10/29/2019

עוגיות אלפחורס מושלמות

בס"ד

עוגיות אלפחורס מושלמות

 
במשך הרבה זמן חשבתי שאני לא מחבבת אלפחורס, ולו רק בגלל שיצא לי לטעום עוגיות אלפחורס קנויות שפשוט לא היו לי טעימות.
התברר לי בהמשך החיים כי גם מאכלים אחרים שלא אהבתי, זה היה בעקבות אותו עניין בדיוק. מוצר קנוי שפשוט לא היה מוצלח, אבל כשמכינים בבית אחח כמה שזה טעים!!



עוגיות האלפחורס הטעימות ביותר

 
עוגיות אלפחורס הן עוגיות ארגנטינאיות, אולם לפי מה שהבנתי הגרסה המאוד נפוצה במחוזותינו אינה הגרסה המקורית מארגנטינה. ובכל מקרה, מדובר בתענוג אמיתי!
העוגיות רכות ונמסות בפה וקשה שלא לנשנש מהן עוד ועוד.
הכנתי בעבר עוגיות אלפחורס שאני מאוד אוהבת עם ציפוי שוקולד חלב, ובאמת לדעתי אלה העוגיות הכי טעימות.
אבל, גם העוגיות הלא מצופות הן להיט בפני עצמן ובמיוחד הן מושלמות גם כקישוט על עוגות וקינוחים.

המתכון של האלפחורס מבוסס על המתכון הזה עם שינויים רבים בעיקר בדרך ההכנה.
אני מאוד אוהבת להתייעל במטבח ולהכין מתכון בצורה הכי מהירה שיש, בלי להתפשר על האיכות.

את עוגיות האלפחורס אני מכינה עם מעבד מזון הכי פשוט, אך כמובן שניתן גם לעבוד בשיטת כף העץ כמו שציינתי בפוסט הישן.
מעבד המזון מאפשר לנו להכין בצק לאלפחורס במהירות ובקלות, כך שמתקבלות עוגיות עדינות הנמסות בפה.

כיאה לעוגיות עשירות בחמאה, האלפחורס נמסות באפייה ומשטחות לעיגול גדול יותר ממה שקרצנו. אם אתם מעוניינים לשמור על גודל העוגייה, תכניסו את המגש עם העוגיות הלא אפויות למקפיא לפחות ל-10 דקות ורק לאחר מכן אפו אותן. אופציה נוספת היא לקרוץ עיגולים ממש קטנטנים ואז כשהם השתטחו, הם עדיין ישארו קטנים. לא כמו בהתחלה כמובן, אך מספיק טוב :-).
 



המרכיבים ל-35 עוגיות סנדוויץ': 
השתמשתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
1/2 1 כוסות קמח מנופה
1/2 1 כוסות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים L

ריבת חלב למילוי
קוקוס טחון

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מעבירים למעבד מזון קמח, קורנפלור, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומפעילים את המעבד לכמה שניות שהכול יתערבב היטב.
מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שכל החמאה נקלטה בתערובת הקמח. מתקבלת תערובת פירורית.


מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לקבלת גושי בצק.
מעבירים את גושי הבצק על נייר אפייה ומאחדים לגוש בצק אחד. משטחים את הבצק ומניחים מעל נייר אפייה נוסף.
מרדדים דק, בערך חצי סנטימטר. אם תרדדו יותר עבה, העוגיות יהיו מאוד שמנות כי הן תופחות בתנור. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ וברגע שאין עוד מקום לקרוץ, אוספים את הבצק ומרדדים מחדש. 


מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור בין 5-10 דקות, תלוי בתנור ובעובי העוגיה.
העוגיות מוכנות כשהמראה שלהן יציב והן עדיין בהירות. לאחר האפייה, יש להניח להן להתקרר לחלוטין על מנת שהן התייצבו יותר.
כשהעוגיות התקררו לגמרי, ממלאים כל עוגיה בריבת חלב. אני משתמשת בשקית זילוף בשביל הנוחות.


אם במקרה ריבת החלב שלכם מאוד קשה ואין כל כך אפשרות לזלף אותה, תעבירו אותה לקערה ותחממו במיקרו ממש לכמה שניות (כ-15-25 שניות). כך יהיה יותר קל לזלף את ריבת החלב.
חשוב לא לחמם את ריבת החלב יותר מדי, אחרת היא מאוד מתחממת ונהיית נוזלית יותר ממה שרצינו.


לאחר שזילפתם על עוגייה עם ריבת חלב, ליחצו עליה עוגייה נוספת עד שריבת החלב תבצבץ בשוליים וטיבלו בקוקוס טחון מכל הצדדים.
ליחצו בזהירות, כי העוגיות רכות ושבירות.
מגישים ובתאבון!
העוגיות נשמרות מצויין לאורך זמן בכלי אטום. זה כמובן בהנחה שלא תחסלו אותן מהר :-)

 

4 תגובות:

  1. you are in reality a good webmaster. The web site loading velocity is amazing.

    It sort of feels that you're doing any distinctive trick.
    Also, The contents are masterpiece. you have performed a
    great job on this topic!

    השבמחק
  2. I could not resist commenting. Exceptionally well written!

    השבמחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use