בס"ד
לכבוד שבועות, קיבלתי מלייק אנד שר את הקוואקר של QUAKER עם הריבה החדשה של יד מרדכי ותבנית של סולתם רדד.
זאת הפעם הראשונה שיוצא לי להתנסות בקוואקר הזה, והוא הלך פשוט מעולה בתור גלידת קסטה עם עוגיות קוואקר ומילוי גלידת ריבת תות לייט של יד מרדכי.
שיבולת השועל נחשבת כ"דגן על" ומכילה רכיבים חשובים כברזל, סידן,
מגנזיום, סיבים תזונתיים ועוד.
המתכון פרווה ומתאים לטבעונים, ואולי חלקכם שואלים למה שנצטרך מתכון פרווה? התשובה כמובן היא שבחגים, אפילו בשבועות חג החלב, נוהגים לאכול בשר, כי "אין שמחה אלא בבשר ויין".
את העוגיות אפיתי בתבנית הPROION החדשה של סולתם רדד בגודל 30X30 ס"מ.
התבנית בעלת תכונות רבות כ: עמידות גבוהה מפני שריטות, פני שטח אפייה קל לניקוי וציפוי מונע הידבקות.
את העוגיות הנחתי ישירות על התבנית בלי שום ספריי שמן, ואחרי אפייה העוגיות פשוט גלשו על התבנית ובכלל לא נדבקו.
המרכיבים:
ל-18 עוגיות (9 סנדוויצים):
1/2 כוס קוואקר
1/2 כוס קמח
2 שקיות סוכר וניל (=20 גרם)
25 גרם מזולה בטעם חמאה, חתוך לחתיכות
3 כפות מים
למילוי:
1 כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/4 כוס ריבת תות לייט (או שוקולד מומס)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מתחילים לילה קודם:
מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה. מוסיפים את האינסטנט פודינג
ומקציפים שוב. מקפלים לבפנים את הריבה, רק עד שנטמעת.
מעבירים לתבנית, כך שהשכבה לא יותר מדי נמוכה ומקפיאים ללילה.
יום אח"כ מעבדים את כל חומרי העוגייה במעבד מזון, עש לקבלת גושי בצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מניחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים את הבצק דק-דק.
קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה ואופים כ-10 דקות.
את יתרת הבצק, אוספים ושוב מרדדים בין שני הניירות וחוזר חלילה.
מניחים לעוגיות להתקרר ואז קורצים באותו חותכן את הגלידה ושמים אותה בין שני עוגיות.
*יש יותר גלידה מכמות העוגיות.
**אם אתם לא מגישים את כל הגלידות באותו זמן, אז תשאירו את העוגיות בקופסה סגורה ואת הגלידה תחברו רק ברגע ההגשה.
בתאבון :-)
לכבוד שבועות, קיבלתי מלייק אנד שר את הקוואקר של QUAKER עם הריבה החדשה של יד מרדכי ותבנית של סולתם רדד.
זאת הפעם הראשונה שיוצא לי להתנסות בקוואקר הזה, והוא הלך פשוט מעולה בתור גלידת קסטה עם עוגיות קוואקר ומילוי גלידת ריבת תות לייט של יד מרדכי.
מגנזיום, סיבים תזונתיים ועוד.
המתכון פרווה ומתאים לטבעונים, ואולי חלקכם שואלים למה שנצטרך מתכון פרווה? התשובה כמובן היא שבחגים, אפילו בשבועות חג החלב, נוהגים לאכול בשר, כי "אין שמחה אלא בבשר ויין".
את העוגיות אפיתי בתבנית הPROION החדשה של סולתם רדד בגודל 30X30 ס"מ.
התבנית בעלת תכונות רבות כ: עמידות גבוהה מפני שריטות, פני שטח אפייה קל לניקוי וציפוי מונע הידבקות.
את העוגיות הנחתי ישירות על התבנית בלי שום ספריי שמן, ואחרי אפייה העוגיות פשוט גלשו על התבנית ובכלל לא נדבקו.
המרכיבים:
ל-18 עוגיות (9 סנדוויצים):
1/2 כוס קוואקר
1/2 כוס קמח
2 שקיות סוכר וניל (=20 גרם)
25 גרם מזולה בטעם חמאה, חתוך לחתיכות
3 כפות מים
למילוי:
1 כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/4 כוס ריבת תות לייט (או שוקולד מומס)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מתחילים לילה קודם:
מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה. מוסיפים את האינסטנט פודינג
ומקציפים שוב. מקפלים לבפנים את הריבה, רק עד שנטמעת.
מעבירים לתבנית, כך שהשכבה לא יותר מדי נמוכה ומקפיאים ללילה.
יום אח"כ מעבדים את כל חומרי העוגייה במעבד מזון, עש לקבלת גושי בצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מניחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים את הבצק דק-דק.
קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה ואופים כ-10 דקות.
את יתרת הבצק, אוספים ושוב מרדדים בין שני הניירות וחוזר חלילה.
מניחים לעוגיות להתקרר ואז קורצים באותו חותכן את הגלידה ושמים אותה בין שני עוגיות.
*יש יותר גלידה מכמות העוגיות.
**אם אתם לא מגישים את כל הגלידות באותו זמן, אז תשאירו את העוגיות בקופסה סגורה ואת הגלידה תחברו רק ברגע ההגשה.
בתאבון :-)
I love oatmeal cookies and oatmeal cookies filled with ice cream sounds even better!! Thanks for the kind words about my mom.
השבמחקThank you very much dear Liz! and don't mention it.
מחקWow look delicious :)
השבמחקThanks a lot! this ice cream sandwich is easy and delicious
מחק