5/19/2015

עוגת גבינה ריבת חלב ולוטוס ללא אפייה

בס"ד


עוגת-גבינה-ללא-אפייה-עם-ריבת-חלב


עוגת גבינה מושלמת ללא אפייה וללא כל בעיה


המתכון כאן לעוגת גבינה קרה ללא אפייה עם ריבת חלב ולוטוס הוא מתכון לעוגת גבינה מאוד מפנקת וקלת הכנה, כי היא אפילו לא מתקרבת לבטן התנור (אבל לבטן שלכם כן ;-)).




חתיכת-עוגת-גבינה-ללא-אפייה

כשבחג השבועות אנחנו מכינים מתכונים עם מוצרי חלב לרוב, אפשר להגיד שהכוכבת של החג מבחינת מאכלים היא עוגת הגבינה.
עוגות גבינה יכולות להיות פשוטות, אלגנטיות וקלאסיות, כאלה נמוכות ודחוסות או גבוהות המתרוממות ומנסות לנסוק לשמיים ויש גם את הפשוטות שבפשוטות - עוגות הגבינה ללא האפייה.


חג השבועות נחגג בתקופה שכבר די חם בחוץ, ולא תמיד כיף לבלות שעות במטבח החם עם תנור דלוק. אצלנו בבית גם אין חלון במטבח אז המעלות בו בכלל מטפסות.
עוגת גבינה ללא אפייה היא אופציה מעולה למי שלא רוצה לפתוח תנור בימי הקיץ החמים או למי שמחפש עוגת גבינה שלא נכשלת, לא נופלת ולא עושה שום קונצים. עוגה פשוטה אך מרשימה, יפהפיה והכי חשוב - טעימה!

אני החלטתי ללכת על מתכון שהוא נורא פשוט להכנה עם טעמים פשוטים ונפלאים - עוגת גבינה עם ריבת חלב ועוגיות לוטוס.
את עוגיות הלוטוס ניתן להמיר גם לפתי בר אם רוצים.
ואם ממש קשה לכם עם טעם ריבת החלב ואתם אוהבים שילוב של שוקולד בגבינה שלכם, תוכלו להמיר אותו בשוקולד מריר מומס. 


שלב-שלב-איך-להכין-עוגת-גבינה-ללא-אפייה

העוגה כאן מורכבת מתחתית ביסקוויטים לא מפוררים ושכבת קרם גבינה מפנקת. אם ממש חסר לכם האופציה להוציא את האגרסיות ולפורר את הביסקוויטים עם מערוך, פשוט לכו על זה. שימו את הביסקוויטים בתוך שקית והכו אותה עם מערוך עד שתרגעו, ולאחר מכן ערבבו את הביסקויטים המפוררים עם חמאה מומסת.

עוגת הגבינה הזו היא בין הטובות בקטגוריית עוגות הגבינה ללא אפייה. היא סופר קלה להכנה, אינה מכילה ג'לטין וגם לא חלב מרוכז. היא מכילה 5 מרכיבים פשוטים בלבד שניתן למצוא בכל סופר.

אני אישית חושבת שמדובר במתכון מנצח שמזכיר את עוגת הביסקוויטים הקלאסית עם שדרוג. המלית כאן מורכבת מגבינת שמנת, ריבת חלב, סוכר ושמנת מתוקה. תוכלו להציץ בתמונה ממעל ולראות את שלבי ההכנה. מתיקות העוגה היא בדיוק בצורה הנכונה לדעתי, אך אם אתם זקוקים לתוספת מתיקות, פשוט הוסיפו בהתאם לטעם שלכם.



המרכיבים:

לבסיס:
19 עוגיות לוטוס קטנות

למלית:
225 גרם גבינת שמנת נפוליאון
200 גרם ריבת חלב
1/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לקישוט:
עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית 30X30 באלומיניום ואז בנייר אפייה, על מנת שיהיה יותר קל להוציא את העוגה מהתבנית שלה (אבל עדיין תהיו זהירים איתה).
מסדרים את הביסקוויטים בתבנית.
מערבבים היטב את גבינת הנפוליאון עם ריבת החלב.
מקציפים את השמנת לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שנטמע.
לוקחים כ-1/3 מהקצפת ומערבבים לתוך תערובת ריבת החלב.
את יתרת הקצפת מקפלים לתערובת ריבת החלב ויוצקים מעל הביסקוויטים.
מיישרים את התערובת ומעבירים למקרר לפחות ללילה.
לפני ההגשה, מומלץ לתקוע ביסקוויט על העוגה ולהגיש או שאם ממש רוצים ניתן לצקת מעל רוטב שוקולד.
חג שבועות שמח :-)



תגובה 1:

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use