שכותבים ובסופו של דבר יצא שערכתי שינויים מאוד גדולים במתכון.
לזניית הגבינות הזו מאוד עשירה בגבינות ומאוד טעימה! אל תתפתו לחתוך אותה מיד בצאתה מהתנור, כי היא פשוט תנזל ולא יראו שום שכבות. חכו 10-15 דקות ואז תחתכו ותגישו.
מנה חלבית נפלאה לארוחת ערב בליווי ירקות או כחלק מתפריט חנוכה. לא להביא לילדים קטנים, כי יש כאן הרבה גבינות נמסות ונמתחות.
I saw in the America's test kitchen the new family cookbook a recipe for cheese lasagna and I really wanted to make it, but because I don't like following recipes, I made huge changes to it.
This cheese lasagna is rich in cheese and very tasty! Don't tempt to cut it when it comes out from the oven, because then you won't get any layers. Wait for 10-15 minutes and then cut and serve.
This is a wonderful dairy meal you can serve as dinner alongside veggies or a part of your Hanukah menu.
Don't let small children eat from it, because it contains a lot of melted and stretchy cheese.
המרכיבים ללזנייה בתבנית 21X21 (גם תבנית 20X20 תהיה בסדר):
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/4 כפית אורגנו
10 שיני שום, קצוצות
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק (400 גרם כל קופסה, סה"כ 800 גרם)
260 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
ללזניה:
400 גרם ריקוטה רגילה 5%
200 גרם גבינת פרמזן (מחולקת לשתי קערות)
1 כף בזיליקום יבש
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
רוטב העגבניות שהכנו
6 עלי לזניה
300 גרם מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כ-5-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הסוכר, האורגנו והשום וממטגנים כ-20 שניות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות מהשימורים, המים ואת רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה כ-15 דקות להסמכה.
מכינים את התערובת ללזניה:
מערבבים יחדיו את הריקוטה, 100 גרם פרמזן, בזיליקום, מלח, פלפל וביצה ומתחילים בהרכבת הלזניה:
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות, טורבו.
יוצקים מהרוטב כ-1/4 כוס על תחתית התבנית ומורחים היטב. מניחים מעל 2 עלי לזניה, מורחים מעל את הריקוטה, מפזרים במוצרלה ויוצקים עוד רוטב.
חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת ואז מניחים מעל עלי לזניה, מורחים מעל ריקוטה, הפעם יוצקים מהרוטב שנשאר ומעל מפזרים את המוצרלה שנשארה והפרמזן הנותר.
מכסים בנייר אלומיניום (אני מכסה גם בנייר אפייה, פשוט שהאלומיניום לא יגע באוכל) ואופים באמצע התנור ל-15 דקות. לאחר מכן מורידים את הניירות ואופים עוד 25 דקות.
בסיום האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים ל-10-15 דקות להתייצבות ורק אז חותכים ומגישים.
בתאבון!
Ingredients for 21X21cm pan (20cm is OK too):
sauce:
1 Tbsp. olive oil
1 onion, chopped
1 tsp. salt
1 tsp. sugar
1/4 tsp. dried oregano
10 garlic cloves, chopped
2 cans of finely diced tomatoes (400 gram each, overall 800 gram - about 28 oz.)
260 gram tomato puree
1 cup water
Lasagna:
400 gram 5% ricotta cheese
200 gram grated Parmesan (divided to two)
1 Tbsp. dried basil
1 L egg
1/2 tsp. salt
1/2 tsp. black pepper
The tomato sauce we prepared
6 lasagna noodles
300 gram grated mozzarella
Preparation:
Make the sauce:
Preheat the oil in the pan. Add the onion and salt and mix. Fry for 5-7 minutes, mix occasionally.
Add the sugar, oregano and garlic and fry for 20 seconds while stirring.
Add the canned tomatoes, water and the tomato puree, mix and bring to a boil. Once boiling, reduce the heat and simmer for 15 minutes to thicken.
Make the lasagna batter:
Mix the ricotta, 100 gram Parmesan, basil, salt, pepper and egg and arrange the lasagna layers:
Preheat oven to 190C/375F, turbo.
Pour about 1/4 cup of the sauce on the bottom of the pan and spread to cover. Place two lasagna noodles on top, spread with ricotta, sprinkle with mozzarella and pour sauce again.
Do this stage again and then finish with two lasagna noodles, spread with ricotta, pour tomato sauce on top and sprinkle with remaining mozzarella and Parmesan cheeses.
Cover with aluminum foil (I cover with baking paper too, so the aluminum won't touch the food). Bake on middle rack of the oven for 15 minutes and then take off the papers and bake for another 25 minutes. Then set aside to cool and stable for 10-15 minutes outside the oven, only then cut and serve/
Enjoy!
sauce:
1 Tbsp. olive oil
1 onion, chopped
1 tsp. salt
1 tsp. sugar
1/4 tsp. dried oregano
10 garlic cloves, chopped
2 cans of finely diced tomatoes (400 gram each, overall 800 gram - about 28 oz.)
260 gram tomato puree
1 cup water
Lasagna:
400 gram 5% ricotta cheese
200 gram grated Parmesan (divided to two)
1 Tbsp. dried basil
1 L egg
1/2 tsp. salt
1/2 tsp. black pepper
The tomato sauce we prepared
6 lasagna noodles
300 gram grated mozzarella
Preparation:
Make the sauce:
Preheat the oil in the pan. Add the onion and salt and mix. Fry for 5-7 minutes, mix occasionally.
Add the sugar, oregano and garlic and fry for 20 seconds while stirring.
Add the canned tomatoes, water and the tomato puree, mix and bring to a boil. Once boiling, reduce the heat and simmer for 15 minutes to thicken.
Make the lasagna batter:
Mix the ricotta, 100 gram Parmesan, basil, salt, pepper and egg and arrange the lasagna layers:
Preheat oven to 190C/375F, turbo.
Pour about 1/4 cup of the sauce on the bottom of the pan and spread to cover. Place two lasagna noodles on top, spread with ricotta, sprinkle with mozzarella and pour sauce again.
Do this stage again and then finish with two lasagna noodles, spread with ricotta, pour tomato sauce on top and sprinkle with remaining mozzarella and Parmesan cheeses.
Cover with aluminum foil (I cover with baking paper too, so the aluminum won't touch the food). Bake on middle rack of the oven for 15 minutes and then take off the papers and bake for another 25 minutes. Then set aside to cool and stable for 10-15 minutes outside the oven, only then cut and serve/
Enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!