5/13/2021

פיצה מושלמת במחבת בפחות מ10 דקות

בס"ד

פיצה אישית במחבת



הזמן עכשיו ממש מטורף, המצב מאוד לא סימפטי, ולי אישית פשוט לא היה חשק להיכנס למטבח.
האזעקות שהגיעו גם למרכז, גרמו למצב של אי ודאות, ולא תמיד יש זמן להכין אוכל. לכן עלה לי לראש להכין מתכון של פיצה במחבת שמכינים תוך פחות מ10 דקות.
ניסיתי וממש ברוך השם הצלחתי במשימה - פיצה במחבת תוך 10 דקות ופחות!!

פיצה אישית במחבת תוך 10 דקות



את הפיצה הביתית הזו הכנתי ללא שמרים בכלל, על מנת שלא נצטרך לבזבז זמן בלחכות שהבצק יתפח. אבל, אל דאגה, הפיצה עדיין תופחת ממש יפה תודות לאבקת סודה לשתייה שאנחנו מוסיפים.
בעצם מדובר כאן בבצק פיצה העשוי מ-3 מרכיבים בלבד! - קמח פיצה, ריוויון ואבקת סודה לשתייה, זהו!

גם בהכנת הרוטב, עשיתי ממש קיצורי דרך והתקבל רוטב ממש טעים ומפנק. אפשר כמובן להשתמש ברוטב מוכן,  אבל עשו טובה ונסו את הרוטב הזה. זה כל כך טעים!


קמח טחנות ישראליות לפיצה פוקאצה ופסטה




את הבצק הכנתי עם קמח שקיבלתי להתנסות של חברת "טחנות ישראליות".
קיבלתי שני קמחים להתנסות: קמח ייעודי להכנת פסטה וקמח ייעודי להכנת פיצות ופוקאצ'ה. שני הקמחים הם חלק מסדרת הקמחים המנופים של החברה הכוללים 14 סוגי קמחים.
הקמחים נארזים באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים מיד לאחר טחינתם וניפויים, ובכך חוסכת את הצורך בניפוי ואוורור הקמח. לאחר פתיחת הקמח, יש לשמור אותו בקירור.

סדרת הקמחים המנופים של טחנות ישראליות זכתה בפרס האריזה המצטיינת בישראל לשנת 2018 ובתחרות בינלאומית שנערכה באותה שנה באוסטרליה.

קמח פיצה ופוקצ'ה הוא קמח Tippo 00. מדובר בקמח חיטה ייעודי להכנת פיצות ופוקאצ'ות. הקמח דק ולבן מאוד ונטחן בדרגת טחינה 00 מלב גרעין חיטה רכה ואיכותית. הקמח עשיר בחלבון, מה שתורם ליצירת רשת גלוטן איכותית ותפיחה מיטבית של הבצק. הבצק שמתקבל מקמח זה הוא בצק אלסטי, חזק ונוח לרידוד ומתיחה.
הקמח טבעי לחלוטין ואינו מכיל חומרים מלאכותיים.

קמח הדורום לפסטה מיוצר מחיטת דורום שהינה חיטה מזן מיוחד וקשה בעלת גוון צהבהב. הקמח מכיל חלבון בכמות גבוהה, מה שמתאים להכנת פסטה ביתית ברידוד ידני או מכונת פסטה.
חיטת הדורום קרויה כך מפאת היותה הקשה בסוגי החיטה (דורום בלטינית פירושו "קשיח"). כמות החלבונים הגבוהה שבקמח מתאימה בדיוק עבור פסטה וסוגי לחמים שונים.
המונח "קשה" או "רך" בהקשר של חיטה וקמח מתייחס ל"התנגדות" הגרעין לטחינתו. קושי הטחינה קשור לתכולת העמילן והחלבון בגרעין, לאיכותו וליחס ביניהם.

הקמחים כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית והרבנות הראשית תל אביב-יפו.
הקמחים מגיעים באריזת 1 קילו ונמכרים במחיר מומלץ לצרכן של 7-9 ש"ח לקמח פיצה ופוקצ'ה ו-10-12 ש"ח לקמח דורום לפסטה.
ניתן להשיג ברמי לוי, חצי חינם, שוק העיר, מחסני השוק וחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח מהחברה:


פיצה ביתית במחבת


משולש פיצה שהוכן במחבת



כמה הערות לפני שמתחילים:
*במתכון השתמשתי בריוויון והוא מעניק את המרקם הנפלא לבצק. אם ממש לא אוהבים ריוויון, ניתן לנסות להשתמש בשמנת חמוצה.
*במתכון עשיתי שימוש באבקת סודה לשתייה. לא להחליף באבקת אפייה. אבקת הסודה מנטרלת את החומציות שבריוויון.
*הרוטב במתכון מאוד מוצלח וטעים ומכינים אותו ללא שום בישול. כמובן, אם רוצים, ניתן להשתמש ברוטב פיצה מוכן.
*לילדים פחות מומלץ לשים על הפיצה גבינת מוצרלה שנוטה מאוד להימתח וקשה לאכילה. לכן, ממליצה לבחור בגבינה אחרת.
*השתמשתי במתכון בקמח לפיצה ופוקאצ'ה. מה שמיוחד בקמח הזה, זו כמות החלבון הגבוהה. מה תורמת כמות החלבון הגבוהה בקמח? זה מה שמאפשר לנו למתוח את הבצק בקלות. האם ניתן להמיר את קמח הפיצה בקמח רגיל? לא ניסיתי, אז אני לא יודעת להגיד. מה שבטוח, השימוש בבצק עם אחוזי חלבון גבוהים תורם משמעותית ליצירת פיצה קלה.


פיצה במחבת תוך 10 דקות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לפיצה אישית:
לבצק:
1 כוס קמח לפיצה ופוקצ'ה טחנות ישראליות
1/2 כוס ריוויון
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

קמח, לקימוח המשטח

לרוטב (הכמות מספיקה להכנת לפחות 4 פיצות אישיות - כלומר יש צורך להכין עוד בצק לשימוש בכל הרוטב אם רוצים, או להכין פחות רוטב):
1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות דק (400 גרם)
אורגנו, ככף גדושה
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור, לפי הטעם
סוכר או סוכרלוז, לפי הטעם

מוצרלה מגוררת ותוספות לפי הטעם (זיתים, טונה, תירס וכו')

אופן ההכנה:
1.לשים את מרכיבי הבצק, רק עד לקבלת בצק אחיד.
2.מערבבים את מרכיבי הרוטב. אין שום צורך לבשל אותו.
3.מקמחים את הבצק ומשטחים על נייר אפייה, כמה שאפשר, שיתאים לגודל מחבת. לשים מספיק קמח, על מנת שהבצק לא ידבק.
4.מחממים מחבת וברגע שחמה, מנמיכים לאש נמוכה.
5.מעבירים את הבצק על המחבת.
6.יוצקים בנדיבות מרוטב העגבניות ומפזרים גבינה ותוספות.
7.סוגרים עם מכסה ומבשלים כ-4-5 דקות.
8.מעבירים לצלחת וחותכים למשולשים. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use