6/17/2020

שכבות בראוניז שוקולד ולוטוס עשירות

בס"ד

שכבות בראוניז, קרם לוטוס וגאנאש שוקולד


בכל פעם שמגיע חג השבועות, אני אוהבת לקחת את החוברת שמחלקים בחינם ברשת "אושר עד" ובה מגוון מתכונים ברוח החג.
אז לרוב אני לא מכינה מהמתכונים שבחוברת, ובעצם אפשר להגיד שרק פעם אחת שאבתי רעיון מהחוברת ויצרתי בסופו מתכון משלי לעוגת גבינה אלפחורס מדהימה!


הפעם ראיתי מתכון לשכבות בראוניז שוקולד וקרם לוטוס, וממש התחשק לי לנסות ולהכין את המתכון הזה.



בראוניס לוטוס ושוקולד


רציתי הפעם ללכת ממש כמו במתכון, אבל בסופו של דבר עשיתי כמה שינויים ממש קטנים מכורח הנסיבות. כך למשל במקום להשתמש בתבנית 20X30 כמו שמצויין במתכון, השתמשתי בתבנית 30X30 ולדעתי זה היה ממש במקום.
בנוסף, השתמשתי בלוטוס קראנצ'י ולא חלק, השתמשתי ביותר ציפוי ושיניתי כמה דברים באופן ההכנה.
התקבלו חיתוכיות בראוניס עם קרם לוטוס וציפי שוקולד ממש טעימות ומושחתות שזה בטוח הולך להיות מתכון שיככב אצלנו בבית.

את המתכון ניתן להכין גם כפרווה למי שמחפש משהו מתוק לאחר ארוחה בשרית ורצוי לחתוך לקוביות קטנות כי מדובר בעוגה מאוד עשירה בטעם.
אם אתם מכינים את העוגה, נשמח שתשתפו אותנו בעמוד הפייסבוק, בקבוצה שלנו או בכל דרך אחרת שאתם מעוניינים.

 



שכבות בראוניז שוקולד ולוטוס / מבוסס על המתכון של תמי פיליפ ממגזין טעימות של אושר גיליון 5 עם שינויים קלים שלי - מיכל con delight - כתבתי בדיוק לפי איך שאני עשיתי
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 30X30 ס"מ:
לבראוניס:
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3/4 כוס שמן
4 ביצים L
3/4 כוס סוכר
מעט מלח
3/4 כוס קמח לבן, מנופה

לקרם לוטוס:
1 כוס ממרח לוטוס חלק או קראנצ'י (אני השתמשתי בקראנצ')
1/2 כוס שמנת מתוקה (או קצפת צמחית לפרווה)
1/2 כוס פירורי עוגיות לוטוס

לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה (או קצפת צמחית לפרווה)

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מכינים את הבראוניס:
ממיסים במיקרו את השוקולד ביחד עם השמן, עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב! מדי פעם לעצור ולערבב את התערובת או לשקשק מעט, ורק אז להפעיל לסיבוב נוסף, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מוסיפים לשוקולד המומס את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור ל-25 דקות עד שפני העוגה יציבים.
ברגע שמוכן, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.


לאחר מכן מכינים את קרם הלוטוס:
מקציפים את הלוטוס ביחד עם השמנת המתוקה לקרם אחיד. מוסיפים את פירורי עוגיות הלוטוס ומערבבים לתוך הקרם. מורחים מעל העוגה שהתקררה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.


קרוב לסוף ה-15 דקות מכינים את ציפוי השוקולד:
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, עד לקבלת קרם גאנאש אחיד. ממיסים כל פעם כמה שניות, על מנת לא לשרוף את השוקולד ומערבבים אחרי כל הפעלה.
ברגע שהתערובת אחידה, מניחים אותה בצד להתקרר מעט.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא להתייצבות לשעה ואפשר להשאיר אותה אפילו יותר מ-24 שעות במקפיא.


אם השארתם את העוגה ליותר זמן במקפיא, יהיה צורך להוציא את העוגה לבחוץ ולתת לה להפשיר כמה זמן עד לרמה שניתן יהיה לחתוך אותה בקלות.
לאחר מכן ניתן לשמור אותה במקרר בכלי אטום. העוגה מחזיקה יפה במקרר לפחות שבוע.
בתאבון :-)
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use