3/12/2015

פסטיבל ארץ כרמים וטעמים

בס"ד

מגוון יינות בפסטיבל היין

ביום חמישי יצאנו מספר עיתונאים ובלוגרים לכיוון זכרון יעקב, לרגל הפסטיבל שממש בקרוב יחל -
פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים",
שאותו יזמה אוצרת היין והאישה המקסימה ומלאת החיים - רותי בן ישראל.

 

אוצרת יין רותי בן ישראל


לפעמים אנשים אוהבים לקרוא את חוויותיהם של אחרים ולפעמים לא, אז לפני שתחליטו אם לברוח או להישאר,
רציתי קודם כל
להתחיל בהמלצה והסבר על הפסטיבל.
אני מאוד נהנתי מהסיור ואני גם מתכוונת להגיע לפסטיבל בע"ה עם משפחתי.

איפה הפסטיבל יערך?
בגני הנדיב, בזכרון יעקב.
מה מיוחד בפסטיבל?
מדובר בפסטיבל ששם דגש על תוצרים של חבל הארץ מאזור הר הכרמל ומורדותיו, עמק יזרעאל,
בקעת הנדיב ומושבות הברון - זכרון יעקב, בנימינה - גבעת עדה, עמק אלונה ועמק חפר.

מה בעצם יהיה בפסטיבל?
יין טוב, אוכל טוב (שמני זית, גבינות, שוקולד, תוצרת חקלאית ודוכני אוכל) במה וספריה קולינרית,
אומנות, וכמובן מוזיקה.

כמה זה עולה?
מחיר כניסה הכולל כוס יין לטעימות ברכישה מוקדמת - 80 ש"ח.
איך אני מגיע/ה לשם בדיוק?
אפשר ברכב ואז יש חניה חינם, אבל למי שאין חשק, ישנה אפשרות להזמין כרטיס + הסעות
הלוך חזור מתל אביב ומחיפה.
להזמנת כרטיסים ברכישה מוקדמת, לחצו כאן.

מתי זה קורה?
השבוע הזה בימי רביעי-חמישי 25-26.3.15 בין השעות 18:00-23:00.
וזה כשר?
אני מקפידה על כשרות, ואומנם ביום הסיור לא ביקרנו רק במקומות כשרים ולכן לא יכולתי לטעום מכמה דברים,
אולם בפסטיבל מחכה לכם הרבה תוצרים כשרים ונהדרים, כך שאני מצפה לכך מאוד.


וזהו?
דבר ראשון בואו שמחים ותהנו :-)
כבר בכניסה לאירוע, תקבלו כוס יין לטעימות ממש יפה (שאותה אתם יכולים, כמובן, לקחת הביתה) ביחד עם תיק
נשיאה שמתלבש על הצוואר ומפת תיירות אזורית ובנוסף, וזה משהו שנשמע לי גם כן מאוד נחמד, תוכלו ללמוד איך לטעום יין בחינם בעזרת הסומלייה ג'סי בודק (סומלייה זה אוצר היין, האדם שימליץ לכם איזה יין כדאי לשתות ומה מתאים למה).
במקום ניתן יהיה לקנות מהתוצרים השונים במחירים מיוחדים לקראת חג הפסח.
בנוסף, חשוב להגיע עם בגדים חמים כי בלילות קר שם.

חשוב מאוד לזכור, אתם באים לשתות יין, אז תדאגו שיש מישהו שלא שותה כדי שתוכלו לחזור הביתה בבטחה
(במקרה שלנו, זו כנראה אני :-) ) .



כוס יין לטעימותתיק נשיאה ליין



ואחרי כל זה, קצת על המקומות שביקרנו בהם ביום חמישי שישתתפו בפסטיבל:
התחלנו את הסיור ביקב ויתקין, היקב כרגע לא כשר, אך הם ממש אוטוטו עוברים למבנה חדש והיינות שלהם יהיו כשרים. 



פסטיבל ארץ כרמים וטעמים סיור

ביקב קיבלנו לטעימה שלושה סוגי יינות (שלא טעמתי מפאת כשרות) והם:
יין "מסע ישראלי ורוד" רוזה סמוק יבש                  יין "מסע ישראלי אדום"                  
2014 שיקב ויתקין מכין מ-2004 והם                     יין אדום יבש 2013
       היו בין החלוצים בהכנתו.    

          

                                                                קריניאן 2010
  
 



יקב ויתקין החדש פותח את דלתותיו באירוע פתיחה ב-28.3.15 במוצ"ש בין 19:00-22:00.
במהלך טעימות היין, הוגש גם לחם ושמן זית וגבינות של משק יעקבס.
גבינות משק יעקבס הן כשרות, ולכן טעמתי לי כמה והן היו מעולות! את הגבינות ניתן יהיה למצוא גם כן בפסטיבל.



צלחת גבינות משק יעקבס


המשכנו בנסיעה, תראו כמה ארץ ישראל שלנו יפה ונהדרת!


שדה ירוק בישראל

שלט לכיוון נתניה



הגענו לגן שמואל לחוות "רוח שתות" - חווה אורגנית מקסימה לגידול תותים.



כניסה לחוות רוח שתות

עציץ תלוי בבקבוק


במקום ניתן לקטוף תותים, לאכול תותים בציפוי שוקולד, ישנה פינת יצירה וסרט, ניתן לקנות תותים וריבת תות
וכן ניתן לטייל בין החממות, ואפילו דאגו לכך שיהיו חממות מוגבהות, כך שגם נכים עם כסאות גלגלים יכולים לבקר ולקטוף במקום.



חוות גידול תותים

חממת גידול תותים תלויים באוויר


במקום קיבלנו לטעימה מתוצרת התותים המקומית, כולל תות טבול בשוקולד ויין ספרה First Page,
שלצערי לא יצא לי לטעום מאף אחד מהם מפאת כשרות.
המקום מקסים מאוד וניתן לבקר בו בתאום מראש.



קולאז' תותים

תותים בכוסות יין



ושוב אנחנו בדרך, והפעם לעבר זכרון יעקב, לגני הנדיב.


שדה ירוק בארץ ישראל

דגל ישראל בשמיים כחולים


בגני הנדיב, קיבלו את פנינו עם שלל יינות ואוכל שיהיה בפסטיבל וטעמנו מיין מאיה Mare White כשר,
פרלין טריפל נוגט שהיה כל כך טעים ועוד ופסל אומנותי של החרש ברזל חגי בן ישראל - גפן על חבית יין.



גן רמת הנדיב בהכנה לפסטיבל היין

פסל על חבית יין בגן הנדיב

המשכנו למסעדת ברוניתא בזכרון יעקב, במתחם אורוות הברון. המסעדה כשרה בשרית בהנהלת איילת,
מהמסעדה לשעבר "איילת וגילי" שהייתה ממוקמת כמה מטרים במעלה הרחוב.
במתחם מקיימים הופעות חיות של אומנים שונים, וכן יש בו בית קפה הפתוח בשבתות.


איילת מאוד אוהבת לבשל והיא מבשלת רק מה שהיא אוהבת. האוכל שלה הוא אוכל ביתי עם שילוב בריא.
במסעדה אכלנו לחמניות עם סלטים, פרגיות שהיו כל כך טעימות ומנת בקר ביין נימוחה שתוגש באירוע במחיר
של כ-25 ש"ח למנה.



מסעדת ברוניתא באורוות הברון


למקום הבא הלכנו ברגל בעיר זכרון יעקב, בה ניתן לראות גם את בית הכנסת "אוהל יעקב" ומוזיאון העלייה הראשונה.


בית כנסת אוהל יעקב

מוזיאון העלייה הראשונה



הגענו למקום, שאילולא השלט , לא הייתי מתארת לעצמי שבמקום זה מצוי יקב.

ביקור ביקב סומק


יקב סומק, הוא יקב ביתי השייך לברק ומשפחתו. ברק הוא דור חמישי של כורמים ומשפחתו
היא ממקימי זכרון יעקב משנת 1882.
אשתו של ברק, היא אגרונומית שטסה לאוסטרליה על מנת להוציא תואר בייננות, שאותו לא ניתן להוציא בארץ.
ברק הוא בין האנשים שתמיד עזר לרותי בן ישראל לקדם את פרוייקט הפסטיבל.


על מנת לעשות סיור במקום, יש לתאם מראש ולאחר סיור מודרך, נכנסים לחדר טעימות.
כ-60% מיינות סומק נמכרים בבוטיק עצמו.
היינות שקיבלנו לטעימה, אך לא טעמתי מהם מפאת כשרות, הם:
יין אדום 2012, יין בקעת הנדיב ויין נוסף שאיני זוכרת את שמו.



יינות סומק


את היום סיימנו במלון אלמא הכשר, מלון ששימש בעבר כבית הארחה ועבר שדרוגים רבים להפיכתו לבית מלון, בזכות לילי אלשטיין שמשפחתה היא מראשוני זכרון יעקב, ובתור אספנית אומנות, דאגה לשתף יצירות שאספה במלון ולהפיח בו חיים.


מלון אלמא


המלון ממוקם בזכרון יעקב ומשקיף לנופים מדהימים.


נוף באזור מלון אלמא בזכרון יעקב


סמנכ"ל השיווק של המלון דוד אור, כינה את המלון: "מרכז אומנות עם מלון בתוכו" ובאמת כך ההרגשה.
המקום מלא ביצירות אומנות, והרבה חדרים בו תוכננו בקפידה, לקבלה הנאה מרבית.




תצוגת שמלת הכלה במלון אלמא, מרפסת ים, חדר הקוביה ועוד
ספסל משקיף אל הנוף


במלון יש חדר שנקרא The Cube, חדר שבו ניתן לקיים הופעות ולבלות ואולם קונצרטים עם עוגב, המתאים לכ-450 מקומות.
במלון תוכלו למצוא גם בריכה, ספא, פינות התרגעות ופינות תצפית מדהימות ומסעדה חלבית .
באפריל הקרוב תפתח מסעדת הגריל שלהם.
שף מסעדת המלון הוא אוהד לוי, אשר יציג על הבמה הקולינרית בפסטיבל.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use