בס"ד
המרכיבים:
1/4 כף שמרים יבשים
2 כוסות חד פעמיים קמח לבן*
90 מ"ל מים +/ -
1/4 כף מלח
2 כפות סוכר
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
כל סוג שוקולד שמתחשק או כל מילוי אחר/ בלי מילוי בכלל
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים יחדיו. מוסיפים את המלח והסוכר ומתחילים להוסיף את המים באיטיות תוך כדי לישה עד שכל הבצק מתאחד. להוסיף בזהירות את המים בכדי שלא ייצא בצק דביק מדי. לשים עד לקבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק. נותנים לבצק לנוח חצי שעה. לאחר החצי שעה, מחלקים את הבצק לכדורים ואם רוצים משטחים כל כדור, ממלאים אותו בשוקולד או כל מילוי אחר וסוגרים לכדור. מניחים לבצד לנוח רבע שעה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מגישים כמו שזה או עם אבקת סוכר או שוקולד מומס ונהנים :-).
* מדובר בכוס חד פעמית שמכילה 180 מ"ל
אני לא רוצה לקרוא לה סופגניה כי אין בה חמאה ולא חלב ואפילו אין בה ריבה. למרות שאין בה את כל הדברים האלה היא עדיין כ"כ טעימה ואוורירית ואם רוצים ניתן למלא אותה בשוקולד.
מה שבטוח, מדובר במתכון מטוגן מושלם לחג החנוכה.
מה שבטוח, מדובר במתכון מטוגן מושלם לחג החנוכה.
המרכיבים:
1/4 כף שמרים יבשים
2 כוסות חד פעמיים קמח לבן*
90 מ"ל מים +/ -
1/4 כף מלח
2 כפות סוכר
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
כל סוג שוקולד שמתחשק או כל מילוי אחר/ בלי מילוי בכלל
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים יחדיו. מוסיפים את המלח והסוכר ומתחילים להוסיף את המים באיטיות תוך כדי לישה עד שכל הבצק מתאחד. להוסיף בזהירות את המים בכדי שלא ייצא בצק דביק מדי. לשים עד לקבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק. נותנים לבצק לנוח חצי שעה. לאחר החצי שעה, מחלקים את הבצק לכדורים ואם רוצים משטחים כל כדור, ממלאים אותו בשוקולד או כל מילוי אחר וסוגרים לכדור. מניחים לבצד לנוח רבע שעה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מגישים כמו שזה או עם אבקת סוכר או שוקולד מומס ונהנים :-).
* מדובר בכוס חד פעמית שמכילה 180 מ"ל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!