בס"ד
לרגל חג השבועות קיבלתי, מלייק אנד שר, את סדרת רטבי השמנת החדשה של מחלבות רמת הגולן.
הסדרה מכילה 3 רטבים: רוטב פטריות, רוטב רוזה ורוטב אלפרדו.
עד כה יצא לי לנסות את רוטב האלפרדו, וחשבתי שהוא ילך ממש מצויין עם גראטן בטטות, וכמה שצדקתי :-) .
המרכיבים:
כ-1 ק"ג בטטות, קלופות ופרוסות במנדולינה*
450 מ"ל רוטב אלפרדו של מחלבות רמת הגולן
קשקבל מגוררת
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מניחים בתבנית אובלית מעט קשקבל מגוררת, מעט משיני השום,
מלח ופלפל ומעל מניחים חלק מפרוסות הבטטה.
שוב מפזרים קשקבל, מעל מלח ופלפל ואת כל מה שנותר משיני השום ואת כל מה שנשאר מהבטטות מעל.
מפזרים מעל שוב קשקבל, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את רוטב האלפרדו מעל ובצידי התבנית.
מנערים את התבנית, כך שהרוטב יחלחל למטה ואופים כ-35-40 דקות.
* אני לא חתכתי במנדולינה, וזה גרם לך שחלק מהבטטות נשארו קשות.
**ניתן להחליף את הבטטות בתפוחי אדמה.
לרגל חג השבועות קיבלתי, מלייק אנד שר, את סדרת רטבי השמנת החדשה של מחלבות רמת הגולן.
הסדרה מכילה 3 רטבים: רוטב פטריות, רוטב רוזה ורוטב אלפרדו.
For Shavuot, I got from Like and Share sauce series of Ramat Ha'Golan dairies.
The series includes 3 sauces: mushroom sauce, Alfredo sauce and Rosa sauce.
עד כה יצא לי לנסות את רוטב האלפרדו, וחשבתי שהוא ילך ממש מצויין עם גראטן בטטות, וכמה שצדקתי :-) .
So far I got to try the Alfredo sauce, and I thought it might go well with sweet potato gratin and it did.
המרכיבים:
כ-1 ק"ג בטטות, קלופות ופרוסות במנדולינה*
450 מ"ל רוטב אלפרדו של מחלבות רמת הגולן
קשקבל מגוררת
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מניחים בתבנית אובלית מעט קשקבל מגוררת, מעט משיני השום,
מלח ופלפל ומעל מניחים חלק מפרוסות הבטטה.
שוב מפזרים קשקבל, מעל מלח ופלפל ואת כל מה שנותר משיני השום ואת כל מה שנשאר מהבטטות מעל.
מפזרים מעל שוב קשקבל, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את רוטב האלפרדו מעל ובצידי התבנית.
מנערים את התבנית, כך שהרוטב יחלחל למטה ואופים כ-35-40 דקות.
* אני לא חתכתי במנדולינה, וזה גרם לך שחלק מהבטטות נשארו קשות.
**ניתן להחליף את הבטטות בתפוחי אדמה.
Ingredients:
about 2.2 pound sweet potato, peeled and sliced in mandolin*
450 ml / 15.2 ounce Alfredo sauce
grated kashkaval
salt and pepper to taste
2 diced garlic cloves
Preparation:
Preheat oven to 200C / 392F, turbo.
Place in an oval pan a bit of kashkaval, a bot of the garlic cloves and season with salt and pepper.
Place on top sweet potatoes and again sprinkle with kashkaval, the rest of the garlic cloves and season with salt and pepper.
Cover with the rest of the sweet potatoes and again sprinkle with kashkaval and season with salt and pepper.
Pour on top and on the sided the Alfredo sauce and shake the pan, so the sauce will seep down.
Bake for about 35-40 minutes.
* I didn't slice the sweet potatoes with mandolin and that's why some of the potatoes were hard, so please use the mandolin.
**You can substitute the sweet potato with potatoes.
I usually prefer to make my own sauce but these sauces sure look great.
השבמחקLooks wonderful! perfect for Shavuot holiday!
השבמחק