בס"ד
יצא לי בעבר להכין שווארמה בבית, בניסיון להכין כמו השווארמיות, וזה לא בדיוק הלך.
כל הזמן שמעתי שממליצים להשתמש בשווארמה הודו נקבה, וכל מתכון שניסיתי לא הניב תוצאה כמו של שווארמיה.
הפעם החלטתי לעבוד לפי הסוד של השף אבי ביטון, ואני חייבת להגיד שיצאה שווארמה סוף! אומנם עדיין לא כמו בשווארמיות, אבל מאוד טעימה.
אבל, אני מודה שאני יותר אוהבת שווארמה מפרגיות, יוצא ממש ממש טעים שפשוט קשה להפסיק לאכול. אז אני הולכת לשתף אתכם בשני דרכי הכנה, אחת קלה והשנייה עוד הרבה יותר קלה.
שווארמה פרגיות |
יצא לי בעבר להכין שווארמה בבית, בניסיון להכין כמו השווארמיות, וזה לא בדיוק הלך.
כל הזמן שמעתי שממליצים להשתמש בשווארמה הודו נקבה, וכל מתכון שניסיתי לא הניב תוצאה כמו של שווארמיה.
הפעם החלטתי לעבוד לפי הסוד של השף אבי ביטון, ואני חייבת להגיד שיצאה שווארמה סוף! אומנם עדיין לא כמו בשווארמיות, אבל מאוד טעימה.
אבל, אני מודה שאני יותר אוהבת שווארמה מפרגיות, יוצא ממש ממש טעים שפשוט קשה להפסיק לאכול. אז אני הולכת לשתף אתכם בשני דרכי הכנה, אחת קלה והשנייה עוד הרבה יותר קלה.
שווארמה הודו |
כל פעם כשהייתי מגיעה לקניות בסופר, ורואה את הנתח הזה של השווארמה הודו נקבה, הייתי מחליטה לא לקנות אותו, שהרי זה לא יוצא לי מוצלח בשווארמה.
דווקא הפעם כשכן רציתי לקנות את הנתח הזה, היה מגש אחד שלא היה נראה בדיוק תקין, ולכן הלכתי על הדבר הכי קרוב שמצאתי - בשר הודו אדום.
שווארמה הודו נקבה זה בעצם ירכיים הודו מפורקות (ללא עצם). מגש בשר הודו אדום? לא היה לי מושג איזה נתח זה.
שאלתי את הקצב בסופר והוא הסביר כי מדובר בשוקי הודו מפורקות ללא עצם. נזכרתי שאחותי ראתה שגם עם השוקיים ניתן להכין שווארמה, אז החלטתי לקנות ביחד עם עוד מגש פרגיות.
הסוד של השף אבי ביטון היה למרוח את הנתחים בשמן ותבלין שווארמה ולאפות בתנור. לאחר מכן, נותנים לנתח להתקרר לחלוטין, קוצצים ומקפיצים במחבת עם שמן זית ושומן כבש.
אני החלטתי ללכת על הקונספט הזה, ויצאה שווארמה מדהימה! עסיסית וטעימה-טעימה. הספקתי לצלם ממש את השאריות מהשווארמה של ההודו, כי איך אפשר להכין שווארמה ולא ישר לאכול ממנה טרייה מהמחבת?! :-)
כעקרון, הירכיים בעוף הן יותר עסיסיות מהשוקיים (רגליים), לכן בהחלט ניתן להשתמש במתכון בשווארמה הודו נקבה.
דווקא הפעם כשכן רציתי לקנות את הנתח הזה, היה מגש אחד שלא היה נראה בדיוק תקין, ולכן הלכתי על הדבר הכי קרוב שמצאתי - בשר הודו אדום.
שווארמה הודו נקבה זה בעצם ירכיים הודו מפורקות (ללא עצם). מגש בשר הודו אדום? לא היה לי מושג איזה נתח זה.
שאלתי את הקצב בסופר והוא הסביר כי מדובר בשוקי הודו מפורקות ללא עצם. נזכרתי שאחותי ראתה שגם עם השוקיים ניתן להכין שווארמה, אז החלטתי לקנות ביחד עם עוד מגש פרגיות.
הסוד של השף אבי ביטון היה למרוח את הנתחים בשמן ותבלין שווארמה ולאפות בתנור. לאחר מכן, נותנים לנתח להתקרר לחלוטין, קוצצים ומקפיצים במחבת עם שמן זית ושומן כבש.
אני החלטתי ללכת על הקונספט הזה, ויצאה שווארמה מדהימה! עסיסית וטעימה-טעימה. הספקתי לצלם ממש את השאריות מהשווארמה של ההודו, כי איך אפשר להכין שווארמה ולא ישר לאכול ממנה טרייה מהמחבת?! :-)
כעקרון, הירכיים בעוף הן יותר עסיסיות מהשוקיים (רגליים), לכן בהחלט ניתן להשתמש במתכון בשווארמה הודו נקבה.
בפעמים אחרות כשכבר לא מצאתי את נתח ההודו, החלטתי ללכת על פרגיות ואני באמת הרבה יותר אוהבת לאכול שווארמה פרגיות. יוצא כל כך עסיסי וכל כך טעים ואתם פשוט לא מבינים באיזה קלות ניתן להכין את זה. אפשר להגיד שזו ממש שווארמת פרגיות לעצלנים, אבל תקשיבו - מדובר בלהיט!!
המרכיבים:
נתחי פרגיות, שטופות ומיובשות בנייר סופג
שמן זית
תבלין שווארמה (איזה שאוהבים, אישית אני אוהבת את של חברת נפטון)
בצל
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו או רגיל, מה שאתם בד"כ אופים עוף).
2.קולפים את הבצל וחותכים לפרוסות.
3.מפזרים את הפרוסות בתבנית אפייה.
4.מעל מניחים את הפרגיות ששטפנו וייבשנו.
5.יוצקים שמן זית, בערך 1/3 כוס, ובוזקים תבלין שווארמה בנדיבות ומעסים היטב את העוף בתבלינים והשמן.
6.מעבירים לאפייה ל-25-30 דקות או עד שהפרגיות מוכנות.
7.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ-5-10 דקות.
8.חותכים את העוף לחתיכות.
9.מחממים מחבת ומוסיפים אליה את הפרגיות והבצל ועוד בזיקה יפה של תבלין שווארמה. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ומגישים לצד פיתה עם סלט ירקות, טחינה, חמוצים, חומוס, צ'יפס או כל מה שאוהבים.
10.באותו אופן ניתן להכין פטריות סטייק פורטבלו - מסירים את הרגל שלהן, שוטפים ומייבשים היטב. חותכים לפרוסות, מתבלים בתבלין שווארמה ושמן ואופים ומבשלים במחבת בדיוק כמו הפרגיות.
וככה הכנתי בזמנו את השווארמת הודו:
שווארמה הודו ופרגיות ביתית/ מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים:
1 מגש בשר הודו אדום (1 קילו) (ניתן כמובן להשתמש בשווארמה הודו נקבה)
1 מגש פרגיות (כ-1.1 קילו)
תבלין שווארמה
שמן זית
3 בצל, פרוס לפרוסות דקות-דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את בשר ההודו והפרגיות ומייבשים היטב בנייר סופג. מעבירים לתבנית אפיייה עם נייר אפייה.
יוצקים מעט שמן זית על הנתחים ומפזרים תבלין שווארמה. מעסים את הנתחים לספיגת התבלין והשמן.
מעבירים לאפייה של 25 דקות בתנור. ברגע שהנתחים מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפחות 10-15 דקות.
לא חייב שיהיו קרים לגמרי, אבל שיגיעו לרמה שאתם מסוגלים לחתוך אותם לחתיכות בקלות ובלי להיכוות. אני התחלתי באחרונה פשוט לקצוץ את הנתחים במעבד מזון. אני חותכת את הנתחים לחתיכות גדולות עם סכין ומעבירה לקיצוץ במעבד מזון. לא יותר מדי זמן, שלא יהפכו למשחה. וככה זה חוסך עבודה רבה.
בינתיים שמחכים שהנתחים יתקררו, מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה ומוציאים לקערה בצד. אם המחבת יותר מדי מלוכלכת, יש לנקות אותה או להשתמש במחבת אחרת.
לאחר שהנתחים התקררו מספיק לרמה שניתן לחתוך אותם, חותכים לרצועות דקות (בעובי ובגודל המועדף). את נתחי הפרגיות קל לחתוך בסכין משוננת, אולם נתחי ההודו יותר קל לקרוע בידיים.
נתח ההודו מכיל בתוכו עצמות, אז אל תשכחו להוציא אותן כשאתם חותכים לרצועות, על מנת שאף אחד לא יקבל עצם במנת השווארמה בפיתה או בלאפה שלו.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את נתחי השווארמה והפרגיות פנימה. מתבלים בעוד תבלין שווארמה כמה שאוהבים, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות. בודקים תיבול, אם צריך מעט מלח מוסיפים עכשיו.
לנו זה היה מושלם בדיוק ככה רק עם תבלין השווארמה. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומבשלים עוד כדקה וזהו.
מגישים לצד סלט ירקות וטחינה או ממש כמו בשווארמייה בפיתה עם חומוס, טחינה, חמוצים, צ'יפס ביתי, סלט ירקות וכמובן מלא שווארמה.
בתאבון!
*לתוספת טעם, ניתן לטחון שומן כבש ולהוסיף למחבת עם נתחי השווארמה. על מנת לשמור על הבריאות וכמות הקלוריות, מומלץ לוותר על השומן כבש ולהכין כמו שהכנתי. יוצא בהחלט מעולה גם בלי!
שווארמה הודו ופרגיות ביתית/ מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים:
1 מגש בשר הודו אדום (1 קילו) (ניתן כמובן להשתמש בשווארמה הודו נקבה)
1 מגש פרגיות (כ-1.1 קילו)
תבלין שווארמה
שמן זית
3 בצל, פרוס לפרוסות דקות-דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את בשר ההודו והפרגיות ומייבשים היטב בנייר סופג. מעבירים לתבנית אפיייה עם נייר אפייה.
יוצקים מעט שמן זית על הנתחים ומפזרים תבלין שווארמה. מעסים את הנתחים לספיגת התבלין והשמן.
מעבירים לאפייה של 25 דקות בתנור. ברגע שהנתחים מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפחות 10-15 דקות.
לא חייב שיהיו קרים לגמרי, אבל שיגיעו לרמה שאתם מסוגלים לחתוך אותם לחתיכות בקלות ובלי להיכוות. אני התחלתי באחרונה פשוט לקצוץ את הנתחים במעבד מזון. אני חותכת את הנתחים לחתיכות גדולות עם סכין ומעבירה לקיצוץ במעבד מזון. לא יותר מדי זמן, שלא יהפכו למשחה. וככה זה חוסך עבודה רבה.
בינתיים שמחכים שהנתחים יתקררו, מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה ומוציאים לקערה בצד. אם המחבת יותר מדי מלוכלכת, יש לנקות אותה או להשתמש במחבת אחרת.
לאחר שהנתחים התקררו מספיק לרמה שניתן לחתוך אותם, חותכים לרצועות דקות (בעובי ובגודל המועדף). את נתחי הפרגיות קל לחתוך בסכין משוננת, אולם נתחי ההודו יותר קל לקרוע בידיים.
נתח ההודו מכיל בתוכו עצמות, אז אל תשכחו להוציא אותן כשאתם חותכים לרצועות, על מנת שאף אחד לא יקבל עצם במנת השווארמה בפיתה או בלאפה שלו.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את נתחי השווארמה והפרגיות פנימה. מתבלים בעוד תבלין שווארמה כמה שאוהבים, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות. בודקים תיבול, אם צריך מעט מלח מוסיפים עכשיו.
לנו זה היה מושלם בדיוק ככה רק עם תבלין השווארמה. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומבשלים עוד כדקה וזהו.
מגישים לצד סלט ירקות וטחינה או ממש כמו בשווארמייה בפיתה עם חומוס, טחינה, חמוצים, צ'יפס ביתי, סלט ירקות וכמובן מלא שווארמה.
בתאבון!
*לתוספת טעם, ניתן לטחון שומן כבש ולהוסיף למחבת עם נתחי השווארמה. על מנת לשמור על הבריאות וכמות הקלוריות, מומלץ לוותר על השומן כבש ולהכין כמו שהכנתי. יוצא בהחלט מעולה גם בלי!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!