1/14/2018

עוגת גבינה-טירמיסו מושקעת ומושלמת

בס"ד

עוגת גבינה טירמיסו בסגנון הצ'יזקייק פקטורי

לא יצא לי לטעום את עוגות הגבינה של הצ'יזקייק פקטורי מטעמי כשרות, אז החלטתי להכין עוגת גבינה בהשראת אחת עוגות הגבינה שלהם - עוגת גבינה טירמיסו.





עוגת גבינה טירמיסו צ'יזקייק פקטורי

חתיכת עוגת גבינה טירמיסו מושלמת

חתיכת עוגת גבינה טירמיסו

ראיתי באינטרנט תמונה של העוגה הזו וכשחיפשתי מתכון, כל מתכון לא היה תואם בכלל למה שרואים בתמונה. אז ניסיתי לשחזר לפי הנראות וזה מה שיצא - עוגת גבינה טירמיסו מרשימה ביותר ובכלל לא קשה להכנה. נדרש פה בעיקר סבלנות ובשביל עוגה כזו שווה להמתין, לא? :-)

כמו שאמרתי זו לא עוגה כמו של הצ'יזקייק פקטורי והיא לא מתיימרת להיות, אלא רק בהשראת אחת העוגות שלהם. עוגה קלילה וטעימה שמתאימה במיוחד לאוהבי הקפה (גם לאוהבי הקפה לייט).
העוגה מורכבת משתי עוגות: בסיס של עוגת גבינה ללא אפייה וללא ג'לטין ומעל עוגה קטנה אפויה בסגנון עוגת גבינה ניו יורקית, אז בואו נתחיל. 




המרכיבים:
 לתבנית 26 ס"מ:
200 גרם לשונות חתול (בישקוטים)
50 גרם חמאה, מומסת
1 כפית אבקת קפה נמס 

7 לשונות חתול (5 שלמים, 2 שבורים לחצי)
1 כפית אבקת קפה נמס
1/4 כוס מים חמים

לבלילה:
2 גביעי גבינת שמנת 16% או 25% (סה"כ 450 גרם)
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת קפה נמס
1/4 כוס מים חמים 

אופן ההכנה:
במעבד מזון, מפוררים היטב את לשונות החתול. מוסיפים את החמאה המומסת וכפית הקפה ומפעילים שוב את מעבד המזון לערבוב נוסף.
מעבירים לתבנית 26 ס"מ ומהדקים היטב לתחתית התבנית.

מערבבים את 1 כפית אבקת הקפה עם המים החמים, לוקחים את לשונות החתול ומסדרים אותם בצורת מחומש בתוך התבנית (ראו סרטון).

לאחר מכן לוקחים את 4 החצאים, טובלים בקפה ומניחים בחלק הפנימי של התבנית בצורת יהלום. מניחים בצד ומכינים את הבלילה:
ממיסים את 2 כפיות הקפה עם המים, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.

מקציפים בקערה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה ורכה. מוסיפים את הקפה ומקציפים לקצף יציב.

עכשיו זה הזמן לטעום ולהחליט אם אתם רוצים להוסיף עוד אבקת קפה (לא חייב מומס) או עוד אינסטנט פודינג. אני מאוד אוהבת את זה כמו שזה. מעבירים את הבלילה לתבנית, בתחילה ממלאים את החורים בין הלשונות חתול בזהירות ואז יוצקים את יתר הבלילה ומסדרים לשכבה אחידה. מסדרים מעל ניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים.

ובינתיים מכינים את העוגת גבינה האפויה בתבנית 20 ס"מ:
המרכיבים:
1 גבינת שמנת 16% או 25% (225 גרם)
1 ביצה L
1/4 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מיץ לימון
1/4 כוס שמנת חמוצה 9%
1/3 כוס סוכר
1 כף קמח

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל240 מעלות. מערבבים את הגבינת שמנת עם הביצה, התמצית וניל, הלימון והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית 20 ס"מ שרופדה בעיגול של נייר אפייה בתחתיתה. אופים באמצע התנור 5 דקות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-110 מעלות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית עד להתקררות מוחלטת.

ברגע שעברו שעתיים, העוגה האפויה כבר אמורה להיות גם כן כבר קרה לחלוטין ואז פשוט עם משחררים אותה מהתבנית. מוציאים את נייר האפייה ומניחים את עיגול עוגת הגבינה הקטן באמצע של העוגת גבינה הקפואה (לא לשכוח להוציא את הניילון הנצמד). מכסים ומעבירים למקרר ללילה.

ולסיום העוגה ביום למחרת:
המרכיבים:
קקאו, לפיזור על העוגה

למוס שוקולד:
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו, בפולסים של כ-40 שניות וערבוב אחרי כל פולס, על מנת שהשוקולד לא יישרף. מניחים לשוקולד להתקרר ובינתיים מקציפים את הקצפת לקצף יציב ורך. מוסיפים את השוקולד המריר המומס ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר מועדף.
משחררים את העוגה מהתבנית, מעבירים סכין בהיקף העוגה שתתשחרר בקלות. את העוגה האפויה מצפים בשכבה של קקאו ועל העוגה הגדולה מזלפים במוס השוקולד. ניתן לאכול מיד או להעביר למקרר לעוד כשעתיים וזהו!
בתאבון ובהצלחה! ואם הכנתם, חזרו בבקשה לדווח בתגובות כאן למטה בבלוג או אצלי בעמוד הפייסבוק או היוטיוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use