בס"ד
קינמוניות, סינרול, סינבון, איך שלא תקראו לזה, זה טעים! ועם ציפוי קרם מסקרפונה זה מושלם!
לא תמיד אהבתי קינמון, אבל באמת כמו שאומרים, עם השנים הטעם שלנו משתנה ומה שלא אהבנו פעם, אם ננסה עכשיו אולי כן נאהב.
הקינמוניות האלה במיוחד מושלמות עם ציפוי המסקרפונה שמעלה אותן לרמה אחרת לגמרי.
המרכיבים:
לבצק:
4 כוסות קמח
1כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3 ביצים L
1/4 כוס + 1 כף מים
50 גרם חמאה,מומסת
למילוי:
20 גרם חמאה,מומסת
3 כפות סוכר
1 כף קינמון
לציפוי:
50 גרם חמאה,רכה
כ-85 גרם מסקרפונה
75 גרם גבינת שמנת
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת והמים, מערבבים קלות עם כף ולאחר מכן מפעילים את המיקסר ולשים כ-10 דקות על מהירות 2.
מעבירים לקערה משומנת להתפחה להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).
לאחר מכן, לשים מעט את הבצק להוצאת האוויר ומרדדים למלבן דק (בערך בגודל 50X30 ס"מ).
מערבבים יחדיו את מרכיבי המילוי ומורחים על המלבן. מגלגלים לרולדה, חותכים את הקצוות ואת יתרת הבצק חותכים ל-12 חלקים.
מעבירים לתבנית אפייה (אפשר שכל שבלול יהיה בנפרד או להניח את כולם שיגעו אחד בשני). מניחים להתפחה נוספת להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי) ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו. בין 20-30 דקות.
בינתיים כשהמאפה בתנור, מכינים את הציפוי: מקציפים את החמאה הרכה לכמה שניות במיקסר. מוסיפים את המסקרפונה וגבינת השמנת ומקציפים עד שהכול מאוחד היטב. מוסיפים את תמצית הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
ברגע שהמאפה יוצא מהתנור, מורחים בציפוי שהכנו ומגישים. מומלץ לאכול כשחם. בתאבון!
קינמוניות, סינרול, סינבון, איך שלא תקראו לזה, זה טעים! ועם ציפוי קרם מסקרפונה זה מושלם!
לא תמיד אהבתי קינמון, אבל באמת כמו שאומרים, עם השנים הטעם שלנו משתנה ומה שלא אהבנו פעם, אם ננסה עכשיו אולי כן נאהב.
הקינמוניות האלה במיוחד מושלמות עם ציפוי המסקרפונה שמעלה אותן לרמה אחרת לגמרי.
המרכיבים:
לבצק:
4 כוסות קמח
1כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3 ביצים L
1/4 כוס + 1 כף מים
50 גרם חמאה,מומסת
למילוי:
20 גרם חמאה,מומסת
3 כפות סוכר
1 כף קינמון
לציפוי:
50 גרם חמאה,רכה
כ-85 גרם מסקרפונה
75 גרם גבינת שמנת
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת והמים, מערבבים קלות עם כף ולאחר מכן מפעילים את המיקסר ולשים כ-10 דקות על מהירות 2.
מעבירים לקערה משומנת להתפחה להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).
לאחר מכן, לשים מעט את הבצק להוצאת האוויר ומרדדים למלבן דק (בערך בגודל 50X30 ס"מ).
מערבבים יחדיו את מרכיבי המילוי ומורחים על המלבן. מגלגלים לרולדה, חותכים את הקצוות ואת יתרת הבצק חותכים ל-12 חלקים.
מעבירים לתבנית אפייה (אפשר שכל שבלול יהיה בנפרד או להניח את כולם שיגעו אחד בשני). מניחים להתפחה נוספת להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי) ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו. בין 20-30 דקות.
בינתיים כשהמאפה בתנור, מכינים את הציפוי: מקציפים את החמאה הרכה לכמה שניות במיקסר. מוסיפים את המסקרפונה וגבינת השמנת ומקציפים עד שהכול מאוחד היטב. מוסיפים את תמצית הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
ברגע שהמאפה יוצא מהתנור, מורחים בציפוי שהכנו ומגישים. מומלץ לאכול כשחם. בתאבון!
Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
השבמחקwould be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look
forward to new posts.
Hi, thanks.
מחקYou can follow my twitter here; https://twitter.com/miki_mmw2008