5/21/2015

קיש בטטה ובולגרית

בס"ד

קיש בטטה בולגרית

פיראוס השיקו סדרת מוצרים חדשה - "המעדנייה של פיראוס", ואני החלטתי להכין איתם מתכון למיני קיש בטטה ובולגרית אישי וטעים.
הסדרה החדשה מעוצבת בסגנון ובעיצוב של מוצרי מעדנייה, המגיעים באריזה נוחה ובפתיחה קלה, למרות שישנו חסרון.




גבינות פיראוס pireus cheese


קיש בטטה yam quiche


קיבלתי את סדרת המוצרים החדשה להתנסות, הסדרה כוללת:
גבינה בולגרית 5%, גבינה בולגרית 24% וגבינה צפתית 5%.

החלטתי להכין עם הגבינה הבולגרית 5%, קיש ממולא עם בטטה.
עם תוספת של צ'ילי כתוש חריף בבצק, הקיש מאוד חריף (תלוי כמובן :-) ), לכן אם אתם לא מאוהבי החריף, הפחיתו את הכמות בבצק.

כמו שציינתי קודם, הגבינות דומות לגבינות מהמעדנייה, כיאה לשם הסדרה, עם חסרון אחד קטן.  לאחר הפתיחה לא ניתן לסגור את האריזה מחדש. ובכן, אפשר כמובן, לעטוף את זה בניילון נצמד.



צעד צעד קיש quiche step by step

קיש בטטה וגבינה cheese and sweet potato quiche

המרכיבים - ל-8 קישים קטנים:
לבצק:
1 כוס קמח
50 גרם מזולה או חמאה
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
2 כפות מים

למילוי:
כ-400 גרם בטטה
כ-100 גרם גבינה בולגרית פיראוס (ניתן להוסיף יותר כמובן)
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

ספריי שמן

אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
לקלף את הבטטה, לחתוך לפרוסות דקות ולבשל במים, עד שמתרכך.
לרסק למחית, לפורר לבפנים את הבולגרית ולערבב.
לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מומלץ לטעום לוודא שהתיבול כמו שצריך.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמים ומעבדים.
מוסיפים כף מים ומעבדים, אם הבצק עדיין לא נהיה פירורי בצק, אז להוסיף עוד כף מים ולטחון לפירורים.
לאסוף את הבצק לגוש אחיד, לרדד על נייר אפייה ליריעה דקה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים עיגולי נייר אפייה בתחתית תבנית המאפינס ומרססים בספריי שמן.
דוחפים את העיגולים שקרצנו לתבניות המאפינס וממלאים במחית הבטטה. אופים בין 35-45 דקות.
*ישאר מעט ממילוי הבטטה שלא יהיה לו בצק.

2 תגובות:

  1. These quiche look yummy but i prefer a different fill.

    השבמחק
  2. מיוחד ויפהפה ובטוח טעים! תודה!

    השבמחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use