7/27/2021

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות מקמח כוסמין לבן

בס"ד

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות מקמח כוסמין לבן



כמה שהעוגיות האלה טעימות, והן כאלה פשוטות להכנה. עוגיות שוקולד צ'יפס ללא חמאה, פרווה, שמתחסלות במהירות!

קמח כוסמין לבן תופח סוגת



את המתכון הכנתי הקמח החדש של סוגת שקיבלתי להתנסות - קמח כוסמין לבן תופח.
עם קמח כוסמין יש לי ניסיון, אבל זו הפעם הראשונה שיצא לי להיתקל בקמח כוסמין לבן תופח. 

בעקבות הצלחת הקמח התופח הרגיל של סוגת, עכשיו הם משיקים קמח כוסמין לבן תופח המגיע באריזת ואקום ללא צורך בניפוי, מה שחוסך את מלאכת הניפוי למי שאין כוח ומתאים לאפיית מגוון מאפים כלחמניות, פיתות, עוגיות ומתוקים נוספים ועוד.

קמח כוסמין לבן תופח הינו פרי פיתוח של מותג סוגת עם טחנות שטיבל והשף-אופה ארז קומרובסקי והוא אינו מכיל מוצרים מן החי. 
אריזת קמח כוסמין לבן תופח של סוגת מגיעה במארז 1 קילו ומכילה קמח כוסמין (מכיל גלוטן) וחומרי תפיחה (E500,E450). המוצר כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ ירושלים העדה החרדית.


עוגיות שוקולד ציפס מקמח כוסמין לבן לפני אפייה



כוסמין, אם אינכם מכירים, הוא צמח ממשפחת הדגנים שמיוחס לו תכונות בריאותיות וטובות. תקופת הגידול של הכוסמין ארוכה יותר משל החיטה, ועקב תקופת ההבשלה הארוכה ותנאי גידולו בשדה, לדגן הכוסמין תכונות מיוחדות המתבטאות בכמויות חלבון וגלוטן גבוהות. הרכב החלבונים המרכיב את גלוטן הכוסמין שונה משל חיטה. בכוסמין יש פחות גלוטנין ויותר גלאדין, מה שהופך את הבצק ליותר פלסטי.

הקמח החדש יושק במסגרת "הקייטנה של סוגת" שחוזרת לאחר ההצלחה לה זכתה בחגים ובקיץ הקודמים.
השנה הקייטנה תתמקד בקטניות המזוהות עם המותג ומעשירות את תפריט המשפחה. למשך שבוע שלם במהלך חודש אוגוסט, הילדים וההורים יוכלו להשתתף בפעילויות שונות היישר מהבית הפרטי, בלי צורך לעזוב את המזגן. 


עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין לבן בתבנית



בין ה-1-12.8.21 יעלו בעמדו הפייסבוק של סוגת מגוון פעילויות, ביניהם משחקי חשיבה לכל המשפחה, מתכונים שילדים אוהבים להכין ולאכול עם קטניות, דפי צביעה של קטניות להדפסה וגם פעילות טעימה לקטנטנים. 
בסיום הקייטנה, תתקיים פעילות גולשים בה על ההורים לשתף במתכון שילדיהם הכי אוהבים להכין והמתכון המקורי והמזין ביותר יזכה בפרס משפחתי מפנק.

אז אני כבר מלא זמן רוצה להכין עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות, ולא רציתי להשתמש בחמאה שלא יהיו חלביות ושיהיו כמה שיותר בריאות.
ניסיתי גם לצמצם את כמות הסוכר במתכון למינימום שבמינימום והעוגיות יצאו פשוט מושלמות.

עוגיות השוקולד צ'יפס האלה מאוד פשוטות להכנה ואין צורך להוציא מיקסר וגם לא להקרים חמאה. כל מה שאתם צריכים זה קערה אחת לערבוב החומרים וזהו (טוב גם כוסות מידה ואת הרכיבים, אבל הבנתם את הכוונה שלי).
אם הכנתם, אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם, בפייסבוק ואפשר גם בטיקטוק (Con delight).


עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות ומושלמות



עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לכ-21 עוגיות:
2 כוסות קמח כוסמין לבן תופח 
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית אבקת סודה
2/3 1 כוסות שוקולד צ'יפס (250 גרם)
2 ביצים L
1/2 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר בעל טעם ניטרלי


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות, טורבו.
2.מערבבים היטב את המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר הלבן והחום, אבקת הסודה ושקית השוקולד צ'יפס.
3.מוסיפים את הרטובים: הביצים והשמן ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4.מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה, תלוליות באמצעות כף גלידה. אין צורך לשטח את התלולית. ניתן להעביר באמצעות כף רגילה, תערובת בגודל של כדור פינג פונג בערך.
5.אופים באמצע התנור כ-15 דקות. העוגיות משתטחות מעט. (אם יש לכם תנור חזר, זמן האפייה יכול להתקצר).
6.מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר ומנשנשים.
7.הכי טעים לאכול את העוגיות באותו יום, אך גם יומיים אחרי הן מוצלחות. 
8.יש לשמור לאחר הקירור בקופסה אטומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use