10/12/2021

איך להכין סלט בטטה כמו במסעדות

בס"ד

סלט בטטה קריספי כמו במסעדות



מכירים את סלט הבטטה המוגש במסעדות עם הר בולגרית וקריספי בטטה? אז זה בדיוק המתכון שאתם הולכים למצוא כאן היום.
חיפשתי להכין סלט בטטה בבית ועבדתי לפי המרכיבים המופיעים בתפריט של קפה גרג. זה כמובן לא הולך להיות אותו מתכון כמו שמוגש בבית הקפה גרג, אבל מה שבטוח זה הולך להיות טעים-טעים.

סלט קריספי בטטה ויניגרט כמו במסעדה



הדבר היחיד שלא ידעתי איך להכין בדיוק, זה היה רוטב הוינגרט. בתפריט של קפה גרג מצוין שהם משתמשים בויניגרט הדרים, אבל החלטתי לחפש מתכוני וינגרט רגילים.
לאחר עיון בכמה מתכונים, נסגרתי על הכמויות המדויקות שהתאימו לי והסלט יצא לדרך.


סלט בטטה קריספי ברוטב וינגרט/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
לרוטב וינגרט:
5 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה או קצוצה מאוד דק
1 כפית דבש
1 כפית חרדל
1/4 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם

לסלט:
בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות
שמן זית 
מלח
עלי חסה
10-15 עגבניות שרי
1 גזר
1-2 מלפפונים
תערובת גרעינים ג'עלה (תערובת גרעינים קלויים עם גרעיני דלעת, חמניה, זרעי פשתן ושומשום)

כ-200 גרם בולגרית, מגוררת

לקריספי בטטה:
בטטה קטנה
שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים את מרכיבי הוינגרט בצנצנת סגורה ומעבירים למקרר.
3.מניחים את קוביות הבטטה בתבנית, מזלפים בשמן זית, מפזרים מעט מלח ואופים עד שהקוביות רכות. אצלי לקח לקוביות הבטטה להתרכך כשעה.
4. ברגע שהבטטה מוכנה, מניחים לה להתקרר ובינתיים מכינים את הסלט.
5.חותכים את המלפפונים לעיגולים, את הגזר מגררים בפומפיה ואת עגבניות השרי חוצים לחצי.
6.קורעים את עלי החסה לחתיכות קטנות ומערבבים עם יתר הירקות והבטטה האפויה בקערת הגשה.
7.מכינים את הקריספי בטטה: מקלפים את קליפת הבטטה ושוטפים היטב. ממשיכים לקלף חתיכות מהבטטה ליצירת רצועות דקות ובינתיים מחממים שמן בסיר או מחבת עמוקה.
כשהשמן חם (אני השתמשתי בסיר טיגון בטמפרטורה 180 מעלות), מכניסים את רצועות הבטטה ומטגנים עד שהן מתחילות לשנות צבע, שזה ממש עניין של כדקה-שתיים ואפילו פחות. הבטטות לא יהיו קשות כשהן בשמן. ברגע שתוציאו רצועה אחת ותתנו לה להתקרר מעט, תראו איך היא מתקשה ונהיית קריספית. שימו לב שהן לא ישרפו לכם. כמו שרואים בתמונה, לי חלק נשרפו. זה עדיין טעים, אבל הרבה יותר מוצלח כשזה לא שרוף. 
8.מניחים את רצועות הבטטה להתייבשות על נייר סופג וממשיכים בהרכבת הסלט.
9.יוצקים כחצי מכמות רוטב הוינגרט על הסלט (הרוטב הספיק לי לסלט נוסף שגם הוא יעלה בקרוב לאתר).
10.מפזרים מתערובת הגרעינים הקלויים, מסדרים הר יפה של גבינה בולגרית מגוררת על הסלט ומעליו מניחים את הקריספי בטטה.
11.מגישים לצד לחם או לחמנייה טריים או פשוט כך ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use