בס"ד
הבצק הזה מושלם להכנת פיצה, קלצונה או סתם מאפה ממולא כל טוב, ואחרי שתכינו אותו, לא תרצו להחליף את המתכון לבצק הזה.
בצק כל כך נוח וקל לעבודה ופשוט טעים.
את הפיצה לימדתי אתכם להכין כאן, ועכשיו הגיע תור הקלצונה, שזה בעצם פיצה מקופלת ממולאת בכל טוב.
לאפיית פיצה עם אותו בצק, ממליצה לבקר בפוסט הקודם שלי למאפה פיצה.
כמו בכל מתכון שלי, השימוש הוא בכוסות מידה אוניברסליים, אלא אם כן צויין אחרת.
המרכיבים ל-8 קלצונה:
3.5 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/4 1 כוסות+ 1 כף מים
1 כף שמן זית או קנולה
ספריי שמן
קמח, לקימוח משטח הרידוד
למילוי:
פתיתי גבינה מתובלים לפיצה (התקבל לסיקור)
גבינה בולגרית
תירס
זיתים
או האמת כל תוספת שאוהבים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-2 דקות על מהירות 1 לקבלת גוש בצק. ברגע שנוצר בצק, מגבירים את המהירות ל-2 ולשים עוד כ-8 דקות.
מעבירים לקערה משומנת (מרססים ספריי שמן על הקערה ועל הידיים, על מנת שיהיה קל להעביר את הבצק), מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעתיים. אם הבצק לא תפח יותר מדי, זה בסדר גמור.
לאחר מכן לשים את הבצק מעט על משטח מקומח להוצאת אוויר, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים וכל חלק ל-4 כדורים (סה"כ 8 כדורים). מרדדים לעלה דק על משטח מקומח ומורחים בכל חצי רוטב פיצה, מפזרים מעל בולגרית, תירס, זיתים ופתיתי גבינה צהובה וסוגרים לחצי ירח. מהדקים את הקצוות עם מזלג וממשיכים כך עם יתר העיגולים.
מחממים מראש תנור ל-240 מעלות, חימום עליון ותחתון. וברגע שהתנור חם, אופים את הקלצונה בחלק העליון של התנור בין 10-15 דקות. מגישים עם ירקות (ככה להרגשה הטובה ;-), סתם זה פשוט טעים ביחד), בתאבון!
הבצק הזה מושלם להכנת פיצה, קלצונה או סתם מאפה ממולא כל טוב, ואחרי שתכינו אותו, לא תרצו להחליף את המתכון לבצק הזה.
This is the perfect dough for pizza, calzone or any stuffed pastry really, and after you make this, you won't want to replace this recipe.
בצק כל כך נוח וקל לעבודה ופשוט טעים.
את הפיצה לימדתי אתכם להכין כאן, ועכשיו הגיע תור הקלצונה, שזה בעצם פיצה מקופלת ממולאת בכל טוב.
לאפיית פיצה עם אותו בצק, ממליצה לבקר בפוסט הקודם שלי למאפה פיצה.
This is such an easy to handle and delicious dough.
The pizza I already taught you how to make in here, and now it is time to make calzone, which is basically a folded stuffed with goodness pizza.
To bake this dough as a pizza, follow the steps in my pizza pastry post.
כמו בכל מתכון שלי, השימוש הוא בכוסות מידה אוניברסליים, אלא אם כן צויין אחרת.
המרכיבים ל-8 קלצונה:
3.5 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/4 1 כוסות
1 כף שמן זית או קנולה
ספריי שמן
קמח, לקימוח משטח הרידוד
למילוי:
פתיתי גבינה מתובלים לפיצה (התקבל לסיקור)
גבינה בולגרית
תירס
זיתים
או האמת כל תוספת שאוהבים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-2 דקות על מהירות 1 לקבלת גוש בצק. ברגע שנוצר בצק, מגבירים את המהירות ל-2 ולשים עוד כ-8 דקות.
מעבירים לקערה משומנת (מרססים ספריי שמן על הקערה ועל הידיים, על מנת שיהיה קל להעביר את הבצק), מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעתיים. אם הבצק לא תפח יותר מדי, זה בסדר גמור.
לאחר מכן לשים את הבצק מעט על משטח מקומח להוצאת אוויר, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים וכל חלק ל-4 כדורים (סה"כ 8 כדורים). מרדדים לעלה דק על משטח מקומח ומורחים בכל חצי רוטב פיצה, מפזרים מעל בולגרית, תירס, זיתים ופתיתי גבינה צהובה וסוגרים לחצי ירח. מהדקים את הקצוות עם מזלג וממשיכים כך עם יתר העיגולים.
מחממים מראש תנור ל-240 מעלות, חימום עליון ותחתון. וברגע שהתנור חם, אופים את הקלצונה בחלק העליון של התנור בין 10-15 דקות. מגישים עם ירקות (ככה להרגשה הטובה ;-), סתם זה פשוט טעים ביחד), בתאבון!
Like every recipe, I used Universal measuring cups, unless stated otherwise.
Ingredients for 8 calzones :
3.5 cups flour
2 tsp. dry yeast
2 Tbsp. sugar
2 tsp. salt
1 1/4 cups + 1 Tbsp. water
1 Tbsp. olive oil or canola oil
Stuffing:
pizza flavored cheese flakes (I got it for review)
Bulgarian cheese
corn kernels
olives
or actually what you prefer
Preparation:
Mix the flour and yeast well. Add the sugar and salt and mix.
Add water and oil and use a stand mixer and mix on speed no. 1 for 2 minutes until a dough is formed. Then increase the speed to no. 2 and knead for extra 8 minutes. Then Transfer to a greased bowl with greased hands and cover with nylon wrap and let rise for 2 hours. If the dough doesn't rise much, it's still fine.
Afterwards knead the dough on a floured surface a bit to get rid of the air bubbles, divide the dough into two equal parts and each part cut into 4 parts (overall 8 balls).
Roll thinly on a floured surface and spread on one part tomato sauce, sprinkle Bulgarian cheese, corn kernels, olives and cheese flakes and close into half moon. Tighten the edges with a fork and continue so with the rest of the circles.
Preheat oven to 240C, upper and bottom heat. Once the oven is ready, Bake on the upper level for 10- minutes. Serve with veggies (for the good feeling ;-), just kidding. Because it goes well together) and enjoy!
3.5 cups flour
2 tsp. dry yeast
2 Tbsp. sugar
2 tsp. salt
1 1/4 cups + 1 Tbsp. water
1 Tbsp. olive oil or canola oil
Stuffing:
pizza flavored cheese flakes (I got it for review)
Bulgarian cheese
corn kernels
olives
or actually what you prefer
Preparation:
Mix the flour and yeast well. Add the sugar and salt and mix.
Add water and oil and use a stand mixer and mix on speed no. 1 for 2 minutes until a dough is formed. Then increase the speed to no. 2 and knead for extra 8 minutes. Then Transfer to a greased bowl with greased hands and cover with nylon wrap and let rise for 2 hours. If the dough doesn't rise much, it's still fine.
Afterwards knead the dough on a floured surface a bit to get rid of the air bubbles, divide the dough into two equal parts and each part cut into 4 parts (overall 8 balls).
Roll thinly on a floured surface and spread on one part tomato sauce, sprinkle Bulgarian cheese, corn kernels, olives and cheese flakes and close into half moon. Tighten the edges with a fork and continue so with the rest of the circles.
Preheat oven to 240C, upper and bottom heat. Once the oven is ready, Bake on the upper level for 10- minutes. Serve with veggies (for the good feeling ;-), just kidding. Because it goes well together) and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!