בס"ד
פיראוס השיקו סדרת מוצרים חדשה - "המעדנייה של פיראוס", ואני החלטתי להכין איתם מתכון למיני קיש בטטה ובולגרית אישי וטעים.
הסדרה החדשה מעוצבת בסגנון ובעיצוב של מוצרי מעדנייה, המגיעים באריזה נוחה ובפתיחה קלה, למרות שישנו חסרון.
קיבלתי את סדרת המוצרים החדשה להתנסות, הסדרה כוללת:
גבינה בולגרית 5%, גבינה בולגרית 24% וגבינה צפתית 5%.
החלטתי להכין עם הגבינה הבולגרית 5%, קיש ממולא עם בטטה.
עם תוספת של צ'ילי כתוש חריף בבצק, הקיש מאוד חריף (תלוי כמובן :-) ), לכן אם אתם לא מאוהבי החריף, הפחיתו את הכמות בבצק.
כמו שציינתי קודם, הגבינות דומות לגבינות מהמעדנייה, כיאה לשם הסדרה, עם חסרון אחד קטן. לאחר הפתיחה לא ניתן לסגור את האריזה מחדש. ובכן, אפשר כמובן, לעטוף את זה בניילון נצמד.
המרכיבים - ל-8 קישים קטנים:
לבצק:
1 כוס קמח
50 גרם מזולה או חמאה
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
2 כפות מים
למילוי:
כ-400 גרם בטטה
כ-100 גרם גבינה בולגרית פיראוס (ניתן להוסיף יותר כמובן)
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
ספריי שמן
אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
לקלף את הבטטה, לחתוך לפרוסות דקות ולבשל במים, עד שמתרכך.
לרסק למחית, לפורר לבפנים את הבולגרית ולערבב.
לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מומלץ לטעום לוודא שהתיבול כמו שצריך.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמים ומעבדים.
מוסיפים כף מים ומעבדים, אם הבצק עדיין לא נהיה פירורי בצק, אז להוסיף עוד כף מים ולטחון לפירורים.
לאסוף את הבצק לגוש אחיד, לרדד על נייר אפייה ליריעה דקה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים עיגולי נייר אפייה בתחתית תבנית המאפינס ומרססים בספריי שמן.
דוחפים את העיגולים שקרצנו לתבניות המאפינס וממלאים במחית הבטטה. אופים בין 35-45 דקות.
*ישאר מעט ממילוי הבטטה שלא יהיה לו בצק.
פיראוס השיקו סדרת מוצרים חדשה - "המעדנייה של פיראוס", ואני החלטתי להכין איתם מתכון למיני קיש בטטה ובולגרית אישי וטעים.
הסדרה החדשה מעוצבת בסגנון ובעיצוב של מוצרי מעדנייה, המגיעים באריזה נוחה ובפתיחה קלה, למרות שישנו חסרון.
קיבלתי את סדרת המוצרים החדשה להתנסות, הסדרה כוללת:
גבינה בולגרית 5%, גבינה בולגרית 24% וגבינה צפתית 5%.
החלטתי להכין עם הגבינה הבולגרית 5%, קיש ממולא עם בטטה.
עם תוספת של צ'ילי כתוש חריף בבצק, הקיש מאוד חריף (תלוי כמובן :-) ), לכן אם אתם לא מאוהבי החריף, הפחיתו את הכמות בבצק.
כמו שציינתי קודם, הגבינות דומות לגבינות מהמעדנייה, כיאה לשם הסדרה, עם חסרון אחד קטן. לאחר הפתיחה לא ניתן לסגור את האריזה מחדש. ובכן, אפשר כמובן, לעטוף את זה בניילון נצמד.
המרכיבים - ל-8 קישים קטנים:
לבצק:
1 כוס קמח
50 גרם מזולה או חמאה
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
2 כפות מים
למילוי:
כ-400 גרם בטטה
כ-100 גרם גבינה בולגרית פיראוס (ניתן להוסיף יותר כמובן)
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
ספריי שמן
אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
לקלף את הבטטה, לחתוך לפרוסות דקות ולבשל במים, עד שמתרכך.
לרסק למחית, לפורר לבפנים את הבולגרית ולערבב.
לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מומלץ לטעום לוודא שהתיבול כמו שצריך.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמים ומעבדים.
מוסיפים כף מים ומעבדים, אם הבצק עדיין לא נהיה פירורי בצק, אז להוסיף עוד כף מים ולטחון לפירורים.
לאסוף את הבצק לגוש אחיד, לרדד על נייר אפייה ליריעה דקה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים עיגולי נייר אפייה בתחתית תבנית המאפינס ומרססים בספריי שמן.
דוחפים את העיגולים שקרצנו לתבניות המאפינס וממלאים במחית הבטטה. אופים בין 35-45 דקות.
*ישאר מעט ממילוי הבטטה שלא יהיה לו בצק.
These quiche look yummy but i prefer a different fill.
השבמחקמיוחד ויפהפה ובטוח טעים! תודה!
השבמחק