בס"ד
לא מזמן הוזמנתי להשקת מתחם הסדנאות החדש של פוליבה הממוקם במפעלי החברה ברמלה. חברת פוליבה, שהינה הגדולה והותיקה בישראל בייצור, שיווק וייבוא מוצרים וחומרי גלם בתחום המזון, פתחה מתחם סדנאות מרשים ואסתטי במיוחד.
בהשקה זכינו לקבל טעימה מסדנאות שף שהועברו על ידי זוכה "משחקי השף: קונדיטור", גל בוכניק, ושף החברה ז'ילבר אזולאי.
מתחם הסדנאות ממוקם מעל חנות המפעל של חברת פוליבה, במתחם גדול ומאובזר כ-יאה לסדנת לימוד מקצועית.
שולחנות לבנים גדולים יקבלו את פניכם לצד מכשירי חשמל כמיקסרים, מיקרוגל, תנורים משוכללים, מקררים ואביזרים הדרושים לשיעור אפייה מעשי מוצלח.
כיתת הסדנאות יכולה להכיל עד 18 משתתפים בו זמנית. המתחם ישמש עבור סדנאות מעשיות לקהל המקצועי, המחפש להעשיר את הידע בשימוש במוצרי החברה ועבור הקהל הפרטי, אם זה לחברות כימי גיבוש צוות, השתלמויות, ימי כיף עם המשפחה והחברים ועוד.
התחלנו את הסדנה עם מבחר מתוקים שגל בוכניק, מנצח משחקי השף קונדיטור, לימד להכין. החל מכוסות מוס שוקולד עם נגיעת דבש ועד קראמבל תפוחים פשוט להכנה שמכינים בתחתיות טארט מוכנות.
רוב המתוקים הוכנו על ידי שימוש במוצרים של חברת פוליבה, המקצרים משמעותית את זמן ההכנה. החברה מייצרת ומשווקת מגוון מליות, ממרחים, תבניוות ומוצרי אפייה שאותם ניתן להשיג בחנות המפעל ברמלה ובחנות המהממת בראשון לציון.
משתתפי הסדנאות נהנים מהנחה של 10% ברכישה בחנות המפעל ברמלה.
בין התבניות שניתן למצוא במקום, תוכלו לרכוש תבנית ייחודית המיוצרת בגרמניה ומשווקת על ידי פוליבה. התבנית מאפשרת לאפות לחמים באופן אחיד תודות לחורים הקטנים המפוזרים לכל אורך התבנית ושליפה קלה של הלחמים והמאפים ללא צורך בשימון התבנית.
בהמשך שמענו כמה סודות מקצועיים מפי שף החברה ז'ילבר אזולאי. השף הצרפתי מעביר את הסדנאות המקצועיות לאנשים שאינם מקצועיים ומעשיר בידע רב שבספרים לא תמיד כותבים.
כך למשל, שמענו הרבה מאוד חידושים שהפתיעו אותי ועוד בשלנים מומחים אחרים בתחום הלחם.
השף ז'ילבר הסביר לנו כי חשוב שבצק ש-לשים לא יעבור לאחר הלישה את ה-24 מעלות. מעבר לטמפרטורה הזו, השמרים מאוד פעילים ונוצר מצב שאין לנו שליטה על הלחם.
לכן, השף מדגיש, יש להשתמש בבצק במים קרים ואת המלח יש להוסיף לקראת סוף הלישה.
עכשיו נכון תמיד תהיתם למה אומרים להוסיף את המלח בסוף הלישה?
אני בעצמי תמיד חשבתי שעל המלח לא לבוא במגע ישיר עם השמרים, אחרת הוא עלול להרוס אותם. אבל זה עדיין לא עונה לנו למה דווקא בסוף, נכון?
מסתבר שהוספת המלח גורמת בכל דקה של לישה להעלאת הטמפרטורה במעלה אחת. כך בעצם הבצק נהיה חם יותר ממה שבאמת כדאי וצריך, על מנת להצליח לשלוט על הלחם ויציבותו.
השף ז'ילבר הסביר לנו מהי הצורה הנכונה ליצירת לחמניות עגולות מושלמות - לאחר הוצאת הבצק מהתפחה במקרר, מניחים לו לכמה זמן בטמפרטורת החדר, לוקחים חתיכת בצק ומוציאים לה את האוויר. מכניסים את הקצוות של כל חתיכה לבפנים, הופכים ומתחילים לגלגל באמצעות כרית כף היד לצורת עיגול מושלמת).
כמו כן, ראינו מהי הדרך הנכונה להעברת בלילת מאפינס לתבנית ובסיום (טוב גם במהלך :-)), טעמנו מהתוצרים. כך בעצם בכל סדנה במקום, המשתתפים מתנסים מעשית בהכנת המתכונים, מקבלים את המתכונים הביתה ביחד עם התוצרים שהכינו.
בחודש ספטמבר ניתן להגיע לסדנאות במחיר הכרות של 250 ש"ח כולל מע"מ לסדנה של 4 וחצי שעות.
לפרטים מלאים ניתן להתקשר לטלפון 073-2323500 או באתר פוליבה www.poliva.co.il
קיבלנו בסוף הסדנא, חוץ ממבחר המאפים שלמדנו איך להכין, גם ערכת מתנה לראש השנה הכוללת מתכון להכנת מאפינס דבש תפוחים עם התערובת מאפינס דבש של חברת פוליבה ביחד עם כמעט כל המרכיבים הדרושים להכנת המאפינס.
הערכה נמכרת לרגל החג במחיר מבצע של 118 ש"ח במקום 140 ש"ח.
אני החלטתי להכין עם תערובת המאפינס מתכון ממש פשוט לחג, שאני ממש לא בטוחה אם בכלל ניתן לקרוא לזה מתכון אבל זה בהחלט רעיון מעולה לאחר ארוחה חג.
אני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שאני פחות אוהבת עוגות דבש, אולם המאפינס לבד פחות טעימים לי. תוספת הגלידה והדבש נותנת שילוב טעים עם המאפינס. ניתן להכין את המתכון כחלבי או כפרווה.
המרכיבים ל-22-25 מאפינס:
1 קילו תערובת מאפינס דבש או וניל או כל טעם שאוהבים
5 ביצים L
1 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כוס דבש
עוגיות סנדוויץ אוריאו או אחרות (אופציונלי)
להגשה:
גלידת וניל חלבית או פרווה
דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים היטב את כל מרכיבי המאפינס. אם רוצים, מניחים עוגיה בתחתית כל תבנית מאפינס. יוצקים פנימה את התערובת, כמחצית מגובה התבנית ואם רוצים ניתן אף להוסיף כפית מלית שאוהבים באמצע כל מאפינס. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
מניחים לעוגות להתקרר וכשרוצים להגיש, משחררים מעטרות הנייר, מניחים על צלחת ומעל מגישים כדור גלידה וניל וזילוף יפה של דבש.
בתאבון!
לא מזמן הוזמנתי להשקת מתחם הסדנאות החדש של פוליבה הממוקם במפעלי החברה ברמלה. חברת פוליבה, שהינה הגדולה והותיקה בישראל בייצור, שיווק וייבוא מוצרים וחומרי גלם בתחום המזון, פתחה מתחם סדנאות מרשים ואסתטי במיוחד.
בהשקה זכינו לקבל טעימה מסדנאות שף שהועברו על ידי זוכה "משחקי השף: קונדיטור", גל בוכניק, ושף החברה ז'ילבר אזולאי.
מתחם הסדנאות ממוקם מעל חנות המפעל של חברת פוליבה, במתחם גדול ומאובזר כ-יאה לסדנת לימוד מקצועית.
שולחנות לבנים גדולים יקבלו את פניכם לצד מכשירי חשמל כמיקסרים, מיקרוגל, תנורים משוכללים, מקררים ואביזרים הדרושים לשיעור אפייה מעשי מוצלח.
כיתת הסדנאות יכולה להכיל עד 18 משתתפים בו זמנית. המתחם ישמש עבור סדנאות מעשיות לקהל המקצועי, המחפש להעשיר את הידע בשימוש במוצרי החברה ועבור הקהל הפרטי, אם זה לחברות כימי גיבוש צוות, השתלמויות, ימי כיף עם המשפחה והחברים ועוד.
התחלנו את הסדנה עם מבחר מתוקים שגל בוכניק, מנצח משחקי השף קונדיטור, לימד להכין. החל מכוסות מוס שוקולד עם נגיעת דבש ועד קראמבל תפוחים פשוט להכנה שמכינים בתחתיות טארט מוכנות.
רוב המתוקים הוכנו על ידי שימוש במוצרים של חברת פוליבה, המקצרים משמעותית את זמן ההכנה. החברה מייצרת ומשווקת מגוון מליות, ממרחים, תבניוות ומוצרי אפייה שאותם ניתן להשיג בחנות המפעל ברמלה ובחנות המהממת בראשון לציון.
משתתפי הסדנאות נהנים מהנחה של 10% ברכישה בחנות המפעל ברמלה.
בין התבניות שניתן למצוא במקום, תוכלו לרכוש תבנית ייחודית המיוצרת בגרמניה ומשווקת על ידי פוליבה. התבנית מאפשרת לאפות לחמים באופן אחיד תודות לחורים הקטנים המפוזרים לכל אורך התבנית ושליפה קלה של הלחמים והמאפים ללא צורך בשימון התבנית.
בהמשך שמענו כמה סודות מקצועיים מפי שף החברה ז'ילבר אזולאי. השף הצרפתי מעביר את הסדנאות המקצועיות לאנשים שאינם מקצועיים ומעשיר בידע רב שבספרים לא תמיד כותבים.
כך למשל, שמענו הרבה מאוד חידושים שהפתיעו אותי ועוד בשלנים מומחים אחרים בתחום הלחם.
השף ז'ילבר הסביר לנו כי חשוב שבצק ש-לשים לא יעבור לאחר הלישה את ה-24 מעלות. מעבר לטמפרטורה הזו, השמרים מאוד פעילים ונוצר מצב שאין לנו שליטה על הלחם.
לכן, השף מדגיש, יש להשתמש בבצק במים קרים ואת המלח יש להוסיף לקראת סוף הלישה.
עכשיו נכון תמיד תהיתם למה אומרים להוסיף את המלח בסוף הלישה?
אני בעצמי תמיד חשבתי שעל המלח לא לבוא במגע ישיר עם השמרים, אחרת הוא עלול להרוס אותם. אבל זה עדיין לא עונה לנו למה דווקא בסוף, נכון?
מסתבר שהוספת המלח גורמת בכל דקה של לישה להעלאת הטמפרטורה במעלה אחת. כך בעצם הבצק נהיה חם יותר ממה שבאמת כדאי וצריך, על מנת להצליח לשלוט על הלחם ויציבותו.
השף ז'ילבר הסביר לנו מהי הצורה הנכונה ליצירת לחמניות עגולות מושלמות - לאחר הוצאת הבצק מהתפחה במקרר, מניחים לו לכמה זמן בטמפרטורת החדר, לוקחים חתיכת בצק ומוציאים לה את האוויר. מכניסים את הקצוות של כל חתיכה לבפנים, הופכים ומתחילים לגלגל באמצעות כרית כף היד לצורת עיגול מושלמת).
כמו כן, ראינו מהי הדרך הנכונה להעברת בלילת מאפינס לתבנית ובסיום (טוב גם במהלך :-)), טעמנו מהתוצרים. כך בעצם בכל סדנה במקום, המשתתפים מתנסים מעשית בהכנת המתכונים, מקבלים את המתכונים הביתה ביחד עם התוצרים שהכינו.
בחודש ספטמבר ניתן להגיע לסדנאות במחיר הכרות של 250 ש"ח כולל מע"מ לסדנה של 4 וחצי שעות.
לפרטים מלאים ניתן להתקשר לטלפון 073-2323500 או באתר פוליבה www.poliva.co.il
קיבלנו בסוף הסדנא, חוץ ממבחר המאפים שלמדנו איך להכין, גם ערכת מתנה לראש השנה הכוללת מתכון להכנת מאפינס דבש תפוחים עם התערובת מאפינס דבש של חברת פוליבה ביחד עם כמעט כל המרכיבים הדרושים להכנת המאפינס.
הערכה נמכרת לרגל החג במחיר מבצע של 118 ש"ח במקום 140 ש"ח.
אני החלטתי להכין עם תערובת המאפינס מתכון ממש פשוט לחג, שאני ממש לא בטוחה אם בכלל ניתן לקרוא לזה מתכון אבל זה בהחלט רעיון מעולה לאחר ארוחה חג.
אני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שאני פחות אוהבת עוגות דבש, אולם המאפינס לבד פחות טעימים לי. תוספת הגלידה והדבש נותנת שילוב טעים עם המאפינס. ניתן להכין את המתכון כחלבי או כפרווה.
המרכיבים ל-22-25 מאפינס:
1 קילו תערובת מאפינס דבש או וניל או כל טעם שאוהבים
5 ביצים L
1 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כוס דבש
עוגיות סנדוויץ אוריאו או אחרות (אופציונלי)
להגשה:
גלידת וניל חלבית או פרווה
דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים היטב את כל מרכיבי המאפינס. אם רוצים, מניחים עוגיה בתחתית כל תבנית מאפינס. יוצקים פנימה את התערובת, כמחצית מגובה התבנית ואם רוצים ניתן אף להוסיף כפית מלית שאוהבים באמצע כל מאפינס. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
מניחים לעוגות להתקרר וכשרוצים להגיש, משחררים מעטרות הנייר, מניחים על צלחת ומעל מגישים כדור גלידה וניל וזילוף יפה של דבש.
בתאבון!
Good information. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon).
השבמחקI have book-marked it for later!
So happy to hear that people are also getting by stumbleupon. Thank you and hope you'll enjoy every visit :-)
מחקHi! Would you mid if I sare your blog with my twitter group?
השבמחקThere's a llot of people that I think would really
enjoy your content. Please let me know. Many thanks
Hi,
מחקSure, How would love that!
Thank you
Howdy I am so glad I found your blog, I really found you
השבמחקby accident, while I was searching on Aol for something else, Nonetheless I
am here now and would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all
round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t
have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the
superb jo.
That is so kind of you!
מחקThank you so very much!
Does your site have a contacct page? I'm having a tough time locating it
השבמחקbut, I'd like to send you an email. I've got some creative ideas for your bog you might be interested in hearing.
Either way, great website annd I look forward
to seeing it improve over time.
Hi,
מחקYes it does.
You can contact me via here:
https://condelight.blogspot.com/p/contact-me.html
Thank you very much!
That is really nice to hear, thank you!
השבמחקWow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
השבמחקyou made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!
Good site you've got here.. It's hard to find high-quality writing like yours nowadays.
השבמחקI seriously appreciate people like you! Take care!!