בס"ד
שבוע שעבר הייתי בסדנת בישול בריא לילדים של קנור מבית יוניליוור בבית הספר של דן גורמה.
קנור השיקו לאחרונה את המוצר "שניצל ולתנור", שזה תערובת פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור, כך שמקבלים מוצר בריא יותר, עם כ-30% פחות שמן לעומת שניצל מטוגן (לפי השוואה לערכי שניצל מטוגן בתוכנת "צמרת" משרד הבריאות 2008), ללא חומר משמר וללא מונוסודיום גלוטומט.
כשחושבים על אוכל בריא, הוא תמיד נתפס כמשהו לא טעים, לעומת
האוכל המהיר כפיצה והמבורגר שנחשב לטעים, ומעין חטא.
בתור אחת שגם כן מנסה לשמור על אכילה בריאה ולא מוגזמת,
אני עדיין ארשה לעצמי לאכול גם מהדברים הטעימים.
לדעתי, בשביל שדרך חיים ודיאטה יהיו מאוזנים, צריך לשלב את כל המאכלים במינון הנכון.
בסדנה, אנאבלה שקד שהינה פסיכותרפיסטית (שזה מישהו שמטפל במצוקות נפשיות) הסבירה לנו איך נהיים הורים אפקטיביים.
הרי כולם הורים טובים, וכולם רוצים שהילד שלהם יהיה בעל:
עצמאות, בטחון עצמי, מאושר, בריא ועוד.
מעניין לדעת שדווקא בשנות החמישים יותר דאגו לבריאות הילדים, מאשר בדור שלנו.
אך הורה טוב, לאו דווקא יהיה הורה אפקטיבי.
בשביל זה, צריך לבדוק:
1. האם הפעילות שלי מקרבת או מרחיקה מהמטרה.
למשל: אם הילד ביישן, והאמא מבקשת שילך לשכנים לבקש מוצר שחסר בבית. הילד יתחנן אליה שהיא תלך, ובסוף היא הולכת. האם היא הצליחה להגיע למטרה שאליה היא רוצה? שהילד יפסיק להתבייש? התשובה כמובן לא.
2. האם ההתנהגות של הילד הולמת?
3. איזה מסקנות הילד מגבש על עצמו או על העולם?
בימינו קשה לסרב לבקשות הילדים, וכך הילד מרגיש שהוא מרכז העולם וזה כמובן טעות.
אז מה כן צריך לעשות על מנת להשיג את המטרות שלנו?
1. לאפשר תחושת שייכות, שהילדים ירגישו שהם רצויים ותורמים.
2. תחושה חברתית, נתינה הדדית - שגם הילדים יתעניינו בהורים.
למשל, אמא שלי שתחיה נוהגת לשתף אותנו כבר מהילדות בדברים שעוברים עליה, וכך כולנו גדלנו בצורה כזו שאכפת לנו ממנה ומהזולת.
3. לפתח שיתוף פעולה.
כשמשתפים את הילדים, למשל, בהכנת האוכל, הם מרגישים שותפים וזה תורם לקרבה, מסוגלות, הרגשה שהם תורמים ופיתוח משמעת עצמית.
מומלץ לשתף את הילדים בחווית הבישול, ועוד יותר לחשוף אותם לאוכל שונה ובריא כבר בילדות, כך האוכל "הלא טעים", לא יתפס כך יותר.
השף, דיאטן קליני והאפידימיולוג אודי ברקן, שכבר מגיל 17 הינו חולה סכרת, הסביר לנו מהי תזונה בריאה ואיך לשלב אותה במטב הביתי.
כמובן שכולנו יודעים שהאוכל הבריא הוא: ירקות ופירות, מוצרי חלב רזים, דגנים מלאים, דגים ועוף דלי שומן, קטניות ושמנים מהצומח.
על מנת לבשל בריא, יש לנסות להפחית את כמות המלח והסוכר, להשתמש בחומרי טעם חזקים כעשבי תיבול טריים ויבשים, שום בצל, חומץ בטעמים שונים ועוד.
כשרוצים להרגיל ילדים לאכול בריא, חשוב לעשות זאת בהדרגה ולדאוג
שיהיה מרקם מעניין, כמו בשניצל לדוגמא שיש קריספיות מבחוץ ועסיסיות בפנים. בבישול בריא חשוב שיהיה טעם, מרקם ומראה.
עברנו לחלק המעשי והכנו מספר מתכונים בריאים, שבחלקם השתמשנו עם המוצר החדש של קנור - פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור.
הפירורים מתאימים לכל מיני מאכלים, ולאו דווקא רק לשניצל.
וכעקרון, בשקית פירורי לחם לאפייה קנור, יש כ-180 גרם, המספיקים ל6-9 יחידות שניצל.
אני הולכת לתת לכם שני מתכונים שגם מתאימים להכנה עם הילדים,
האחד זה מתכון שהכנו בסדנה של השף אודי ברקן והשני זה מתכון שהמצאתי.
המתכון הראשון (של אודי ברקן)-
דלעת וקישואים פריכים בטחינה, שומשום, כמון, נענע ולימון.
מרכיבים ל-30 מנות:
10 קישואים פרוסים (ניתן להחליף לחצילים)
1 ק"ג דלעת חתוכה לפרוסות
1 כוס טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כוס מים
כוס עלי נענע קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
כפית זעתר יבש
חצי כפית כמון טחון
קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
100 גרם שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב גריל.
מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים, למעט הירקות, פירורי הלחם
והשומשום.
מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והשומשום.
מכניסים את פרוסות הירקות לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
מעבירים את הירקות לקערת פירורי הלחם ומצפים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופי כ-15 דקות עד שמזהיב היטב.
המתכון השני הוא מתכון שלי לפשטידת תירס טעימה וקלה להכנה:
המרכיבים:
550 גרם קופסת תירס (משקל לפני סינון)
3 כפות קמח רגיל
1 ביצה L
1 כף מיונז
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
מלח ופלפל לפי הטעם
לבצק:
50 גרם מזולה בטעם חמאה, שתהיה רכה מעט
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
לקראסט:
כ-1/4 שקית פירורי לחם שניצל לתנור של קנור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
במעבד מזון, מערבבים יחדיו את הקמח, המלח והחמאה.
מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת גושי בצק.
אוספים את הגושים לבצק אחיד ומרדדים על נייר אפייה לגודל תבנית 27X18X7.
שמים בתוך התבנית ועוברים להכנת המילוי.
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ויוצקים על הבצק.
שופכים מעל מתערובת פירורי הלחם, לא להגזים בכמות אלא לעשות שכבה
אחידה ודקה, כי התערובת עצמה מאוד מתובלת.
אופים בתנור כ-45 דקות ומגישים.
שבוע שעבר הייתי בסדנת בישול בריא לילדים של קנור מבית יוניליוור בבית הספר של דן גורמה.
כשחושבים על אוכל בריא, הוא תמיד נתפס כמשהו לא טעים, לעומת
האוכל המהיר כפיצה והמבורגר שנחשב לטעים, ומעין חטא.
בתור אחת שגם כן מנסה לשמור על אכילה בריאה ולא מוגזמת,
אני עדיין ארשה לעצמי לאכול גם מהדברים הטעימים.
לדעתי, בשביל שדרך חיים ודיאטה יהיו מאוזנים, צריך לשלב את כל המאכלים במינון הנכון.
בסדנה, אנאבלה שקד שהינה פסיכותרפיסטית (שזה מישהו שמטפל במצוקות נפשיות) הסבירה לנו איך נהיים הורים אפקטיביים.
הרי כולם הורים טובים, וכולם רוצים שהילד שלהם יהיה בעל:
עצמאות, בטחון עצמי, מאושר, בריא ועוד.
מעניין לדעת שדווקא בשנות החמישים יותר דאגו לבריאות הילדים, מאשר בדור שלנו.
אך הורה טוב, לאו דווקא יהיה הורה אפקטיבי.
בשביל זה, צריך לבדוק:
1. האם הפעילות שלי מקרבת או מרחיקה מהמטרה.
למשל: אם הילד ביישן, והאמא מבקשת שילך לשכנים לבקש מוצר שחסר בבית. הילד יתחנן אליה שהיא תלך, ובסוף היא הולכת. האם היא הצליחה להגיע למטרה שאליה היא רוצה? שהילד יפסיק להתבייש? התשובה כמובן לא.
2. האם ההתנהגות של הילד הולמת?
3. איזה מסקנות הילד מגבש על עצמו או על העולם?
בימינו קשה לסרב לבקשות הילדים, וכך הילד מרגיש שהוא מרכז העולם וזה כמובן טעות.
אז מה כן צריך לעשות על מנת להשיג את המטרות שלנו?
1. לאפשר תחושת שייכות, שהילדים ירגישו שהם רצויים ותורמים.
2. תחושה חברתית, נתינה הדדית - שגם הילדים יתעניינו בהורים.
למשל, אמא שלי שתחיה נוהגת לשתף אותנו כבר מהילדות בדברים שעוברים עליה, וכך כולנו גדלנו בצורה כזו שאכפת לנו ממנה ומהזולת.
3. לפתח שיתוף פעולה.
כשמשתפים את הילדים, למשל, בהכנת האוכל, הם מרגישים שותפים וזה תורם לקרבה, מסוגלות, הרגשה שהם תורמים ופיתוח משמעת עצמית.
מומלץ לשתף את הילדים בחווית הבישול, ועוד יותר לחשוף אותם לאוכל שונה ובריא כבר בילדות, כך האוכל "הלא טעים", לא יתפס כך יותר.
השף, דיאטן קליני והאפידימיולוג אודי ברקן, שכבר מגיל 17 הינו חולה סכרת, הסביר לנו מהי תזונה בריאה ואיך לשלב אותה במטב הביתי.
כמובן שכולנו יודעים שהאוכל הבריא הוא: ירקות ופירות, מוצרי חלב רזים, דגנים מלאים, דגים ועוף דלי שומן, קטניות ושמנים מהצומח.
על מנת לבשל בריא, יש לנסות להפחית את כמות המלח והסוכר, להשתמש בחומרי טעם חזקים כעשבי תיבול טריים ויבשים, שום בצל, חומץ בטעמים שונים ועוד.
כשרוצים להרגיל ילדים לאכול בריא, חשוב לעשות זאת בהדרגה ולדאוג
שיהיה מרקם מעניין, כמו בשניצל לדוגמא שיש קריספיות מבחוץ ועסיסיות בפנים. בבישול בריא חשוב שיהיה טעם, מרקם ומראה.
עברנו לחלק המעשי והכנו מספר מתכונים בריאים, שבחלקם השתמשנו עם המוצר החדש של קנור - פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור.
הפירורים מתאימים לכל מיני מאכלים, ולאו דווקא רק לשניצל.
וכעקרון, בשקית פירורי לחם לאפייה קנור, יש כ-180 גרם, המספיקים ל6-9 יחידות שניצל.
אני הולכת לתת לכם שני מתכונים שגם מתאימים להכנה עם הילדים,
האחד זה מתכון שהכנו בסדנה של השף אודי ברקן והשני זה מתכון שהמצאתי.
המתכון הראשון (של אודי ברקן)-
דלעת וקישואים פריכים בטחינה, שומשום, כמון, נענע ולימון.
מרכיבים ל-30 מנות:
10 קישואים פרוסים (ניתן להחליף לחצילים)
1 ק"ג דלעת חתוכה לפרוסות
1 כוס טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כוס מים
כוס עלי נענע קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
כפית זעתר יבש
חצי כפית כמון טחון
קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
100 גרם שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב גריל.
מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים, למעט הירקות, פירורי הלחם
והשומשום.
מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והשומשום.
מכניסים את פרוסות הירקות לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
מעבירים את הירקות לקערת פירורי הלחם ומצפים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופי כ-15 דקות עד שמזהיב היטב.
המתכון השני הוא מתכון שלי לפשטידת תירס טעימה וקלה להכנה:
המרכיבים:
550 גרם קופסת תירס (משקל לפני סינון)
3 כפות קמח רגיל
1 ביצה L
1 כף מיונז
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
מלח ופלפל לפי הטעם
לבצק:
50 גרם מזולה בטעם חמאה, שתהיה רכה מעט
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
לקראסט:
כ-1/4 שקית פירורי לחם שניצל לתנור של קנור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
במעבד מזון, מערבבים יחדיו את הקמח, המלח והחמאה.
מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת גושי בצק.
אוספים את הגושים לבצק אחיד ומרדדים על נייר אפייה לגודל תבנית 27X18X7.
שמים בתוך התבנית ועוברים להכנת המילוי.
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ויוצקים על הבצק.
שופכים מעל מתערובת פירורי הלחם, לא להגזים בכמות אלא לעשות שכבה
אחידה ודקה, כי התערובת עצמה מאוד מתובלת.
אופים בתנור כ-45 דקות ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!