9/29/2016

פשוט טעים לחגים ומתכון לסלמון - Cookbook review & salmon recipe

בס"ד

cookbook review פשוט טעים

אני מאוד אוהבת את הספרים של אביגיל מייזליק, הם מאוד מונגשים, נוחים וקלים להבנה לבשלן ולאופה הביתי. הפעם כשקיבלתי את הספר החדש "פשוט טעים לחגים" של השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, חשבתי..

I really Love Avigail Maizlik cookbooks, for home cooks and amateur bakers they are very easy to understand.  
This time when I got to review the new cookbook "pashut taim - lachagim (just tasty for the holidays) of the chef and food journalist Avigail Maizlik, I thought..

סלמון כוסברה שום Garlic coriander salmon

ששוב אביגיל שיחקה אותה ובגדול. הספר "פשוט טעים לחגים" הוא ספר שהוא ממש כמו הכותרת שלו - פשוט טעים! התמונות בספר המתכונים החדש מעוררות תאבון וכל כך הרבה מתכונים מתחשק לי לנסות ואף ניסיתי את אחד המתכונים שעליו תקראו בהמשך.

That again Avigail nailed it. The cookbook is just as the title says - just tasty! The photos in the new cookbook of chef Avigail are appetizing and I wanna try so many recipes from there and I even tried one of the recipes (you'll read about it later in the post).

salmon in paprika סלמון בפפריקה

הספר פשוט טעים לחגים, בהוצאת דני ספרים ובהוצאת מייזליק, הוא ספרה השישי של אביגיל בסדרת ספרי הבישול "פשוט טעים".
בחגים נוצרים רגעים משפחתיים במיוחד, רגעים הנשמרים אצלנו כזיכרונות קסומים וטובים. כל המשפחה יושבת ליד שולחן החג ונוצרת אווירה חגיגית המעניקה טעם מיוחד וטעים יותר למאכלים.
בספר המתכונים החדש "פשוט טעים: לחגים", תמצאו מגוון מתכונים מעוררי תאבון לכל חגי ישראל, כדוגמת: באס צלוי בתנור ברוטב הדרים לראש השנה, עוף ותפוחי אדמה צלויים ברוטב רימונים ודבש פיקנטי ליום כיפור וסוכות, סופגניות היער השחור לחנוכה, צלי עוף עם ירקות ופירות יבשים לט"ו בשבט, אוזני המן של אמא במילוי פרג ואגוזים לפורים, סלט גזר עם אגוזים קצוצים ורצועות תפוח לפסח ומקלות בצק במילוי גבינות ושומשום לשבועות.

The Pashut Taim cookbook for the holidays, published by Dani books and Maizlik publishing, is the sixth book from Pashut Taim series.
In the holidays family moments are created. moments that turn into magical and good memory. Each family sits next to the holiday table and a festive atmosphere is created, an atmosphere that gives the food a unique and tastier taste.
In the new cookbook you will find variety of appetizing recipes for all the Jewish holidays, such as: bass roasted in the oven with citrus sauce for Rosh Hashanah, chicken and roasted potatoes in pomegranate and spicy honey sauce for sukkot and Yom Kippur, hamantaschen filled with poppy seed and nuts for Purim, chicken roast with vegetables and dry fruit for Tu Bishvat, black forest doughnuts for Chanukah, carrot salad with chopped nuts and apple slices for Passover and dough stick filled with cheese and sesame for Shavuot.  

סלמון עסיסי בפפריקה juicy paprika salmon
אני מאוד אוהבת את הספר שקיבלתי לסקירה ומתכוונת להכין ממנו עוד כמה מתכונים ממש בקרוב. אם אתם רוצים לרכוש את הספר, תוכלו למצוא אותו במגוון חנויות הספרים במבצעים שווים לחג או בחנות המקוונת של ההוצאה כאן.

המתכון שאני החלטתי להכין מהספר ואני כל כך מתכוונת להכין אותו שוב, זה המתכון לסלמון בפפריקה, שום וכוסברה. הדג יוצא פשוט מדהים! יצא לי כל כך עסיסי והטעמים היו פשוט מעולים. זה כל כך מגוחך עד כמה המתכון הזה קל, ומצד שני איך הוא נראה מושקע וטוב.

I really love this cookbook I got for review and I intend making more recipes from it real soon. If you want to purchase the book, you can find it in various stores in Israel or buy it online here.
 
The recipe I tried and plan to make again is the salmon with paprika, garlic and coriander. The fish came out amazing! It was so juicy and moist and the flavors were spot on. It's so ridiculous how easy this recipe is and how festive it looks.

salmon and veggies מתכון לסלמון וירקות

המרכיבים לסלמון בפפריקה, שום וכוסברה:
6 מנות פילה סלמון
2 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
8 שיני שום כתושות
4 כפות כוסברה קצוצה (השתמשתי ביבשה)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מניחים את הנתחים בתבנית אפייה בינונית. מערבבים יחדיו את יתרת החומרים, למעט המלח והפלפל ומורחים על הנתחים. מתבלים במלח ופלפל ואופים בין 15-20 דקות. בתאבון!

שתהיה לכם ולמשפחתכם שנה טובה ומתוקה וחתימה טובה!

Ingredients for salmon in paprika, garlic and coriander:
6 salmon fillets
2 Tbsp. paprika
4 Tbsp. olive oil
8 minced garlic cloves
4 Tbsp. chopped coriander (I used dried one)
salt and pepper to taste
 
Preparation:
Preheat oven to 200C, turbo.
Place the fillets on a medium pan. Mix the other ingredients together, except the salt and pepper and spread on the fish fillets. Season with salt and pepper and bake for 15-20 minutes. Enjoy!
 
Have a great and sweet Rosh Hashanah

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use