בס"ד
אני מאוד אוהבת חנויות כלי בית וחנויות מתמחות לבישול ואפייה. מהמצרכים שאיתם מכינים את המנה ועד התבניות, הסירים והכלים שאיתם מגישים את המנה (או מצלמים את המנה :-) . לא תאמינו כמה צלחות בודדות יש לי רק כי כל כך אהבתי צלחת בשביל צילומים).
לרגל שבוע הקולינריה הצרפתית זו הפעם ה-6 בארץ, בחסות שגרירות צרפת בישראל, הוזמנתי לסדנת בישול עם השף שהגיע היישר מפריז, שף גיום איסקנדר.
לרגל האירוע, הוזמנו לסדנת בישול ברשת לגעת באוכל בקניון עופר ברחובות עם השף גיום איסקנר ממסעדת Le Garance בפריז המחזיקה בכוכב מישלן. השף גיום איסקנדר הסביר לנו על החשיבות בשימוש בחומרי גלם טריים-עונתיים ועל הרצון להביא מנות מורכבות אך נגישות, עם טעמים חדשים ומרגשים לסועד תוך שילוב בין מסורת הבישול הצרפתית לעולם המודרני.
שף גיום איסקנדר הדגים מגוון מנות עם התוצרת המקומית בארץ ובשילוב מגוון מותגי האירוח והבישול הצרפתיים מבית טפאל, פיירקס ועוד. בין המוצרים שהושקו בקולקצייה החדשה והודגמו בסדנה, ניתן למצוא את סיר הלחץ החדש של טפאל - Tefal clipso minute בעל מנגנון שחרור לחץ המאפשר בישול ואידוי מהירים מתמיד.
בין המנות שהשף גיום הציג בפנינו, היה סושי בר-ים, כרישה והדרים, רביולי צמחוני עם תמרים, מילפיי בצל וסלמון מעושן ועוד.
אני מצרפת לכם את אחד המתכונים שהיו בסדנה:
רביולי שורש סלרי חורפי
המרכיבים:
שורש סלרי פרוס דק במנדולינה
מילוי:
להגשה:
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 בצל
2 ענפים של מרווה
2 כפות שמן זית
כ-1/2 כוס עד כוס מים
מלח, לפי הטעם
אופן הכנה:
להכנת המילוי: בסיר קטן מטגנים את הבצל והסלרי עם השמן עד שהופכים למעין ריבה. מסירים מהאש ומוסיפים תמרים לתערובת הירקות שהתבשלה. מוסיפים את מיץ הלימון , מחית הלימון הכבוש, עלי הכוסברה והמלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את העדשים: בסיר קטן מבשלים עם שמן הזית ומים את העדשים השחורות עם עלי מרווה וחצי בצל עד לריכוך. ברגע שהעדשים מוכנות, טועמים ומתבלים בלימון, שמן זית ומלח.
את פרוסות שורש הסלרי לוקחים ועושים חתך דק מהאמצע לאחד הקצוות כדי לאפשר את הקיפול. מאדים את הפרוסות לאחר המלחה קלה בסיר אידוי כששימנו את מסננת האידוי במעט שמן זית. זמן האידוי כ-3 דקות. לוקחים את הסלרי ויוצרים ממנו קונוס. ממלאים שקית זילוף במלית התמרים והבצל וממלאים את הקונוסים שיצרנו. מניחים על צלחת שבה נגיעות של עדשים שחורות. מזלפים עוד קצת שמן זית ומיץ לימון ומגישים.
Winter Celery root ravioli
Ingredients:
celery root, cut in the mandolin
Filling:
onion, chopped
celery stems, finely chopped
3 Tbsp. olive oil
salt, to taste
3 pitted dates, chopped
lemon juice
1 tsp. pickled lemon
coriander leaves
For serving:
1/2 cup black lentil
1/2 onion
2 sage twigs
2 Tbsp. olive oil
about 1/2 cup to 1 cup water
salt, to taste
Preparation:
Prepare the filling: In a pot, fry the onion and celery with oil until it resembles some sort of a jam. Off heat Add the dates to the cooked veggies. Add lemon juice, pickled lemon, coriander leaves and salt and mix. Check for flavor.
Prepare the lentil: In a pot cook the lentil with olive oil, water, sage and half onion, Once cooked, taste and add olive oil, lemon juice and salt.
Take the celery slices and do a small cut from the middle to one of the points in the circumference. Place in a strainer covered with oil and sprinkled with salt and steam for 3 minutes. Take the celery and make a cone shape out of it. Fill with the dates and onion filling using a ping bag and place on top of dollops of black lentil. Drizzle with olive oil and lemon juice and serve.
שבוע הקולינריה הצרפתי שחל שבוע שעבר בארץ, היווה את הסיפתח לחגיגות המטבח הצרפתי שיתקיימו ברשת לגעת באוכל שנקנתה לאחרונה על ידי קבוצת מסלמני לאורך כל חודש פברואר. ומה זה אומר? תוכלו להנות ממגוון מבצעים משתלמים של עד 50% הנחה על מותגי הבישול והאירוח הצרפתיים: Tefal , Luminarc ו-Pyrex.
לא תאמינו כמה שטויות קניתי לי הביתה, מצלחות ממותגות מדהימות של דיסני מבית לומינארק ועד מגוון תבניות אפייה של קרין גורן שהיו גם כן במבצע משתלם (מוצר שני ב-50% הנחה). מוזמנים להציץ בסרטון שעשיתי שבו ניתן לראות ממגוון מוצרי החנות וקצת מהסדנה שהייתה לנו.
אני מאוד אוהבת חנויות כלי בית וחנויות מתמחות לבישול ואפייה. מהמצרכים שאיתם מכינים את המנה ועד התבניות, הסירים והכלים שאיתם מגישים את המנה (או מצלמים את המנה :-) . לא תאמינו כמה צלחות בודדות יש לי רק כי כל כך אהבתי צלחת בשביל צילומים).
לרגל שבוע הקולינריה הצרפתית זו הפעם ה-6 בארץ, בחסות שגרירות צרפת בישראל, הוזמנתי לסדנת בישול עם השף שהגיע היישר מפריז, שף גיום איסקנדר.
I really love cookingware and bakeware stores. From the ingredients needed to prepare a dish to the pans, pots and utensils you serve in the dish (Or taking photos :-) You won;t believe how many single plates I have because I just thought it would look good in photos).
To celebrate the 6th French culinary week in Israel, on behalf of the French embassy in Israel, I was invited to a cooking workshop with the French chef Guillaume Iskandar.
לרגל האירוע, הוזמנו לסדנת בישול ברשת לגעת באוכל בקניון עופר ברחובות עם השף גיום איסקנר ממסעדת Le Garance בפריז המחזיקה בכוכב מישלן. השף גיום איסקנדר הסביר לנו על החשיבות בשימוש בחומרי גלם טריים-עונתיים ועל הרצון להביא מנות מורכבות אך נגישות, עם טעמים חדשים ומרגשים לסועד תוך שילוב בין מסורת הבישול הצרפתית לעולם המודרני.
To celebrate the occasion, we were invited to a workshop in "La'gaat Baochel" branch in Ofer mall in Rehovot with chef Guillaume Iskandar from the Le Garance, a 1 Michelin star restaurant in Paris. The chef explained the importance of using fresh-seasonal raw materials and the desire to bring complex yet accessible dishes, with new and exciting flavors while combining between the traditional French cuisine to the modern world.
שף גיום איסקנדר הדגים מגוון מנות עם התוצרת המקומית בארץ ובשילוב מגוון מותגי האירוח והבישול הצרפתיים מבית טפאל, פיירקס ועוד. בין המוצרים שהושקו בקולקצייה החדשה והודגמו בסדנה, ניתן למצוא את סיר הלחץ החדש של טפאל - Tefal clipso minute בעל מנגנון שחרור לחץ המאפשר בישול ואידוי מהירים מתמיד.
Chef Guillaume Iskandar demonstrated variety of dishes with the local produce in combining variety of French serving and cooking utensils brands like: Tefal, Pyrex and more. Among the new collection that was also demonstrated in the cooking workshop, you can find the new pressure cooker of Tefal - Tefal clipso minute with a pressure release mechanism which allows fast than ever cooking and steaming.
סושי בר ים והדרים Citrus sushi |
רביולי תמרים צמחוני vegetarian dates ravioli |
בין המנות שהשף גיום הציג בפנינו, היה סושי בר-ים, כרישה והדרים, רביולי צמחוני עם תמרים, מילפיי בצל וסלמון מעושן ועוד.
אני מצרפת לכם את אחד המתכונים שהיו בסדנה:
רביולי שורש סלרי חורפי
המרכיבים:
שורש סלרי פרוס דק במנדולינה
מילוי:
בצל קצוץ, דק
גבעולי סלרי, קצוצים דק
3 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
3 תמרים מגולענים, קצוצים
מיץ לימון
1 כפית לימון כבוש
עלי כוסברה
גבעולי סלרי, קצוצים דק
3 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
3 תמרים מגולענים, קצוצים
מיץ לימון
1 כפית לימון כבוש
עלי כוסברה
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 בצל
2 ענפים של מרווה
2 כפות שמן זית
כ-1/2 כוס עד כוס מים
מלח, לפי הטעם
אופן הכנה:
להכנת המילוי: בסיר קטן מטגנים את הבצל והסלרי עם השמן עד שהופכים למעין ריבה. מסירים מהאש ומוסיפים תמרים לתערובת הירקות שהתבשלה. מוסיפים את מיץ הלימון , מחית הלימון הכבוש, עלי הכוסברה והמלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את העדשים: בסיר קטן מבשלים עם שמן הזית ומים את העדשים השחורות עם עלי מרווה וחצי בצל עד לריכוך. ברגע שהעדשים מוכנות, טועמים ומתבלים בלימון, שמן זית ומלח.
את פרוסות שורש הסלרי לוקחים ועושים חתך דק מהאמצע לאחד הקצוות כדי לאפשר את הקיפול. מאדים את הפרוסות לאחר המלחה קלה בסיר אידוי כששימנו את מסננת האידוי במעט שמן זית. זמן האידוי כ-3 דקות. לוקחים את הסלרי ויוצרים ממנו קונוס. ממלאים שקית זילוף במלית התמרים והבצל וממלאים את הקונוסים שיצרנו. מניחים על צלחת שבה נגיעות של עדשים שחורות. מזלפים עוד קצת שמן זית ומיץ לימון ומגישים.
Among the dishes chef Guillaume presented, there was sushi, leek and citrus, vegetarian ravioli with dates and onion and smoked salmon Mille-feuilles.
Here is one of the recipes we learned:
Here is one of the recipes we learned:
Winter Celery root ravioli
Ingredients:
celery root, cut in the mandolin
Filling:
onion, chopped
celery stems, finely chopped
3 Tbsp. olive oil
salt, to taste
3 pitted dates, chopped
lemon juice
1 tsp. pickled lemon
coriander leaves
For serving:
1/2 cup black lentil
1/2 onion
2 sage twigs
2 Tbsp. olive oil
about 1/2 cup to 1 cup water
salt, to taste
Preparation:
Prepare the filling: In a pot, fry the onion and celery with oil until it resembles some sort of a jam. Off heat Add the dates to the cooked veggies. Add lemon juice, pickled lemon, coriander leaves and salt and mix. Check for flavor.
Prepare the lentil: In a pot cook the lentil with olive oil, water, sage and half onion, Once cooked, taste and add olive oil, lemon juice and salt.
Take the celery slices and do a small cut from the middle to one of the points in the circumference. Place in a strainer covered with oil and sprinkled with salt and steam for 3 minutes. Take the celery and make a cone shape out of it. Fill with the dates and onion filling using a ping bag and place on top of dollops of black lentil. Drizzle with olive oil and lemon juice and serve.
שבוע הקולינריה הצרפתי שחל שבוע שעבר בארץ, היווה את הסיפתח לחגיגות המטבח הצרפתי שיתקיימו ברשת לגעת באוכל שנקנתה לאחרונה על ידי קבוצת מסלמני לאורך כל חודש פברואר. ומה זה אומר? תוכלו להנות ממגוון מבצעים משתלמים של עד 50% הנחה על מותגי הבישול והאירוח הצרפתיים: Tefal , Luminarc ו-Pyrex.
לא תאמינו כמה שטויות קניתי לי הביתה, מצלחות ממותגות מדהימות של דיסני מבית לומינארק ועד מגוון תבניות אפייה של קרין גורן שהיו גם כן במבצע משתלם (מוצר שני ב-50% הנחה). מוזמנים להציץ בסרטון שעשיתי שבו ניתן לראות ממגוון מוצרי החנות וקצת מהסדנה שהייתה לנו.
The French culinary week that was held last week, was the start of the French cuisine celebration that will be held on the entire February month in La'gaat Baochel (touch the food) branches around Israel that was recently purchased by Maslamani group. And what dies it mean? You can enjoy variety of great sales up to 50% on the French brands like Tefal, Luminarc and Pyrex.
You won't believe how many nonsense I bought, from branded Disney plates of Luminarc to Carine Goren baking ans that were also in great sale (the second product in 50% off). You're invited to check out my video to see more of the store and about the cooking workshop.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!