בס"ד
כשהיינו ילדים, מאוד אהבתי את דגני הבוקר טריקס של נסטלה, אבל אז גיליתי שיש בהם הרבה צבעי מאכל מלאכותיים והחלטתי להפסיק לצרוך אותם.
ומה אני מגלה עכשיו?
עכשיו לשמחתי ניתן למצוא את הטריקס האהוב עם צבעי מאכל ממקור צמחי.
לאחר עבודה של שנתיים במרכז הפיתוח, נסטלה אסם הצליחו להחליף את צבעי המאכל המלאכותיים לצבעי מאכל המורכבים מכורכום, גזר שחור, אוכמניות וצנון.
קיבלתי את הטריקס להתנסות ומאוד משמח אותי שנסטלה דאגו להוציא את הצבעים האלה מדגני הבוקר, במיוחד שהדגנים פונים לקהל היעד הצעיר - הילדים, ומבחינת טעם אין כל שינוי.
הטריקס החדש גם כן מכיל דגן מלא, ויטמינים ומינרלים (מגנזיום, חומצה פולית, אבץ, ברזל ועוד).
רציתי להכין עם הטריקס משהו מיוחד וראיתי באינטרנט שמישהי הפכה את הטריקס לאבקה והוסיפה לתערובת עוגה, וכך הכינה עוגת שכבות.
אז החלטתי לעשות משהו דומה, ואומנם הצבעים לא יצאו כמו שרציתי, אך יצאה עוגה מאוד מאוד טעימה.
חשבתי לצפות ולמלא את העוגה בשמנת מתוקה ואינסטנט פודינג, אבל נשאר לי רק חצי כוס שמנת מתוקה שבקושי מספיק לציפוי העוגה.
אז, מה עושים?
מה עושים?
יש לי אינסטנט פודינג וניל, אז הסתכלתי במקרר וראיתי גבינה לבנה 5%, נראה לי ילך טוב עם הטריקס וברוך השם זה באמת עבד ויצא מתכון לעוגה מאוד טעימה ומיוחדת.
המרכיבים לעוגה עגולה בתבנית 16 ס"מ:
לעוגת ספוג לפי המתכון הזה:
3 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
2 כפות חלב
כ-2 כפות כדורים צהובים
כ-2 כפות כדורים סגולים
כ-2 כפות כדורים ורודים
כ-2 כפות כדורים כתומים
חמאה וקמח, לשימון התבנית
למילוי:
250 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות אינסטנט פודינג וניל או לפי הטעם
לציפוי:
כ-1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: כדורי טריקס שלמים וכדורים מפוררים לאבקה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-150 מעלות, טורבו.
מצפים את תחתית התבנית וצדדיה בחמאה ואז בקמח, את יתרת הקמח שופכים.
מקציפים יחדיו את הביצים והסוכר כ-2 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והחלב ומקציפים עד שמתאחד.
מחלקים את התערובת באופן שווה בין 4 קערות.
מפוררים את הכדורים במעבד מזון, כל צבע בנפרד. מוסיפים כל צבע לקערה אחרת ומערבבים. מעבירים לתבניות אפייה , מיישרים את התערובת ואופים כ-15 דקות.
לי יש רק תבנית אפייה אחת בגודל 16 ס"מ, ולכן כל פעם אפיתי תערובת אחת. מיד לאחר התנור, עברתי עם סכין בהיקף העוגה, הוצאתי את העוגה לנייר אפייה והמשכתי לאפות תערובת אחרת. בין כל עוגה, שימנתי שוב עם חמאה וקמח.
ברגע שכל העוגות יצאו מהתנור, מכינים את הציפוי והמילוי.
מקציפים יחדיו את השמנת והפודינג לקצף יציב ובקערה נפרדת מקציפים את הגבינה והפודינג לתערובת יציבה.
לוקחים שכבת עוגה כהה, מורחים עליה ממילוי הגבינה ומעל מניחים שכבה בהירה, מורחים שוב גבינה, מניחים מעל עוגה כהה, מורחים את יתרת הגבינה ומסיימים עם עוגה בהירה. מורחים על העוגה את ציפוי הקצפת ומקשטים עם כדורי טריקס ואבקת טריקס.
כשהיינו ילדים, מאוד אהבתי את דגני הבוקר טריקס של נסטלה, אבל אז גיליתי שיש בהם הרבה צבעי מאכל מלאכותיים והחלטתי להפסיק לצרוך אותם.
ומה אני מגלה עכשיו?
When we were kids, I really loved Trix cereals of Nestle, but then I found out it contains artificial colors so I've decided to stop consuming them.
And what I found out now?
לאחר עבודה של שנתיים במרכז הפיתוח, נסטלה אסם הצליחו להחליף את צבעי המאכל המלאכותיים לצבעי מאכל המורכבים מכורכום, גזר שחור, אוכמניות וצנון.
קיבלתי את הטריקס להתנסות ומאוד משמח אותי שנסטלה דאגו להוציא את הצבעים האלה מדגני הבוקר, במיוחד שהדגנים פונים לקהל היעד הצעיר - הילדים, ומבחינת טעם אין כל שינוי.
הטריקס החדש גם כן מכיל דגן מלא, ויטמינים ומינרלים (מגנזיום, חומצה פולית, אבץ, ברזל ועוד).
Now you can find the favorite Trix cereals with food coloring from vegetable source. Aftertwo years of development, Nestle osem have succeeded in changing the artificial food colors to colors that are now derived from black carrot, turmeric, blueberries and radish.
I got the new Trix for review and I am really pleased that Nestle took care and got the artificial colors out of this cereals, especially because they address for a younger audience - the kids, flavourwise it tastes just like the original.
The new Trix also contain a whole grain, vitamins and minerals (magnesium, folic acid. iron, zinc etc.).
רציתי להכין עם הטריקס משהו מיוחד וראיתי באינטרנט שמישהי הפכה את הטריקס לאבקה והוסיפה לתערובת עוגה, וכך הכינה עוגת שכבות.
אז החלטתי לעשות משהו דומה, ואומנם הצבעים לא יצאו כמו שרציתי, אך יצאה עוגה מאוד מאוד טעימה.
I wanted to make something special with the Trix, and I saw online someone whom pulverized her Trix into powder and then added it into a cake mixture, thus making a layer cake.
So I've decided to make something similar, and although I'm not too happy with the colors, the cake came out just excellent.
חשבתי לצפות ולמלא את העוגה בשמנת מתוקה ואינסטנט פודינג, אבל נשאר לי רק חצי כוס שמנת מתוקה שבקושי מספיק לציפוי העוגה.
אז, מה עושים?
מה עושים?
יש לי אינסטנט פודינג וניל, אז הסתכלתי במקרר וראיתי גבינה לבנה 5%, נראה לי ילך טוב עם הטריקס וברוך השם זה באמת עבד ויצא מתכון לעוגה מאוד טעימה ומיוחדת.
I thought to coat and fill the cake with whipping cream and instant vanilla pudding, but I was only left with 1/2 cup of whipping cream that could just barely coat the cake.
So, what do we do?
What do we do?
I had vanilla instant pudding, so I searched in the refrigerator and saw 5% cream cheese, thought it might go well with Trix and thank god it did and it was delicious.
המרכיבים לעוגה עגולה בתבנית 16 ס"מ:
לעוגת ספוג לפי המתכון הזה:
3 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
2 כפות חלב
כ-2 כפות כדורים צהובים
כ-2 כפות כדורים סגולים
כ-2 כפות כדורים ורודים
כ-2 כפות כדורים כתומים
חמאה וקמח, לשימון התבנית
למילוי:
250 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות אינסטנט פודינג וניל או לפי הטעם
לציפוי:
כ-1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: כדורי טריקס שלמים וכדורים מפוררים לאבקה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-150 מעלות, טורבו.
מצפים את תחתית התבנית וצדדיה בחמאה ואז בקמח, את יתרת הקמח שופכים.
מקציפים יחדיו את הביצים והסוכר כ-2 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והחלב ומקציפים עד שמתאחד.
מחלקים את התערובת באופן שווה בין 4 קערות.
מפוררים את הכדורים במעבד מזון, כל צבע בנפרד. מוסיפים כל צבע לקערה אחרת ומערבבים. מעבירים לתבניות אפייה , מיישרים את התערובת ואופים כ-15 דקות.
לי יש רק תבנית אפייה אחת בגודל 16 ס"מ, ולכן כל פעם אפיתי תערובת אחת. מיד לאחר התנור, עברתי עם סכין בהיקף העוגה, הוצאתי את העוגה לנייר אפייה והמשכתי לאפות תערובת אחרת. בין כל עוגה, שימנתי שוב עם חמאה וקמח.
ברגע שכל העוגות יצאו מהתנור, מכינים את הציפוי והמילוי.
מקציפים יחדיו את השמנת והפודינג לקצף יציב ובקערה נפרדת מקציפים את הגבינה והפודינג לתערובת יציבה.
לוקחים שכבת עוגה כהה, מורחים עליה ממילוי הגבינה ומעל מניחים שכבה בהירה, מורחים שוב גבינה, מניחים מעל עוגה כהה, מורחים את יתרת הגבינה ומסיימים עם עוגה בהירה. מורחים על העוגה את ציפוי הקצפת ומקשטים עם כדורי טריקס ואבקת טריקס.
Ingredients for 16 cm round pan:
sponge cake according to this:
3 L eggs, room temperature
1 cup sugar
1 1/2 cup flour
1 1/2 tsp. baking powder
2 Tbsp. milk
sponge cake according to this:
3 L eggs, room temperature
1 cup sugar
1 1/2 cup flour
1 1/2 tsp. baking powder
2 Tbsp. milk
about 2 Tbsp. yellow balls
abour 2 Tbsp. purple balls
about 2 Tbsp. pink balls
about 2 Tbsp. orange balls
abour 2 Tbsp. purple balls
about 2 Tbsp. pink balls
about 2 Tbsp. orange balls
Butter and flour for greasing
Filling:
250 gram 5% cream cheese
4 Tbsp. vanilla instant pudding or according to taste
250 gram 5% cream cheese
4 Tbsp. vanilla instant pudding or according to taste
Coating:
about 1/2 cup whipping cream
1 Tbsp. instant vanilla pudding
about 1/2 cup whipping cream
1 Tbsp. instant vanilla pudding
For decoration: Whole Trix balls and Trix balls in form of a powder
Preparation:
Preheat oven to 150C, turbo.
Coat the bottom and sides of the pan with butter and then flour, toss excess flour.
Beat together the sugar and eggs for 2 minutes on medium speed. Add the flour, baking powder and milk and mix until unified.
Divide into 4 separate bowls in equal amounts.
Pulverize the balls in a food processor, each color separately. Add each color to a different bowl and mix. Transfer into the pans and bake for 15 minutes.
I only have one 16 cm pan, so I had to bake one cake at a time. Right after baking, I went with a knife on the circumference of the cake and let it out of the pan on a baking paper and then coated the pan again with butter and flour and continued on baking the next mixture. I've done so after each cake.
When all the cakes are done, prepare the coating and filling.
Whip the whipping cream with the instant vanilla and on a separate bowl whip the cream cheese with the instant vanilla to a steady mixture.
Take a dark cake layer, spread with cheese mixture, place a bright cake layer, spread cheese mixture. place dark cake layer, spread with the rest of the cheese mixture and close with a bright cake layer.
Spread the entire cake with whipped cream and decorate with Trix balls and Trix's crumbs.
Preheat oven to 150C, turbo.
Coat the bottom and sides of the pan with butter and then flour, toss excess flour.
Beat together the sugar and eggs for 2 minutes on medium speed. Add the flour, baking powder and milk and mix until unified.
Divide into 4 separate bowls in equal amounts.
Pulverize the balls in a food processor, each color separately. Add each color to a different bowl and mix. Transfer into the pans and bake for 15 minutes.
I only have one 16 cm pan, so I had to bake one cake at a time. Right after baking, I went with a knife on the circumference of the cake and let it out of the pan on a baking paper and then coated the pan again with butter and flour and continued on baking the next mixture. I've done so after each cake.
When all the cakes are done, prepare the coating and filling.
Whip the whipping cream with the instant vanilla and on a separate bowl whip the cream cheese with the instant vanilla to a steady mixture.
Take a dark cake layer, spread with cheese mixture, place a bright cake layer, spread cheese mixture. place dark cake layer, spread with the rest of the cheese mixture and close with a bright cake layer.
Spread the entire cake with whipped cream and decorate with Trix balls and Trix's crumbs.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!