12/23/2020

מתכון לפלאפל מושלם בלי חומוס בכלל

בס"ד

 

כדורי פלאפל קינואה ביתיים מושלמים

 

רציתי להכין אוכל שלא יהיה חלבי וגם לא בשרי, אז חשבתי על פלאפל. באתי להכין פלאפל רגיל מחומוס ונזכרתי שיש לי חבילה של קינואה שרק מחכה שיכינו איתה משהו.

אבל חשבתי לעצמי:"בכלל אפשר להכין פלאפל מקינואה?"

עיסת כדורי פלאפל ביתיים

 
מטגנים כדורי פלאפל קינואה


התחלתי לחפש בגוגל מתכונים לפלאפל עם קינואה, ומסתבר שקיים דבר כזה, אבל לא מצאתי את מה שרציתי. ראיתי מתכונים עם ביצים ואני רוצה מתכון טבעוני, כמו שמכינים פלאפל אמיתי. ראיתי מתכונים אחרים שהוסיפו להם מרכיבים נוספים כמו שעועית, קמח וכו' ושוב, זה לא היה זה.

אז החלטתי ללכת על זה ולנסות להכין מתכון לפלאפל קינואה, ומה אני אגיד? יצא להיט וחוסל במהרה! פלאפל פריכים וטעימים ביותר.

 
קינואה היא מאוד בריאה, ואם קשה לכם להנות ממנה כמו שהיא, מהפלאפל קינואה הזה בטוח תהנו.
הקינואה עשירה בערכים תזונתיים. היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, יש בה סיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום.
ומי שאינו יכול לצרוך גלוטן, יוכל להנות מפלאפל הקינואה הזה כי הקינואה אינה מכיל גלוטן. 


כדורי פלאפל חומים שחומים ביתיים וטעימים


לפני המתכון, הרבה שאלו: "האם ניתן לאפות את הפלאפל קינואה?"
אז התשובה היא שכן. כמובן שהפלאפל המטוגן הוא הרבה יותר טעים, אך בהחלט אפשרי לאפות את הפלאפל האלה. איך? פשוט יוצרים כדורים כמו הכדורים לטיגון. מניחים על נייר אפייה ומרססים ספריי שמן בנדיבות על הכדורים. אופים ב-200 מעלות, טורבו כ-15 דקות ומגישים. בתאבון!

פלאפל קינואה/מתכון: עם תענוג con delight
מדדתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-30 כדורים:
3 כוסות קינואה
4 וחצי כוסות מים חמים

1 בצל בינוני, חתוך לרבעים
4 שיני שום קפוא
1/2 1 כפיות כוסברה יבשה
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 וחצי כפיות מלח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)


שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר, לטיגון עמוק


אופן ההכנה:
שמים את הקינואה בקופסה ומשרים במים החמים עם מכסה סגור כ-3 שעות. בסיום, מסננים את הקינואה מהמים וסוחטים דרך נייר סופג או חיתול בד בכמה נגלות. ז"א לאחר שסיננו את הקינואה מהמים, מעבירים כשליש מהקינואה לנייר הסופג או לחיתול הבד וסוחטים להוצאת מים, כמה שניתן. ממשיכים כך עם יתר הקינואה ומעבירים למעבד מזון.

טוחנים את הקינואה לתערובת עיסתית כמה שניתן. מוסיפים את הבצל והשום הקפוא וטוחנים שוב עד שהכול מתערבב. מעבירים לקערה. 

מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים: הכוסברה, הכמון, הפפריקה, המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר חשמלי או עם מד חום, כך שהטמפרטורה תעמוד על 170 מעלות. מתחילים בטיגון כדור אחד שיהווה כדור בקרה, כך נדע כמה זמן לטגן את הכדורים ואם התיבול מוצא חן בעינינו. הכי נוח לעבוד עם העיסה כשהידיים ממש מעט רטובות (אפשר כמובן לעבוד עם ידיים משומנות, שיהיה יותר בטיחותי). 

לאחר הטיגון, תניחו לכדור להתקרר מעט ותפתחו לראות אם הכדור מוכן. תטעמו ותחליטו אם חסר לכם תיבול ותקנו תיבול במידת הצורך.

טיגון הכדורים לקח אצלי כ-4-5 דקות. במידה והכדורים לא מכוסים לגמרי בשמן, יש להפוך אותם באמצע הטיגון. ניתן לטגן כ-15 כדורים יחדיו, או אפילו יותר. מאוד תלוי בעובדה שטמפרטורת השמן לא תרד. בימים מאוד קרים, יצא לי לטגן רק 6 כדורים כי השמן התקרר מהר מאוד.

ניתן להגיש לצד טחינה, בפיתה עם ירקות וצ'יפס ולהנות מארוחה טבעונית מושלמת ודי בריאה או לצד ירקות מוקפצים במחבת. אני הגשתי לצד ירקות שהקפצתי במחבת ואף שרפתי, אבל זה היה מהסוג השרוף הטעים 🤣🤣.
ישנה כמובן אופציה לאפות, פחות מומלצת לדעתי, אך בהחלט אפשרי (פרטים מלאים ממש מעל המתכון, תהנו!).

 

2 תגובות:

  1. וואו! כל פעם את מפתיעה מחדש. שבוע הבא אני מכינה!! תודה לך על מתכונים מעולים וסופר טעימין

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! תודה רבה רבה! אשמח לשמוע איך יצא ומקווה שתהנו!

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use