בס"ד
המתכון הזה לקינוח בכוסות הוא ממש קל להכנה והוא גם יחסית זול בקלוריות.
המתכון הזה לקינוח בכוסות הוא ממש קל להכנה והוא גם יחסית זול בקלוריות.
This dessert in a cup recipe is really easy to prepare and a bit cheap in calories.
בהמשך למוצרים שקיבלתי להתנסות, הפעם השתמשתי בשמנת לבישול.
זו לא פעם ראשונה שאני משתמשת בשמנת לבישול לקינוח.
זה יוצא טעים וזול בקלוריות ואם תנסו פעם להמיס שמנת לבישול ושוקולד (250 מ"ל שמנת לבישול ו150 גרם שוקולד מריר) יחדיו ולאחר מכן תשימו בתבנית במקרר למשך יום שלם, תראו שיצא לכם יופי של עוגת מוס טעימה.
אם תפזרו ביסקוויטים מפוררים מעל, יצא לכם יופי של טקסטורה בפה (תוכלו לראות את העוגה שהכנתי לפני כמה שנים עם השמנת לבישול - התמונה מופיעה למעלה).
With the products I got earlier to review, this time I used the cooking cream.
It's not the first time I use cooking cream in desserts.
The result is tasty and cheap in calories and if you try to melt 250 ml (8.45 oz.) cooking cream with 150 gram (5.3 oz.) chocolate and place in a pan and let it set in the refrigerator, you'll get a nice mousse cake.
You can sprinkle with crumbled biscuits and get a nice texture in your mouth (you can see the cake I made a few years ago with the cooking cream in the upper photo).
אז הפעם הכנתי קינוח בכוסות עם שכבת שוקולד מריר, שכבת שוקולד לבן ושכבת לוטוס.
המרכיבים ל-2 כוסות:
לשכבת שוקולד מריר:
125 מ"ל שמנת לבישול 10%
50 גרם שוקולד מריר
1 כף אינסטנט פודינג שוקולד
לשכבת שוקולד לבן:
125 מ"ל שמנת לבישול
100 גרם שוקולד לבן
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לשכבת לוטוס:
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות ממרח לוטוס קראנץ'
כ-2-3 לשונות חתול חתוכות לחתיכות
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את השוקולד המריר והשמנת לבישות ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה את האינסטנט פודינג שוקולד, מערבבים היטב ומעבירים לכוסות.
מניחים מעל כמה חתיכות של לשונות חתול.
ממיסים יחדיו את השוקולד הלבן והשמנת לבישול ומערבבים.
מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל, מערבבים היטב ומעבירים לכוסות.
מניחים מעל כמה חתיכות של לשונות חתול.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב, מוסיפים את הלוטוס ומקציפים שוב.
מזלפים לתוך הכוס ומעבירים למקרר שיתייצב מעט ויהיה קריר וטעים.
להגיש קר ותהנו :-)
*באחת התמונות רואים קישוט של שקדים קלויים, שאישית פחות אהבתי, לכן ניתן ומומלץ לקשט בשוקולד מגורר.
**שימו לב ששכבות השוקולד הלבן והמריר בקושי מתייצבים.
So this time I made a dessert in a cup with a layer of dark chocolate, layer of white chocolate and a layer of lotus.
Ingredients for 2 cups:
Dark layer:
125 ml / 4.22 oz. 10% cooking cream
50 gram / 1.76 oz. dark chocolate
1 Tbsp. instant chocolate powder
White layer:
125 ml / 4.22 oz.10% cooking cream
100 gram / 3.527 oz. white chocolate
1 Tbsp. instant vanilla powder
Lotus layer:
1/2 cup whipping cream
2 Tbsp. lotus crunch spread
2-3 ladyfingers, cut into chunks
Preparation:
Melt together the dark chocolate and cooking cream.
Add the instant chocolate powder and mix well.
Transfer into cups and place couple of ladyfingers inside.
Melt together the white chocolate and cooking cream.
Add the instant vanilla powder and mix well.
Transfer into the cups and place ladyfingers on top.
Whip the whipping cream to steady foam and then add the lotus crunch and whip again.
Transfer into a piping bag and pipe inside the cups.
Set in the refrigerator to set a bit and to cool.
Serve cool and enjoy!
*In one of the photos you can see roasted almonds decoration, which I didn't think go well with this dessert, so instead it is recommended to decorate with grated chocolate.
** Be aware that the white and dark layers hardly gets set.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!