9/18/2019

סדנה עם השף אהרוני ופיירי כולל מתכונים וסרטון הכנה

בס"ד

קפסולות פלטינום פלוס פיירי

לא מזמן הוזמנתי לסדנת שף מיוחדת עם השף ישראל אהרוני, שהינו פרזנטור מוצרי פיירי ביחד עם הגשש החיוור, גברי בנאי.
לפני שהגענו לשלב המעשי, שמענו על המוצר החדש של החברה שזוכה לשבחים רבים.

סבון כלים פיירי

מותג פיירי הקיים בארץ כבר קרוב ל-15 שנה, מזוהה מאוד עם השף הידוע אהרוני והגשש לשעבר גברי שחברו למותג ב-13 השנים האחרונות.
אם עד כה הכרנו את פיירי כמותג סבוני הכלים המוביל ביותר בתחומו, כיום ניתן לשמוע על פיירי גם בתחום חדש.



השף ישראל אהרוני בסדנת בישול עם פיירי

החברה נכנסה ממש לאחרונה לתחום המדיחים עם קפסולות למדיח פיירי פלטינום פלוס.
השף ישראל אהרוני הגיע לרגל ההשקה ביחד עם סיר נוסטלגי מבית אימו. הוא סיפר על הקשר שלו לסיר שבו אימו הייתה מכינה כופתאות במילוי בשר והמשיך לספר על מגוון מסעות חובקי עולם שערך.
לאחר מכן שמענו יותר על הקפסולה החדשה למדיח של פיירי.



קפסולות למדיח פיירי ומנת סלט חזה עוף ומלפפונים

ההבטחות מאחורי הקפסולה למדיח של פיירי פלטינום פלוס הינן גדולות - הסרת הלכלוך הקשה ביותר, החזרת הברק לכלים כמו כוסות, סירים וסכו"ם הסובלים מעכירות בעקבות האבנית שבמים, אפשרות להשתמש גם בתוכניות קצרות של מדיח הכלים, ניקוי המדיח עצמו משומנים, הותרת ריח נעים ועוד.



והתוצאות? בהחלט מרשימות. אני בדקתי את המוצר בכמה תוכניות בבית, עם כלים בעלי כתמים קשים ועוד והתוצאה הייתה משביעת רצון. את המבחן שעשיתי כולל תמונות של לפני ואחרי השימוש עם הקפסולות ניתן לראות בפינה שלי "חדש במדף 26".
הפיירי החדש הושק בארץ באוגוסט ונמכר ברשתות שופרסל ורשת הפארם של שופרסל BE במחיר של כ-49.90 ש"ח.



סלט חזה עוף ומלפפונים

הסדנה עם מותג פיירי ואהרוני הועברה בבית הספר לבישול של דן גורמה בתל אביב. שם התנסינו במו ידינו בהכנת שלושה מתכונים קלי הכנה, מזינים ובריאים (המתכונים המלאים בהמשך הכתבה).
התחלנו בהכנת סלט חזה עוף עם מלפפונים. השף אהרוני לימד אותנו טריק איך להכין חזה עוף עסיסי, רך ולא יבש בכלל.



אז איך מכינים חזה עוף עסיסי ולא יבש? מפתיע כמה שזה פשוט! שמים את חזה העוף בסיר ביחד עם תבלינים ומים. מביאים לרתיחה, וברגע שרותח מכבים את האש ומכסים את הסיר עם אלומיניום או מכסה.
משאירים את חזה העוף בתוך המים ובסיר המכוסה למשך 30 דקות וזהו. עכשיו אתם יכולים לשלב את חזה העוף בסלט או בכל מנה שנראה לכם שחזה העוף יתאים לה.


בישול דג בסיר אידוי מבמבוק
דג מאודה

לאחר מכן התנסינו בהכנת מתכון ממש פשוט להכנה של דג מאודה שיכול להוות מתכון מושלם לחגים המתקרבים (ראש השנה, סוכות וגם בשבתות). מכיוון שמדובר בצורת בישול באידוי, מתקבלת מנה בריאה השומרת על מירב הערכים התזונתיים.
המנה מכילה הרבה חתיכות של ג'ינג'ר אך, אם אתם לא אוהבים, אפשר לנסות לוותר ולשלב מרכיבים שאתם יותר מתחברים אליהם וליצור מנה משלכם.



מבחר ירקות במגש


ולסיום הכנו מתכון למנת ירקות ירוקים שניתן להכין ממש מהר בפחות מ-10 דקות.

חלק מהרכיבים במתכונים קצת קשים להשגה או אקזוטיים, אך בהחלט ניתן להשמיט או לחפש אלטרנטיבה מצויה יותר.
שמן השומשום במתכונים משמש כתבלין ונותן טעם.





סלט חזה עוף עם מלפפונים ועלי כוסברה


סלט עוף עם מלפפונים:

מצרכים:
1 חזה עוף שלם
6 פרוסות ג'ינג'ר
2 בצלים ירוקים
3 שיני שום, כתושות
מים

לרוטב:
1/2 כפית פלפל סצ'ואני
2 כפות גרגרי שומשום
3 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף מיץ לימון
1 כף טחינה גולמית
כפית שמן צ'ילי
כפית שמן שומשום
כפית סוכר
מלח ופלפל

לסלט:
4 מלפפונים
3 בצלים ירוקים, חתוכים באלכסון
1/2 כוס עלי כוסברה
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס

אופן ההכנה:
מניחים את חזה העוף עם הג'ינג'ר, השום והבצל בסיר. מוסיפים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח, מכבים את האש , מכסים את הסיר ומחכים חצי שעה.
מוציאים את העוף וחותכים לרצועות.
מכינים את הרוטב:
במחבת יבשה וחמה קולים את השומשום לכמה שניות ומוציאים החוצה. באותה מחבת, קולים את הפלפל לכמה שניות, מוציאים מהמחבת ומועכים את גרגרי הפלפל קלות באמצעות מכתש ועלי או כל כלי אחר שיכול לעזור לכם למעוך את הפלפלים.
מערבבים בקערה את השומשום והפלפל שקלינו ביחד עם שאר מרכיבי הרוטב ורבע כוס ממי הבישול של העוף.
מכינים את מרכיבי הסלט:
חותכים את המלפפונים לחצי לאורכם, ולאחר מכן לפרוסות אלכסוניות. מניחים בצלחת ומערבבים ביחד עם העוף, הבצל הירוק ופרוסות הפלפל צ'ילי האדום. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.


דג מאודה בסיר במבוק
דג מוכן לאחר אידוי בצלחת אובלית

מתכון לדג מאודה
המרכיבים:
1 דג לברק טרי
רצועות ג'ינג'ר
רצועות בצל ירוק
2 פטריות שיטאקי, ללא רגליים, פרוסות דק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
כפית שמן שומשום
מלח ופלפל
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
עלי כוסברה

אופן ההכנה:
חורצים בכל דג 5-6 חריצים מכל צד ומניחים על צלחת אובלית. יוצקים על הדג את רוטב הסויה, מיץ הלימון ושמן השומשום.
 לכל חריץ מכניסים רצועות ג'ינג'ר וגם קצת בתוך הדג עצמו. מעל מניחים את הבצל ירוק, הפטריות והצ'ילי.מתבלים במלח ופלפל, מניחים בסיר אידוי ומבשלים 12-15 דקות. מגישים עם עלי כוסברה מעל.
*על מנת לבשל באידוי, מניחים על האש סיר עם מים ולהביא לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש בינונית ומניחים מעל את סיר האידוי העשוי לרוב מבמבוק שבתוכו מונח הדג, סוגרים את המכסה ומניחים לו להתבשל מהאדים.



מנת ירקות ירוקים

למתכון לירקות ירוקים

המרכיבים:
2-3 כפות שמן
2 שיני שום, פרוסות
כף ג'ינג'ר, קצוץ דק
3 בצלי שאלוט, פרוסים
1 באק צ'וי
6 אספרגוס עבים, קלופים וחצויים
עלי תרד
קישוא קטן, שנחתך לאורך ואז כל חלק נחתך לאלכסון
חופן שעועית ירוקה טרייה שנחלטה במים רותחים כ-3-4 דקות או שעועית קפואה
מלח ופלפל

לרוטב:
2 כפות סויה
2 כפות מירין
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
מפרידים בין עלי הבאק צ'וי לגבעולים שלו. את הגבעולים חותכים לחתיכות קטנות ואת העלים לחלקים גדולים.
את גבעולי הבאק צ'וי שמים בקערה ביחד עם האספרגוס והקישוא ואת עלי הבאק צ'וי שמים בקערה ביחד עם עלי התרד.
בקערה נפרדת שמים את השום, בצלי השאלוט והג'ינג'ר.
מחממים במחבת ווק את השמן וברגע שהמחבת חמה, מוסיפים את השום, השאלוט והג'ינג'ר. מטגנים כ-2-3 דקות עד שהם מתחילים להתרכך ומשחררים ארומה. לאחר מכן מוסיפים את הקערה עם הגבעולים והקישוא.
מבשלים כדקה-שניים, מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את הקערה עם העלים. מערבבים היטב.
מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב על מנת שהירקות יקבלו את טעם הרוטב. מערבבים כל הזמן, מכיוון שיש כאן מעט מאוד רוטב והוא לאט לאט נהיה יותר ויותר סמיך. מבשלים עוד כ-1-2 או עד לקבלת דרגת הרכות הרצויה. הירקות אמורים להתקבל קריספיים, אל דנטה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use