בס"ד
עוגת גבינה ללא גלוטן המתאימה לפסח - יש להגיש חמה מהתנור. כשמגישים אותה קרה, היא הרבה פחות טעימה.
את המתכון לעוגה הזו ראיתי בספר של איילת הירשמן "טעים וטוב", אני שיניתי ממנו ממש מעט. המתכון אמור להיות כמו עוגות הגבינה החמות המגישים בבתי מלון בגרסה ללא גלוטן.
זו בעצם עוגה השונה לגמרי מעוגות הגבינה הדחוסות, כמו עוגת הגבינה הניו יורקית שפרסמתי לכם, שאם לא הכנתם אתם פשוט חייבים!
העוגה הזו ממש קלילה ומאוד טעימה. מגישים אותה מיד עם צאתה מהתנור ואני ממליצה לאפות בתבנית אפייה קפיצית (שהתחתית נפרדת מהדפנות), כי כך יותר קל לחתוך את העוגה.
המרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר או כמו סוכר
5 ביצים L, טרופות
3 כפיות מיץ לימון
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-150 מעלות, חימום עליון-תחתון.
מקציפים את השמנת המתוקה עם גבינה והסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את הביצים ומקציפים. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומקציפים היטב. מקפלים פנימה את הקורנפלור ומעבירים לתבנית אפייה בגודל 23X33X5 ס"מ.
אני אפיתי באמצע התנור כשעה וחצי, ניתן לבדוק אחרי שעה עם קיסם. הקיסם צריך לצאת יבש. מוציאים מהתנור ומגישים מיד, ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
עוגת גבינה ללא גלוטן המתאימה לפסח - יש להגיש חמה מהתנור. כשמגישים אותה קרה, היא הרבה פחות טעימה.
Gluten free cheesecake suitable for Passover - needs to be served immediately. When served cold, it is less tasty.
את המתכון לעוגה הזו ראיתי בספר של איילת הירשמן "טעים וטוב", אני שיניתי ממנו ממש מעט. המתכון אמור להיות כמו עוגות הגבינה החמות המגישים בבתי מלון בגרסה ללא גלוטן.
זו בעצם עוגה השונה לגמרי מעוגות הגבינה הדחוסות, כמו עוגת הגבינה הניו יורקית שפרסמתי לכם, שאם לא הכנתם אתם פשוט חייבים!
העוגה הזו ממש קלילה ומאוד טעימה. מגישים אותה מיד עם צאתה מהתנור ואני ממליצה לאפות בתבנית אפייה קפיצית (שהתחתית נפרדת מהדפנות), כי כך יותר קל לחתוך את העוגה.
This cake recipe is from Ayelet Hirshman's cookbook "good and tasty", I changed it a bit. The recipe is supposed to be like the warm cheesecakes served in hotels in Israel in a gluten free version.
This is a completely different cake from dense cheesecakes like the New York cheesecake I published before, if you haven't made it yet then now is the time.
This warm cheesecake is light and tasty. Serve it warm from the oven and I recommend baking it in a spring form pan, because that's way it is easier to cut the cake.
המרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר או כמו סוכר
5 ביצים L, טרופות
3 כפיות מיץ לימון
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-150 מעלות, חימום עליון-תחתון.
מקציפים את השמנת המתוקה עם גבינה והסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את הביצים ומקציפים. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומקציפים היטב. מקפלים פנימה את הקורנפלור ומעבירים לתבנית אפייה בגודל 23X33X5 ס"מ.
אני אפיתי באמצע התנור כשעה וחצי, ניתן לבדוק אחרי שעה עם קיסם. הקיסם צריך לצאת יבש. מוציאים מהתנור ומגישים מיד, ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
Ingredients:
250 ml whipping cream
1 kilo 5% cream cheese
1 cup sugar or sweetener
5 L eggs, beaten
3 tsp. lemon juice
1/2 cup cornstarch
1 tsp. vanilla extract
Preparation:
Preheat the oven to 150C, lower and upper heat.
Whip the cream, cheese and sugar to soft cream. Add the eggs and whip. Add the lemon juice and vanilla extract and whip again. Fold in the cornstarch and transfer into a baking pan with baking paper (pan sizes: 23X33X5).
I baked the cake for an hour and a half, you can check after an hour if the cake is ready with a toothpick. The toothpick should come out dry. Take out of the oven and serve straight away, you can sprinkle with powdered sugar.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!