בס"ד
עוגת תפוחים מבית סבתי, מאוד טעימה וקלה להכנה שמכינים עם שמן.
עוגת תפוחים מבית סבתי, מאוד טעימה וקלה להכנה שמכינים עם שמן.
My grandma's apple cake - very tasty and easy to make and made with oil.
העוגה הזו עברה כמה שינויים קלים והיא לא מתוקה, אך מאוד טעימה.
אם אתם אוהבים עוגות תפוחים יותר מתוקות, אז תוסיפו עוד מעט סוכר.
את העוגה ניתן להכין כשטרודל ולחתוך לחתיכות או כמו שאני הכנתי.
אני לא כל כך אוהבי קינוחים פירות, במיוחד לא פירות חמים, אך כאן תפוחי הגרנד סמיט יוצאים נימוחים ומעולים.
העוגה הזו לא הכי יפה בלי ציפוי, ולכן תראו כמה מוסיף לה אבקת הסוכר - ממש מהפך ( היא יפה במציאות, בדיוק כמו שבתמונה).
כמובן שהעוגה גם מתאימה לראש השנה, עוגת פרווה נפלאה לאחרי ארוחה בשרית דשנה.
I did mild changes to this cake and it's not sweet, but very delicious.
If you prefer your apple cake sweeter, just add a bit more sugar.
You can make this cake as a strudel and cut into pieces or as I did.
I don't like much fruit desserts, especially warm fruit, but in this apple cake recipe the grand smith apples come so tender and fantastic.
This cake is not that pretty without the powdered sugar, but look how pretty it is when adding the powdered sugar - total makeover (It's beautiful in real life, as in the photos).
This cake is of course suitable for Rosh Hashanah, and is pareve so it's great as a dessert after a hearty meat meal.
המרכיבים:
2 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לחתיכות קטנות
3 ביסקוויטים מפוררים
3 כפות סוכר / סוכרלוז (השתמשתי בסוכרלוז)*
3/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר או סוכרלוז (אני הכנתי הפעם עם סוכרלוז)
1 ביצה L
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
אבקת סוכר לקישוט
*לגבי הסוכרלוז, כמובן שלא שמים 3 כפות אלא זה שווה ערך למתיקות הסוכר. כלומר, אם אני משתמשת בשקית סוכרלוז ששווה ל-1.5 כפיות סוכר אז בשביל כף סוכר אני אשתמש ב-2 שקיות סוכרלוז, אלא אם כן רשום בפירוש על האריזה של הסוכרלוז שהיחס בין הסוכרלוז לסוכר הוא 1:1.
*לגבי הסוכרלוז, כמובן שלא שמים 3 כפות אלא זה שווה ערך למתיקות הסוכר. כלומר, אם אני משתמשת בשקית סוכרלוז ששווה ל-1.5 כפיות סוכר אז בשביל כף סוכר אני אשתמש ב-2 שקיות סוכרלוז, אלא אם כן רשום בפירוש על האריזה של הסוכרלוז שהיחס בין הסוכרלוז לסוכר הוא 1:1.
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים בקערה את התפוחים, הביסקוויטים וה-3 כפות הסוכר ומניחים בצד.
מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
מוסיפים את הביצה, השמן והמים ולשים לבצק חלק ואחיד.
משמנים תבנית אפייה 30X30 בספריי שמן (או אינגליש קייק).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים (על משטח מקומח) את החלק הראשון לריבוע (לא חייב בגודל של התבנית, גם לי יצא ריבוע קטן יותר מהתבנית).
מניחים את הריבוע בתבנית ומעל מניחים את המילוי.
מרדדים אותו דבר את החלק השני של הבצק ומניחים מעל.
מניחים את הבצק המרודד על מילוי התפוחים ומשתדלים לסגור את הקצוות.
אופים בין 20-25 דקות ומניחים מעט להתקרר.
חותכים לחתיכה הרצויה ומגישים עם אבקת סוכר מעל.
בתאבון :-)
Ingredients:
2 grand smith apples, cut into small pieces
3 crumbled petite beurre / cookies
3 Tbsp. sugar or sweetener (I used sweetener)
1 3/4 cup flour
1 1/2 tsp. baking powder
1/4 cup sugar or sweetener (I used sweetener)
1 L egg
1/4 cup canola oil
1/4 cup water
powdered sugar for decoration
Preparation:
Mix together in a bowl the apples, petite beurre and sugar and set aside.
Mix together the flour, baking powder and sugar.
Add the egg, oil and water and knead until you get a smooth and unified dough.
Take a 30X30cm (11.8X11.8inch) square pan and grease with oil spray.
Take half of the dough and roll it (on floured surface) into a square and place in the pan (You don't need the size of the dough to be exactly as the size's pan).
Place the filling on top of the dough and roll the other dough to the same size as before and place on the filling.
Try to close the edges as much as possible.
Bake for 20-25 minutes and set aside to cool a bit.
Cut a desired slice and serve with powdered sugar on top.
Enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!