בס"ד
הוזמנתי לסדנת בישול עם השף אבי ביטון וחברת קסנון, שבה אבי ביטון הכין מגוון מטעמים בסירים החדשים מסדרת GRANITO.
בסדנה הכרנו את סדרת הגרניטו -
סירים ומחבתות greblon ופלנצ'ה ILAG חדשים בציפוי אבן שיש מתוצרת שוויץ וגרמניה.
הסירים, המחבתות והפלנצ'ה הם בעלי תחתית אינדוקציה המפזרת יותר טוב את החום, מותאמים לשימוש בכל סוגי הכיריים ובעלי ידיות סיליקון.
בסירי קסנון ישנם ציפויי Non-Stick של greblon הגרמנית וILAG השוויצרית המונעים הידבקות, וכן ניתן לבשל עם מעט שמן, מה שמעניק אפשרות להכין אוכל בריא ואמור לעזור שהאוכל לא ישרף.
כמובן שהמוצרים אינם מכילים מתכות רעילות, עופרת וקדמיום והינם קלים לניקוי.
סדרות הסירים והמחבתות מגיעה במגוון גדלים שאותם תוכלו לראות באתר החברה כאן.
בנוסף, יצא לי לעיין בקטלוג המתנות של קסנון לשנת 2015 ואני חייבת להגיד שהייתי שמחה לקבל כמתנה כל כך הרבה דברים משם.
באינטרנט תוכלו להציץ בקטלוג משנת 2013 למקרה ואתם אוהבים דברים כאלה כמוני או מחפשים מתנה לראש השנה, או לעיין באתר המשווק.
מהתרשמות בסדנה, נראה שהסירים באמת מספקים את מה שנאמר עליהם: ציפוי מונע הידבקות ויכולת שימוש מועט בשמן.
אני הכנתי בבית גרסה משלי למאפה הסביח של השף אבי ביטון, אך השתמשתי במחבת של חברה אחרת שהייתה לי בבית ואם לא שמתי מספיק שמן, המאפים נשרפו לי, מה שנראה שבמחבת של קסנון זה לא קורה או פחות קורה.
בסדנה השף הכין מנות כ -
מאפה סביח וטחינה
סלט ירקות קלויים וגבינת פטה
ושקשוקת תרד ערבי, שמנת וכמהין
טרם קיבלנו את המתכונים למנות האלה, אך מכיוון שלא יכולתי לטעום מהמנות, החלטתי בהשראת המאפה סביח וטחינה של השף אבי ביטון, ליצור מנה דומה בסגנון שלי.
המרכיבים:
תפוחי אדמה שטופים היטב
בצלים, קלופים
שיני שום קלופות
ביצים
חצילים שטופים
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה יבשה / טרייה
עלי פילו
שמן זית
טחינה לפי הטעם (אני מכינה מטחינה גולמית, מלח, לימון ומים)
עגבניות קצוצות דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
שמים את תפוחי האדמה בקופסה המתאימה למיקרו עם מכסה ומבשלים 10 דקות.
שמים את תפוחי האדמה בניירות אלומיניום (אני עוטפת בשני ניירות), יוצקים עליהם שמן וסוגרים את הנייר.
שמים את הבצל והשום יחדיו, יוצקים מעל שמן וסוגרים.
שמים את הביצים בנייר אלומיניום וסוגרים.
מניחים בתנור ואופים שעה.
לקראת סוף השעה, מפעילים את הטוסטר.
חותכים את החציל לטבעות, מורחים בשמן ושמים בטוסטר כ-5-7 דקות.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לחתיכות קטנות.
בנוסף, חותכים גם את הבצל, השום והחציל לחתיכות קטנות.
מערבבים הכול, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה וממלאים את בצק הפילו.
סוגרים איך שרוצים או לפי הסגירה שבתמונות.
מטגנים במחבת עם שמן עם הצד עם התפר למטה וכאשר מזהיב, הופכים ומטגנים צד שני.
לפני כל נגלה תצטרכו להוסיף עוד שמן.
חשוב לשים לב שהמחבת לא תהיה חמה מדי שהמאפה לא ישרף ויאפה מבפנים.
מגישים עם טחינה שאוהבים ועגבניות - לא לוותר, זה מוסיף המון.
הוזמנתי לסדנת בישול עם השף אבי ביטון וחברת קסנון, שבה אבי ביטון הכין מגוון מטעמים בסירים החדשים מסדרת GRANITO.
I was invited to a cooking class with chef Avi Biton and Xenon company, where Avi Biton prepared variety of delicacies with the new Granito pots series.
בסדנה הכרנו את סדרת הגרניטו -
סירים ומחבתות greblon ופלנצ'ה ILAG חדשים בציפוי אבן שיש מתוצרת שוויץ וגרמניה.
הסירים, המחבתות והפלנצ'ה הם בעלי תחתית אינדוקציה המפזרת יותר טוב את החום, מותאמים לשימוש בכל סוגי הכיריים ובעלי ידיות סיליקון.
In the cooking class we met the new Granito series -
Greblon's pots and pans and ILAG's plancha topped with marble and manufactured by Switzerland and Germany.
The pots, pans and plancha have induction buttom, which spreads the heat better and are adapted for all types of stove and have silicone handles.
כמובן שהמוצרים אינם מכילים מתכות רעילות, עופרת וקדמיום והינם קלים לניקוי.
Xenon pots have Greblon and ILAG non-stick coating and you can cook more healthy, by using just a little bit of oil and suppose to prevent burning of food.
The products don't contain any toxic metals, lead and cadmium and are easy to clean.
סדרות הסירים והמחבתות מגיעה במגוון גדלים שאותם תוכלו לראות באתר החברה כאן.
בנוסף, יצא לי לעיין בקטלוג המתנות של קסנון לשנת 2015 ואני חייבת להגיד שהייתי שמחה לקבל כמתנה כל כך הרבה דברים משם.
באינטרנט תוכלו להציץ בקטלוג משנת 2013 למקרה ואתם אוהבים דברים כאלה כמוני או מחפשים מתנה לראש השנה, או לעיין באתר המשווק.
The pots and pans series arrive in variety of sizes that you can see in the company's website.
In addition, I saw there new 2015 present catalog and I must say that I would have loved to get many of their stuff as a present.
מאפה הסביח שהשף אבי ביטון הכין בסדנה. The sabich pastry which chef Avi Biton prepared in the cooking class |
מהתרשמות בסדנה, נראה שהסירים באמת מספקים את מה שנאמר עליהם: ציפוי מונע הידבקות ויכולת שימוש מועט בשמן.
אני הכנתי בבית גרסה משלי למאפה הסביח של השף אבי ביטון, אך השתמשתי במחבת של חברה אחרת שהייתה לי בבית ואם לא שמתי מספיק שמן, המאפים נשרפו לי, מה שנראה שבמחבת של קסנון זה לא קורה או פחות קורה.
From my impression in the cooking class, it seems that these pots do deliver what was said about them: non-stick coating and the ability to use a bit of oil.
I made at home a version of my own to chef Avi Biton sabich pastry, and I used a different pan to fry the pastry and when I didn't add much oil, the pastries got burnt, what seems that in xenon pots doesn't happen or happens less.
בסדנה השף הכין מנות כ -
In the cooking class, the chef made -
סלט קפרזה, עגבניות ומוצרלה באפלו
Caprese, tomato and buffalo mozzarella salad
מאפה סביח וטחינה
sabich and tahini pastry
סלט ירקות קלויים וגבינת פטה
roasted veggies and feta cheese salad
ושקשוקת תרד ערבי, שמנת וכמהין
Arabian spinach with truffle and cream shakshuka
טרם קיבלנו את המתכונים למנות האלה, אך מכיוון שלא יכולתי לטעום מהמנות, החלטתי בהשראת המאפה סביח וטחינה של השף אבי ביטון, ליצור מנה דומה בסגנון שלי.
המרכיבים:
תפוחי אדמה שטופים היטב
בצלים, קלופים
שיני שום קלופות
ביצים
חצילים שטופים
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה יבשה / טרייה
עלי פילו
שמן זית
טחינה לפי הטעם (אני מכינה מטחינה גולמית, מלח, לימון ומים)
עגבניות קצוצות דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
שמים את תפוחי האדמה בקופסה המתאימה למיקרו עם מכסה ומבשלים 10 דקות.
שמים את תפוחי האדמה בניירות אלומיניום (אני עוטפת בשני ניירות), יוצקים עליהם שמן וסוגרים את הנייר.
שמים את הבצל והשום יחדיו, יוצקים מעל שמן וסוגרים.
שמים את הביצים בנייר אלומיניום וסוגרים.
מניחים בתנור ואופים שעה.
לקראת סוף השעה, מפעילים את הטוסטר.
חותכים את החציל לטבעות, מורחים בשמן ושמים בטוסטר כ-5-7 דקות.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לחתיכות קטנות.
בנוסף, חותכים גם את הבצל, השום והחציל לחתיכות קטנות.
מערבבים הכול, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה וממלאים את בצק הפילו.
סוגרים איך שרוצים או לפי הסגירה שבתמונות.
מטגנים במחבת עם שמן עם הצד עם התפר למטה וכאשר מזהיב, הופכים ומטגנים צד שני.
לפני כל נגלה תצטרכו להוסיף עוד שמן.
חשוב לשים לב שהמחבת לא תהיה חמה מדי שהמאפה לא ישרף ויאפה מבפנים.
מגישים עם טחינה שאוהבים ועגבניות - לא לוותר, זה מוסיף המון.
I haven't received yet the recipes for this dishes, but because I wasn't able to taste the dishes I decided to create my own version for the sabich tahini pastry of chef Avi Biton.
Ingredients:
potatoes, rinsed well
onions, peeled
garlic cloves, peeled
eggs
eggplants, rinsed
salt
pepper
dried or fresh parsley
filo leafs
olive oil
tahini according to taste (I make mine with raw tahini, salt, pepper and water)
finely chopped tomatoes
Preparation:
Preheat oven to 200C / 392F.
Place the potatoes in a microwave safe bowl with a lid and cook in the microwave for 10 minutes.
Then put the potatoes in aluminum foil (I wrap with two foils), pour oil on top and close.
Put the onion and garlic together, pour oil on top and close.
Place the eggs in aluminum foil too and close.
Bake in the oven for an hour.
Near the end of baking, turn on the sandwich press toaster.
Take the eggplant and cut into rings and brush with oil.
Cook in the toaster for 5-7 minutes.
Peel the potatoes and eggs and cut into small pieces.
In addition, cut the onion, garlic and eggplant into small pieaces.
Mix all together and season with salt, pepper and parsley.
Fill the filo dough as desired or according to photos.
Preheat oil in a pan and fry the seam side first and when golden, turn to the other side and continue frying until done.
Place the potatoes in a microwave safe bowl with a lid and cook in the microwave for 10 minutes.
Then put the potatoes in aluminum foil (I wrap with two foils), pour oil on top and close.
Put the onion and garlic together, pour oil on top and close.
Place the eggs in aluminum foil too and close.
Bake in the oven for an hour.
Near the end of baking, turn on the sandwich press toaster.
Take the eggplant and cut into rings and brush with oil.
Cook in the toaster for 5-7 minutes.
Peel the potatoes and eggs and cut into small pieces.
In addition, cut the onion, garlic and eggplant into small pieaces.
Mix all together and season with salt, pepper and parsley.
Fill the filo dough as desired or according to photos.
Preheat oil in a pan and fry the seam side first and when golden, turn to the other side and continue frying until done.
Before each batch, you'll need to add more oil.
Pay attention that the pan isn't too hot, or else the pastry might get burnt and won't be cooked from inside.
Serve with tonatoes and tahini - don't give up on this, because it adds a lot!
Pay attention that the pan isn't too hot, or else the pastry might get burnt and won't be cooked from inside.
Serve with tonatoes and tahini - don't give up on this, because it adds a lot!
מוזמנים להצטרף לקבוצה הטעימה ביותר - טעמים, מלא אוכל ואנשים טובים, לחצו כאן והצטרפו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!