בס"ד
במארז תמצאו 7 אצבעות שכל אצבע מכילה עד 99 קלוריות.
מחיר מומלץ לצרכן למארז בין 8-10 ש"ח, כשרות: פרווה, בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
האצבעות מאוד טעימות, ובמשך כמה זמן חשבתי מה אפשר להכין שיהיה מיוחד,
והתוצאה היא זו - מאפה אצבעות ענק במילוי שוקולד ואצבעות חלווה.
הכנה ממש קלה והמאפה? פשוט תכינו, זה טעים כל כך.
מהמתכון יצאו לכם 3 אצבעות שמנמנות וטעימות.
מאפה אצבעות חלווה טבעוני / מתכון: עם תענוג con delight
מדידה התבצעה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
1 כוס + 2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
3 אצבעות חלווה בטעמים שרוצים
3 שורות (שמכילות 4 קוביות) של שוקולד מריר
4 קוביות שוקולד מריר (להמיס רק אחר האפייה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
לשים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד.
מרדדים את הבצק לאורך של כ-24 ס"מ וגובה 12 ס"מ.
הבצק לפעמים מתכווץ, אז כדי שיתאים לגודל האצבע פשוט רדדו עוד טיפה.
חותכים את הבצק לשלוש חלקים שווים, ומרדדים שוב כי הבצק התכווץ.
מניחים את שורת קוביות השוקולד הראשונה על הבצק, כך שנשאר מעט בצק
לסגירה על השוקולד.
מעל השוקולד מניחים את אצבע החלווה וסוגרים מעל את הבצק.
מגלגלים למעין רולדה קטנה וממשיכים עם יתרת הבצק.
אופים כ-20 דקות.
בסיום האפייה, ממיסים את השוקולד המריר ומזרזפים על האצבעות -
כלומר, שמים שוקולד מומס על המזלג ומתחילים להזיז את המזלג
מעל האצבע קדימה-אחורה.
לא תאמינו כמה שזה טעים ופשוט.
בתאבון :-)
אני רציתי שהמאפה הזה יראה כמו אצבעות, אבל זה יצא יותר כמו אצבע של ענק אימתני, אבל היי זה עדיין אצבע :-) .
אני מאוד אוהבת חלווה (ומומלץ חלווה ומיד אח"כ לשתות מים, לא תאמינו כמה שזה טעים), ולכן שמחתי מאוד לקבל את אצבעות החלווה החדשות של אחווה בטעם וניל, עם תוספת פיסטוק, עם פולי קקאו ועם שקדים.מחיר מומלץ לצרכן למארז בין 8-10 ש"ח, כשרות: פרווה, בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
האצבעות מאוד טעימות, ובמשך כמה זמן חשבתי מה אפשר להכין שיהיה מיוחד,
והתוצאה היא זו - מאפה אצבעות ענק במילוי שוקולד ואצבעות חלווה.
הכנה ממש קלה והמאפה? פשוט תכינו, זה טעים כל כך.
מהמתכון יצאו לכם 3 אצבעות שמנמנות וטעימות.
מאפה אצבעות חלווה טבעוני / מתכון: עם תענוג con delight
מדידה התבצעה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
1 כוס + 2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
3 אצבעות חלווה בטעמים שרוצים
3 שורות (שמכילות 4 קוביות) של שוקולד מריר
4 קוביות שוקולד מריר (להמיס רק אחר האפייה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
לשים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד.
מרדדים את הבצק לאורך של כ-24 ס"מ וגובה 12 ס"מ.
הבצק לפעמים מתכווץ, אז כדי שיתאים לגודל האצבע פשוט רדדו עוד טיפה.
חותכים את הבצק לשלוש חלקים שווים, ומרדדים שוב כי הבצק התכווץ.
מניחים את שורת קוביות השוקולד הראשונה על הבצק, כך שנשאר מעט בצק
לסגירה על השוקולד.
מעל השוקולד מניחים את אצבע החלווה וסוגרים מעל את הבצק.
מגלגלים למעין רולדה קטנה וממשיכים עם יתרת הבצק.
אופים כ-20 דקות.
בסיום האפייה, ממיסים את השוקולד המריר ומזרזפים על האצבעות -
כלומר, שמים שוקולד מומס על המזלג ומתחילים להזיז את המזלג
מעל האצבע קדימה-אחורה.
לא תאמינו כמה שזה טעים ופשוט.
בתאבון :-)
נראה נהדר!
השבמחקיופי של רעיון :-)
נראה יופי של מתכון עשית לי חשק לנסות
השבמחקנראה יופי של מתכון עשית לי חשק לנסות
השבמחקI love halva inside of a pastry, and that one looks just so good.
השבמחקתודה על המתכון,,,נראה מעולה ! תתחדשי על הבלוג
השבמחקGiant finger desserts sound great! And these pastries look delicious.
השבמחק