בס"ד
אופים את העוגה הזו כיחידה אחת גדולה, אך בהמשך יוצרים ממנה עוגות גבינה אישיות וטעימות ללא גלוטן עם תחתית עוגייה נפלאה.
את העוגה הזו הכנתי אחרי שקיבלתי לסקירה את העוגיות ללא גלוטן של שופרסל שזכו בפרס מוצר השנה. מדובר בעוגיות סנדוויץ' בטעם קקאו ממולאות קרם בטעם וניל שמשווקות תחת מותג גרין של שופרסל. העוגיות האלה פשוט נפלאות וטעימות בעד עצמן!
אני החלטתי להכין הפעם עוגת גבינה פשוטה שגם היא טעימה בפני עצמה, אך תוספת העוגייה מקנה לה מראה חדש ויפה והטעם פשוט נפלא ביחד. ניתן להגיש עם ציפוי הקרמל או בלעדיו. עוגת הגבינה הזו היא בעצם ללא גלוטן, אך היא לא מתאימה לפסח מכיוון שהעוגיות אינן כשרות לפסח.
המרכיבים לעוגת 20 ס"מ (ממנה יוצאות 8 עוגות אישיות בקוטר 5 ס"מ):
225 גרם גבינת שמנת 16%
2 ביצים L, מופרדות לחלבון וחלמון
1 כף קורנפלור
1/2 כוס סוכר
לציפוי קרמל (אופציונלי):
6 סוכריות טופי חלב (כ-40 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
4 עוגיות סנדוויץ ללא גלוטן, לחתוך לחצי באמצעות סכין (נסיון להפריד ביד נגמר בשבירת אחת העוגיות, מנסיון).
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום עליון-תחתון.
מקציפים מחצית מכמות הסוכר עם החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים, הגבינה והקורנפלור. לוקחים כף מתערובת החלבונים ומערבבים לתערובת החלמונים. מעבירים את יתרת החלבונים לקערה ומקפלים לתערובת החלמונים. מעבירים לתבנית אפייה עגולה המרופדת בתחתיתה בנייר אפייה ואופים כשעה במרכז התנור. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר בחוץ כחצי שעה ואז מעבירים למקרר ללילה. מוציאים מהמקרר ביום למחרת, מוציאים מהתבנית ועכשיו ניתן לצפות בחוטי קרמל. ממיסים את הטופי עם השמנת במיקרוגל, מניחים להתקרר, מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן ומקשטים את העוגה. לוקחים רינג נקי, קורצים ממנו עיגול בגודל 5 ס"מ ואז העוגה לא יוצאת מהרינג כי היא דבוקה אז מה שעושים זה בעזרת אחד מבסיסי העוגיות, דוחפים את העוגה למעלה - וכמובן להשאיר את העוגייה כבסיס לעוגה (העוגיות קטנות יותר מהרינג וכך הן לא נתקעות בו). מניחים בצד וממשיכים לקרוץ עיגולים מהעוגה, כאשר לפני כל חיתוך חדש יש לנקות את הרינג במים (אין צורך לייבש), על מנת שהעוגה תישאר נקייה. מגישים מיד, בתאבון!
אופים את העוגה הזו כיחידה אחת גדולה, אך בהמשך יוצרים ממנה עוגות גבינה אישיות וטעימות ללא גלוטן עם תחתית עוגייה נפלאה.
You bake this cheesecake as one large unit and then create individual cheesecakes with it with a delicious cookie underneath.
את העוגה הזו הכנתי אחרי שקיבלתי לסקירה את העוגיות ללא גלוטן של שופרסל שזכו בפרס מוצר השנה. מדובר בעוגיות סנדוויץ' בטעם קקאו ממולאות קרם בטעם וניל שמשווקות תחת מותג גרין של שופרסל. העוגיות האלה פשוט נפלאות וטעימות בעד עצמן!
אני החלטתי להכין הפעם עוגת גבינה פשוטה שגם היא טעימה בפני עצמה, אך תוספת העוגייה מקנה לה מראה חדש ויפה והטעם פשוט נפלא ביחד. ניתן להגיש עם ציפוי הקרמל או בלעדיו. עוגת הגבינה הזו היא בעצם ללא גלוטן, אך היא לא מתאימה לפסח מכיוון שהעוגיות אינן כשרות לפסח.
I made this cheesecake after I got to try Shufersal's gluten free cookies that won the product of the year award. These are cocoa flavored sandwich cookies filled with vanilla flavored cream and marketed under the brand Green. The cookies are wonderful on their own!
I decided to make a simple cheesecake that is also tasty on its own, but to give it a new attractive look I added the cookie at the bottom. You can serve it with the caramel sauce decoration at the top or without. This cheesecake is gluten free, but it is not suitable for Passover because the cookies aren't kosher for Passover.
המרכיבים לעוגת 20 ס"מ (ממנה יוצאות 8 עוגות אישיות בקוטר 5 ס"מ):
225 גרם גבינת שמנת 16%
2 ביצים L, מופרדות לחלבון וחלמון
1 כף קורנפלור
1/2 כוס סוכר
לציפוי קרמל (אופציונלי):
6 סוכריות טופי חלב (כ-40 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
4 עוגיות סנדוויץ ללא גלוטן, לחתוך לחצי באמצעות סכין (נסיון להפריד ביד נגמר בשבירת אחת העוגיות, מנסיון).
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום עליון-תחתון.
מקציפים מחצית מכמות הסוכר עם החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים, הגבינה והקורנפלור. לוקחים כף מתערובת החלבונים ומערבבים לתערובת החלמונים. מעבירים את יתרת החלבונים לקערה ומקפלים לתערובת החלמונים. מעבירים לתבנית אפייה עגולה המרופדת בתחתיתה בנייר אפייה ואופים כשעה במרכז התנור. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר בחוץ כחצי שעה ואז מעבירים למקרר ללילה. מוציאים מהמקרר ביום למחרת, מוציאים מהתבנית ועכשיו ניתן לצפות בחוטי קרמל. ממיסים את הטופי עם השמנת במיקרוגל, מניחים להתקרר, מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן ומקשטים את העוגה. לוקחים רינג נקי, קורצים ממנו עיגול בגודל 5 ס"מ ואז העוגה לא יוצאת מהרינג כי היא דבוקה אז מה שעושים זה בעזרת אחד מבסיסי העוגיות, דוחפים את העוגה למעלה - וכמובן להשאיר את העוגייה כבסיס לעוגה (העוגיות קטנות יותר מהרינג וכך הן לא נתקעות בו). מניחים בצד וממשיכים לקרוץ עיגולים מהעוגה, כאשר לפני כל חיתוך חדש יש לנקות את הרינג במים (אין צורך לייבש), על מנת שהעוגה תישאר נקייה. מגישים מיד, בתאבון!
Ingredients for 20 cm round cake (from this you get 8 mini cakes, 5 cm diameter):
225 gram 16% cream cheese
2 L eggs, separated to egg whites and yolks
1 Tbsp. cornstarch
1/2 cup sugar
225 gram 16% cream cheese
2 L eggs, separated to egg whites and yolks
1 Tbsp. cornstarch
1/2 cup sugar
Caramel drizzle:
6 milk toffee candies (about 40 gram)
1 Tbsp. whipping cream
6 milk toffee candies (about 40 gram)
1 Tbsp. whipping cream
4 gluten free sandwich cookies, cut in half using a knife (I tried by hand and one of the cookies always broke)
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, upper and bottom heat.
Whip half of the sugar with the egg whites too a steady foam. Mix the egg yolks with the cornstarch and the cheese. Add one tablespoon of whipped egg whites to the egg yolks mixture and mix. Transfer the rest of the egg whites to the bowl and fold to the egg yolks mixture. Transfer to a round pan covered with baking paper at the bottom and bake for an hour in the middle of the oven. Take out of the oven, set aside to cool for about half an hour and then place in the fridge for the night.
Take out of the fridge the next day, remove from the pan and now you can coat with the caramel sauce. Melt the toffee with the whipping cream in the microwave, set aside to cool and then transfer to a piping bag with tiny hole and pipe on the cake. Use clean 5 cm ring and cut circles, the cake won't come out of the ring so with one of the cookie bases, push it out and of course leave the cookie at the bottom of the cake (the cookies are smaller than the ring and that is why they don't get stuck in the ring).
Set aside and continue cutting with the ring, but it is important to use a clean ring (wash it under water, no need to dry it). Serve immediately and enjoy!
Preheat oven to 180C/350F, upper and bottom heat.
Whip half of the sugar with the egg whites too a steady foam. Mix the egg yolks with the cornstarch and the cheese. Add one tablespoon of whipped egg whites to the egg yolks mixture and mix. Transfer the rest of the egg whites to the bowl and fold to the egg yolks mixture. Transfer to a round pan covered with baking paper at the bottom and bake for an hour in the middle of the oven. Take out of the oven, set aside to cool for about half an hour and then place in the fridge for the night.
Take out of the fridge the next day, remove from the pan and now you can coat with the caramel sauce. Melt the toffee with the whipping cream in the microwave, set aside to cool and then transfer to a piping bag with tiny hole and pipe on the cake. Use clean 5 cm ring and cut circles, the cake won't come out of the ring so with one of the cookie bases, push it out and of course leave the cookie at the bottom of the cake (the cookies are smaller than the ring and that is why they don't get stuck in the ring).
Set aside and continue cutting with the ring, but it is important to use a clean ring (wash it under water, no need to dry it). Serve immediately and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!