2/21/2017

פטיפור בקלי קלות

בס"ד

קינוח פטיפור טבעוני פרווה ללא אפייה עם כפיות שוקולד


מתכון לפטיפור בקלי קלות יש לכם יופי של קינוח רושם נהדר לאורחים, לאירועים, לשבת או חג.




פטיפור שוקולד טבעוני עם קישוט שוקולד אכיל


פטיפור זה עיברות למילה הצרפתית petit four שזה אומר "תנור קטן".
במאה ה-19 לא היו קיימים תנורי גז בצרפת, ותנורי הלחם שכן היו קיימים הגיעו עם שני מצבים: חימום חזק שהתאים לירקות ועוד או חימום על עוצמה נמוכה שנקרא Petit four והתאים לאפיית מאפים.

הפטיפורים יכולים להגיע בשלוש צורות:
1. מסוכר - עוגות עם ציפוי, פחזניות או אקלרים, טארטלטים ועוד.
2. מלוח - מתאבנים בגודל ביס ששימשו במסיבות קוקטייל או בופה.
3. יבש - מרנג שעבר אפייה, מקרונים, בצק עלים וביסקוויטים.



קינוח ביס אינדיבידואלי עם כפיות שוקולד


גם מי שלא אוהב חמאת בוטנים, בד"כ אוהב את השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים ובמיני קינוח היפה הזה, שנראה מרתיע אך הוא בכלל לא כך, השילוב נפלא. אני השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים, אך נראה לי שפעם הבאה אכין בלי השברים, כי לא כולם אוהבים את התוספת שלהם.
המתכון מבוסס על מתכון ממגזין "מרווה לצמא" של מ. וקסברגר עם שינויים שלי וזה קינוח שמתאים גם לטבעונים.




פטיפור יפהפה ללא אפייה/מתכון: עם תענוג, מבוסס על מתכון של מ. וקסברגר
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-15 יחידות:
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף סירופ מייפל טהור
שרוול פתי בר, מפורר (250 גרם)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית
100 גרם שוקולד מריר*
1/2 כוס קצפת צמחית*

לקישוט:
שוקולד צ'יפס
תבנית 30X30 ס"מ
רינג בקוטר 3 ס"מ

אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את השוקולד המריר, חמאת הבוטנים, השמן והמייפל במיקרו עד להמסה מלאה. מוסיפים את הפתי בר המפורר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, משטחים ומעבירים למקפיא להתייצבות, לפחות חצי שעה. 

לאחר מכן, ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וקצפת צמחית ויוצקים על שכבת הפתי בר ומיישרים עד כמה שניתן. ממיסים שוב 100 גרם שוקולד מריר וקצפת צמחית, יוצקים על השוקולד ומיישרים. מעבירים למקפיא להתייצבות לגמרי, לפחות חצי שעה. בינתיים ממיסים את השוקולד צ'יפס ויוצרים לכם כפיות שוקולד בתבנית סיליקון או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים איזה צורות שמתחשק לכם ומעבירים למקפיא להתקשות.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגולים. אם קשה מדי אז מחכים כמה דקות ואז מנסים לקרוץ. אחרי שקורצים את העיגולים, לפעמים הם יכולים להיתקע ברינג אז פשוט דחפו את העוגה מלמטה וככה היא תצא די בקלות. מקשטים בקישוטים שהכנתם ומגישים. יש לשמור במקרר.
*ניתן מראש להמיס את כל כמות השוקולד לציפוי ולצקת על שכבת הפתי בר. נראה לי שאם יוצקים בפעמיים, מצליחים יותר ליישר את השכבה העליונה לצורה חלקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use