בס"ד
קיבלתי מארז של כמה מוצרים שאיתם החלטתי להקדיש פוסט שלם למאכלים שניתן להכין בקלות בחופש הגדול, אם זה כדי לקחת לטיול בחוץ או כפעילות בבית עם הילדים.
בקיץ כיף לצאת ולטייל בחוץ, אבל לפעמים גם רוצים להישאר בבית במזגן ולבלות בפעילות משפחתית המתאימה לכל המשפחה.
אז הפעם החלטתי לכתוב על רעיונות שיכולים להתאים גם כצידה לדרך בטיול כיפי שיוצאים אליו, ליום פיקניק בפארק או בחצר או פשוט כשנשארים בבית ורוצים להעביר כמה שעות של כיף עם המשפחה.
מכיוון שהחופש זה זמן שבת'כלס להורים אין כמעט כוח להכין אוכל ויכול לצאת שרוב הזמן אוכלים ג'אנק פוד בחוץ, החלטתי ללכת על רעיונות ממש קלים לביצוע ועם מרכיבים די בריאים.
נתחיל עם הצעת הגשה שבה אתם יכולים בכיף להלהיב את הילדים ליצירת נשנוש טעים לצד ירקות בריאים ומזינים.
איך מכינים פסטרמי רולס (גלגולי פסטרמה אישיים)?
לוקחים פסטרמה של יחיעם, מורחים שכבה של חומוס ובפנים שמים מלפפון חמוץ. מגלגלים למעין רולדת פסטרמה וחותכים לחצי.
ממשיכים להכין כך כמה שרוצים ומגישים לצד ירקות חתוכים למקלות. הגשה קיצית כיפית וטעימה לכולם.
אם לא רוצים להיות בשריים, ניתן לגוון עם המגורדת של משומשו המותאמת לאפייה ולהכין משולשי טורטילה קראנץ'. לוקחים טורטיה, ממלאים צד אחד שלה בגבינה מגוררת טבעונית פרווה של משומשו וסוגרים לחצי ירח.
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חותכים למשולשים ומגישים לצד ירקות.
אפשר כמובן למרוח בטורטיה קטשופ או ממרח אחר שיכול להתאים ולתת לכל אחד למלא בכל מיני תוספות שהוא אוהב ומתאימות לפיצה-טורטיה שלו.
ועכשיו אחרי שנשנשתם, אפשר להתחיל להכין קינוחים מתוקים, נפלאים ובריאים!
מחברת אחווה קיבלתי את הטחינה הגולמית הרגילה שלהם וממרח טחינה עם סילאן. החלטתי להכין קינוח שוקולדי מושחת ועוגיות שוקולד, שניהם מאוד פשוטים להכנה שכל ילד יכול להכין (כמעט) לבד.
שני המתכונים אינם מכילים שום מוצקי חלב או רכיבים מן החי, ולכן הם מושלמים גם למי שטבעוני.
להכנת עוגיות שיבולת שועל וטחינה סילאן צריך רק שני מרכיבים!
המרכיבים ל-10 עוגיות קטנות-בינוניות:
4 כפות ממרח טחינה עם סילאן
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר מהיר הכנה)
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו. מערבבים בקערה את שני המרכיבים, יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. העוגיות נשארות כמו שעיצבתם אותן.
אופים באמצע התנור כ-10 דקות. מניחים לעוגיות להתקרר וזוללים.
המרכיבים לטראפלס טחינה-שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס טחינה גולמית
קקאו, לציפוי
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את שני המרכיבים וממיסים במיקרו בפולסים של כ-20-30 שניות כל פעם. לאחר כל הפעלה במיקרו, יש לערבב את התערובת על מנת שלא תשרף.
ברגע שהכול נוזלי ומעורבב, מעבירים לתבנית מרובעת בגודל 15X5 עם נייר אפייה, על מנת שיהיה קל לשלוף את התערובת מהתבנית ומעבירים למקפיא לכשעה או עד שהתערובת יציבה.
ברגע שהתערובת התייצבה, מחלצים מהתבנית וחותכים ריבועים. זה מעט קשה, אבל כמעט כולם נחתכים לריבועים יפים. מצפים בקקאו ומגישים.
אם רוצים ליצור צורה של כדורי טראפלס, ניתן להקפיא את התערובת לפחות זמן במקפיא, רק עד שהיא מתייצבת אך לא קשה ולהתחיל לגלגל כדורים ולצפות בקקאו.
שומרים במקפיא ושיהיה לבריאות!
בקיץ כיף לצאת ולטייל בחוץ, אבל לפעמים גם רוצים להישאר בבית במזגן ולבלות בפעילות משפחתית המתאימה לכל המשפחה.
אז הפעם החלטתי לכתוב על רעיונות שיכולים להתאים גם כצידה לדרך בטיול כיפי שיוצאים אליו, ליום פיקניק בפארק או בחצר או פשוט כשנשארים בבית ורוצים להעביר כמה שעות של כיף עם המשפחה.
מכיוון שהחופש זה זמן שבת'כלס להורים אין כמעט כוח להכין אוכל ויכול לצאת שרוב הזמן אוכלים ג'אנק פוד בחוץ, החלטתי ללכת על רעיונות ממש קלים לביצוע ועם מרכיבים די בריאים.
נתחיל עם הצעת הגשה שבה אתם יכולים בכיף להלהיב את הילדים ליצירת נשנוש טעים לצד ירקות בריאים ומזינים.
איך מכינים פסטרמי רולס (גלגולי פסטרמה אישיים)?
לוקחים פסטרמה של יחיעם, מורחים שכבה של חומוס ובפנים שמים מלפפון חמוץ. מגלגלים למעין רולדת פסטרמה וחותכים לחצי.
ממשיכים להכין כך כמה שרוצים ומגישים לצד ירקות חתוכים למקלות. הגשה קיצית כיפית וטעימה לכולם.
אם לא רוצים להיות בשריים, ניתן לגוון עם המגורדת של משומשו המותאמת לאפייה ולהכין משולשי טורטילה קראנץ'. לוקחים טורטיה, ממלאים צד אחד שלה בגבינה מגוררת טבעונית פרווה של משומשו וסוגרים לחצי ירח.
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חותכים למשולשים ומגישים לצד ירקות.
אפשר כמובן למרוח בטורטיה קטשופ או ממרח אחר שיכול להתאים ולתת לכל אחד למלא בכל מיני תוספות שהוא אוהב ומתאימות לפיצה-טורטיה שלו.
ועכשיו אחרי שנשנשתם, אפשר להתחיל להכין קינוחים מתוקים, נפלאים ובריאים!
מחברת אחווה קיבלתי את הטחינה הגולמית הרגילה שלהם וממרח טחינה עם סילאן. החלטתי להכין קינוח שוקולדי מושחת ועוגיות שוקולד, שניהם מאוד פשוטים להכנה שכל ילד יכול להכין (כמעט) לבד.
שני המתכונים אינם מכילים שום מוצקי חלב או רכיבים מן החי, ולכן הם מושלמים גם למי שטבעוני.
להכנת עוגיות שיבולת שועל וטחינה סילאן צריך רק שני מרכיבים!
המרכיבים ל-10 עוגיות קטנות-בינוניות:
4 כפות ממרח טחינה עם סילאן
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר מהיר הכנה)
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו. מערבבים בקערה את שני המרכיבים, יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. העוגיות נשארות כמו שעיצבתם אותן.
אופים באמצע התנור כ-10 דקות. מניחים לעוגיות להתקרר וזוללים.
המרכיבים לטראפלס טחינה-שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס טחינה גולמית
קקאו, לציפוי
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את שני המרכיבים וממיסים במיקרו בפולסים של כ-20-30 שניות כל פעם. לאחר כל הפעלה במיקרו, יש לערבב את התערובת על מנת שלא תשרף.
ברגע שהכול נוזלי ומעורבב, מעבירים לתבנית מרובעת בגודל 15X5 עם נייר אפייה, על מנת שיהיה קל לשלוף את התערובת מהתבנית ומעבירים למקפיא לכשעה או עד שהתערובת יציבה.
ברגע שהתערובת התייצבה, מחלצים מהתבנית וחותכים ריבועים. זה מעט קשה, אבל כמעט כולם נחתכים לריבועים יפים. מצפים בקקאו ומגישים.
אם רוצים ליצור צורה של כדורי טראפלס, ניתן להקפיא את התערובת לפחות זמן במקפיא, רק עד שהיא מתייצבת אך לא קשה ולהתחיל לגלגל כדורים ולצפות בקקאו.
שומרים במקפיא ושיהיה לבריאות!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!