בס"ד
ממש לפני שבועות, ראיתי בטלוויזיה מתכון ללזניה קלת הכנה עם רביולי ולא לזניה מסורתית עם עלי לזניה.
מכיוון שממש לפני שבועות, קיבלנו קופון מקהילת שופרסטאר שווה ביותר, החלטתי להשתמש בו להכנת מתכון דומה למה שראיתי שהשף ברק יחזקאלי הכין בטלוויזיה.
שופרסל החלו לשווק פסטות טריות ואני התנסתי בפסטת חונקי הכמרים וברביולי בטטה. שני המוצרים היו פשוט מעולים! את הרביולי הכנתי עם מתכון שאני מכינה כמעט כל הזמן ועם חונקי הכמרים השתמשתי למתכון הזה.
בנוסף לפסטות, קיבלנו להתנסות את השמנת לבישול של שופרסל ואת החמאה עם המלח ים אטלנטי, פשוט תענוג!
אז למה בעצם קוראים לפסטה הזו חונקי כמרים? יש כמה גרסאות, אך העקרון שעומד מאחוריהן זה שהכמרים בסופו של דבר נחנקים או כמעט נחנקים או רוצים לחנוק אותם, אם זה בגלל שהם אהבו לאכול פסטה וכמעט נחנקו או גרמו לקנאה בין בעל לאישה וכו'.
המרכיבים:
300 גרם חונקי כמרים, לא לבשל
380 גרם רוטב עגבניות לפסטה בנגיעות שמן זית או רוטב עגבניות רגיל
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
מלח ופלפל לפי הטעם
3-4 עלי בזיליקום טריים, קרועים
פרמזן מגוררת
קרם גבינת שמנת בנוסח טוסקנה או רגיל - 200 גרם
אופן ההכנה:
מחממים ראש תנור ל-220 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את השמנת ורוטב העגבניות. יוצקים מעט לתחתית תבנית ומעל שופכים כמות מפסטת חונקי הכמרים, מעל עושים נקודת של גבינת שמנת, מחצית מעלי הבזיליקום ופרמזן ואם רוצים מתבלים במלח ופלפל. יוצקים שוב רוטב, מעל את יתרת חונקי הכמרים, קרם הגבינה הנותר,מחצית שנייה של בזיליקום, רוטב ומעל הכול פרמזן. אופים כ-15-20 דקות, בזהירות שלא ישרף. בתאבון!
ממש לפני שבועות, ראיתי בטלוויזיה מתכון ללזניה קלת הכנה עם רביולי ולא לזניה מסורתית עם עלי לזניה.
Just before Shavuot, I saw on the T.V a really easy to make lasagna with ravioli and not using the traditional lasagna leaves.
מכיוון שממש לפני שבועות, קיבלנו קופון מקהילת שופרסטאר שווה ביותר, החלטתי להשתמש בו להכנת מתכון דומה למה שראיתי שהשף ברק יחזקאלי הכין בטלוויזיה.
שופרסל החלו לשווק פסטות טריות ואני התנסתי בפסטת חונקי הכמרים וברביולי בטטה. שני המוצרים היו פשוט מעולים! את הרביולי הכנתי עם מתכון שאני מכינה כמעט כל הזמן ועם חונקי הכמרים השתמשתי למתכון הזה.
בנוסף לפסטות, קיבלנו להתנסות את השמנת לבישול של שופרסל ואת החמאה עם המלח ים אטלנטי, פשוט תענוג!
Because I got to review just before Shavuot a really great products from Shufersal, I have decided to use the Strozzapreti in the recipe of something similar to what I saw chef Barak Yehezkeli made on the television.
Shufersal have launched fresh new pastas and I tried the Strozzapreti and yam stuffed ravioli. Both produts were excellent. The ravioli I made like I usually make and the Strozzapreti I usedin this recipe.
In addition to the pasta, we got to try sea salt flavored butter and 15% cooking cream and both were perfect.
אז למה בעצם קוראים לפסטה הזו חונקי כמרים? יש כמה גרסאות, אך העקרון שעומד מאחוריהן זה שהכמרים בסופו של דבר נחנקים או כמעט נחנקים או רוצים לחנוק אותם, אם זה בגלל שהם אהבו לאכול פסטה וכמעט נחנקו או גרמו לקנאה בין בעל לאישה וכו'.
Strozzapreti means priest-strangler or priest-choker, so why is it called that way? there are many versions explaining why exactly, but the principal behind them is that eventually the priests choke or almost choke or someone wants to choke them, if it's because they loved to eat pasta and almost strangled or caused jealousy between a man to his wife and so on.
המרכיבים:
300 גרם חונקי כמרים, לא לבשל
380 גרם רוטב עגבניות לפסטה בנגיעות שמן זית או רוטב עגבניות רגיל
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
מלח ופלפל לפי הטעם
3-4 עלי בזיליקום טריים, קרועים
פרמזן מגוררת
קרם גבינת שמנת בנוסח טוסקנה או רגיל - 200 גרם
אופן ההכנה:
מחממים ראש תנור ל-220 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את השמנת ורוטב העגבניות. יוצקים מעט לתחתית תבנית ומעל שופכים כמות מפסטת חונקי הכמרים, מעל עושים נקודת של גבינת שמנת, מחצית מעלי הבזיליקום ופרמזן ואם רוצים מתבלים במלח ופלפל. יוצקים שוב רוטב, מעל את יתרת חונקי הכמרים, קרם הגבינה הנותר,מחצית שנייה של בזיליקום, רוטב ומעל הכול פרמזן. אופים כ-15-20 דקות, בזהירות שלא ישרף. בתאבון!
Ingredients:
300 gram Strozzapreti, uncooked
380 gram pasta sauce with a touches of olive oil or regular sauce
250 ml 15% cooking cream
salt and pepper to taste
3-4 basil leaves, torn
grated parmesan
Tuscany style cream cheese spread or regular - 200 gram
Preparation:
Preheat oven to 220C, turbo.
Mix together the cream and tomato sauce, pour a bit to the bottom of a pan and scatter on top with the priest-choker, then had dollops of cream cheese, half of the basil leaves, grated parmesan and season with salt and pepper if needed. Pour the tomato sauce on top, then the rest of priest-stranglers, cream cheese, rest of basil leaves, sauce again and parmesan on top. Bake for 15-20 minutes, be careful not to burn it. Enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!