בס"ד
לביבות תפוחי אדמה לא חייבות להיות מלאות בשמן בשביל לביות טעימות.
לביבות תפוחי אדמה לא חייבות להיות מלאות בשמן בשביל לביות טעימות.
Potato latkes doesn't have to be with tons of oil to be tasty.
נכון אם תכינו לביבות מטוגנות, אני לא מתווכחת, הם הרבה יותר טעימות, אבל גם אפויות יכולות להיות מאוד טעימות ולא רק שהן אפויות, אין בהן כמעט שמן.
הלביבות מתאימות כמובן לחג החנוכה שאנחנו חוגגים עכשיו, אבל גם לכל זמן שמתחשק משהו יחסית בריא וטעים.
I know I know, Fried latkes are much tastier than baked ones, but don't disqualify them just yet. The baked ones are tasty too and they don't contain much oil either.
This potato latkes are suitable for Chanukah holiday we're celebrating now, but also for every time you want something healthy and tasty.
מה צריך בשביל הלביבות האלה? תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור, קמח וספריי שמן.
זהו?
כן שמעתם אותי נכון, זהו! יוצאות לביבות טעימות ביותר, נסו ותגידו מה אתם חושבים.
What you need for this potato latkes? potatoes, salt and pepper, flour and oil spray.
That's it?
Yeah you heard me right, that's it! You get tasty latkes, try and find out and you're welcome to right your thoughts.
דבר אחד חשוב בלביבות האלה וכמובן בכל הלביבות, לערבב היטב את התבלינים בתערובת, שלא יצאו לכן חלק לביבות מלוחות מדי וחלק פחות.
One important thing about this latkes and every latkes is to mix the seasoning well with the mixture, so you won't get some latkes saltier than other.
המרכיבים לכ-12 לביבות:
כ-600 גרם תפוחי אדמה מגוררים (כ-3-4 תפוחי אדמה בינוניים)
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כוס קמח
1/8 כפית פלפל שחור
ספריי שמן
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות על מצב חימום מהיר.
מערבבים יחדיו את כל חומרי הלביבה היטב ולא סוחטים את המים של תפוחי האדמה.
מסדרים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים את כל המשטח בספריי שמן. לוקחים מבלילת הלביבות ומכינים לביבות. לוקחים מהבלילה ולפני שמניחים על התבנית, מועכים לצורת לביבה ומסדרים בתבנית. ממשיכים כך עם יתרת הבלילה.
מעל כל לביבה משפריצים ספריי שמן ואופים כחצי שעה. כעבור חצי שעה מוציאים מהתנור, הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות.
וזהו, מגישים ובתאבון :-)
Ingredients for 12 latkes:
about 600 (21.16 oz.) shredded potatoes (about 3-4 medium ones)
1 tsp. salt or according to taste
1/4 cup flour
1/8 tsp. black pepper
oil spray
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356 F, fast heating mode or regular.
Mix together the latkes ingredients and don't squeeze out the water.
Arrange a baking pan with baking paper and spray with oil the entire surface. Take from the mixture and make patties. When taking from the batter, make a patty by flattening the latkes and placing in the pan. Spray each latkes with oil spray and bake for 30 minutes. Take out of the oven, flip and bake for another 10 minutes
That's it, enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!