בס"ד
מתכון מאוד פשוט להכנה שרץ רבות באינטרנט של תפוחי אדמה מעוכים נפלאים!
את המתכון ביססתי על מתכון מהספר של וויטני מילר "New southern table".
מתכון לתפוחי אדמה אפויים ונורא קלים להכנה. חשוב מאוד לאכול את תפוחי האדמה מיד לאחר צאתם מהתנור, אחרת הם פחות מוצלחים. התפוחי אדמה האלה מושלמים כתוספת לכל ארוחה ופשוט טעימים וכמובן שזה מתכון המתאים גם לטבעונים.
התכוונתי להשתמש בשתי שקיות תפוחי אדמה למיקרו, אבל כמובן שבשקיות הסגורות האלה אי אפשר לדעת אם חלק מתפוחי האדמה רקובים, ולכן משתי שקיות של כ-1400 גרם ביחד, נותרתי עם כ-1200 גרם. אם כל תפוחי האדמה שלכם בסדר, אתם בהחלט יכולים להשתמש בכולם ובמידת הצורך להוסיף עוד שמן זית ותיבול.
המרכיבים:
כ-1200 גרם תפוחי אדמה למיקרו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
שמים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה. יוצקים על כל תפוחי האדמה שמן זית (אין צורך ביותר מדי) ומפזרים מעל את המלח והפלפל השחור. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתנור ובינתיים מעלים את חום התנור ל-230 מעלות, הופכים את תפוחי האדמה על הצד השני ובעזרת כוס זכוכית מועכים אותם. מחזירים לאפייה נוספת של כ-8 דקות. מגישים מיד עם צאתם מהתנור, בתאבון!
*אני אפיתי את תפוחי האדמה בתא הבשרי שלי שהוא תא קטן הקרוב ממש ללהבי החימום, ולכן אם יש לכם תנור רגיל אז אפו במדף העליון בחימום עליון ותחתון או לפי ההכרות שלכם עם התנור שלכם.
מתכון מאוד פשוט להכנה שרץ רבות באינטרנט של תפוחי אדמה מעוכים נפלאים!
A simple recipe that runs on the net of wonderful smashed potatoes.
את המתכון ביססתי על מתכון מהספר של וויטני מילר "New southern table".
מתכון לתפוחי אדמה אפויים ונורא קלים להכנה. חשוב מאוד לאכול את תפוחי האדמה מיד לאחר צאתם מהתנור, אחרת הם פחות מוצלחים. התפוחי אדמה האלה מושלמים כתוספת לכל ארוחה ופשוט טעימים וכמובן שזה מתכון המתאים גם לטבעונים.
התכוונתי להשתמש בשתי שקיות תפוחי אדמה למיקרו, אבל כמובן שבשקיות הסגורות האלה אי אפשר לדעת אם חלק מתפוחי האדמה רקובים, ולכן משתי שקיות של כ-1400 גרם ביחד, נותרתי עם כ-1200 גרם. אם כל תפוחי האדמה שלכם בסדר, אתם בהחלט יכולים להשתמש בכולם ובמידת הצורך להוסיף עוד שמן זית ותיבול.
I based this recipe on Whitney Miller's New southern table cookbook. A recipe for baked potatoes that are so easy to make. It is important to eat the potatoes right away, otherwise they are less successful. These potatoes are excellent with every meal and they are just so good and of course this recipe is also suitable for vegans.
I meant to use two bags of microwave potatoes, but on those bags you just don't know if you'll fall on rotten tomatoes Mmm potatoes :-). so for two bags that should have weighted 1400 gram, I was left with 1200 gram. But don't worry, you can still use the entire bags if all was well and if needed just add more olive oil and seasoning.
המרכיבים:
כ-1200 גרם תפוחי אדמה למיקרו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
שמים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה. יוצקים על כל תפוחי האדמה שמן זית (אין צורך ביותר מדי) ומפזרים מעל את המלח והפלפל השחור. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתנור ובינתיים מעלים את חום התנור ל-230 מעלות, הופכים את תפוחי האדמה על הצד השני ובעזרת כוס זכוכית מועכים אותם. מחזירים לאפייה נוספת של כ-8 דקות. מגישים מיד עם צאתם מהתנור, בתאבון!
*אני אפיתי את תפוחי האדמה בתא הבשרי שלי שהוא תא קטן הקרוב ממש ללהבי החימום, ולכן אם יש לכם תנור רגיל אז אפו במדף העליון בחימום עליון ותחתון או לפי ההכרות שלכם עם התנור שלכם.
Ingredients:
about 1200 gram microwave potatoes
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
olive oil
Preparation:
Preheat oven to 200C.
Place the potatoes in a pan, drizzle with a bit of olive oil on each potato and sprinkle with salt and pepper. Bake for 40 minutes, take out of the oven and meanwhile rise the oven temperature to 230C. Flip the potatoes to their other side and with a glass smash them. Return the pan into the oven and bake 8 more minutes. Serve immediately and enjoy!
*I baked my potatoes in my meat cell in the oven which is close to the heat source, so if you're using regular oven then place the pan in the upper rack of the oven and adjust the program of the oven to high and lower heating or as you know your oven.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!