בס"ד
אני לא חושבת שמתאים לקרוא לזה מאפה, אבל ממש לא הצלחתי לחשוב על שם אחר לדבר הטעים והטבעוני הזה.
המאפה הזה אומנם טבעוני, אבל גם מי שאינו טבעוני מאוד נהנה ממנו. לקחתי עלי סיגר, שילבתי גבינה טבעונית עם עגבניות ובצל, זרקתי ממש מעט תבלינים, טיגנתי והתקבל מאפה מעולה עם גבינה שנמסה ונמתחת ממש כמו גבינה אמיתית.
הכמות שבמתכון כאן היא למאפה אחד, אולם אתם יכולים להכין לפי הכמות הרצויה לכם וזה בין המתכונים שאפשר לשחק לפי הטעם שלכם, תתפרעו ותוסיפו תוספות שאתם אוהבים: תירס, פטריות ועוד.
ועכשיו שאני חושבת על זה, אפשר להגיד שזה כמו פיצה פיתה בתוך עלי סיגר, אבל לא משנה איך אתם תחליטו לקרוא לזה מה שבטוח שזה טעים.
המרכיבים למאפה 1:
כ-2 כפות שמן קנולה
2 עלי סיגר, מופשרים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 בצל קטן, קצוץ
1 עגבניה, קצוצה
גבינה מגורדת לאפייה משומשו
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן, כשהשמן חם מניחים את עלה הסיגר ועליו את יתרת המרכיבים (ניתן לערבב את כל המרכיבים יחד לפני ששמים על הסיגר, על מנת שהתבלינים יתערבבו היטב).
סוגרים מעל עלה סיגר נוסף, מנמיכים את האש במידת הצורך, וממשיכים לבשל עד שהמוצרלה נמסה. הופכים צד בזהירות, אם התפרק לכם אז לא נורא פשוט גורפים הכול פנימה וממשיכים לטגן עד לקבלת עלה סיגר קריספי.
אוכלים, אבל מאוד בזהירות כי זה חם חם חם!
אני לא חושבת שמתאים לקרוא לזה מאפה, אבל ממש לא הצלחתי לחשוב על שם אחר לדבר הטעים והטבעוני הזה.
I don't think it is right to call it pastry, but I could not find a better name for this tasty vegan dish.
המאפה הזה אומנם טבעוני, אבל גם מי שאינו טבעוני מאוד נהנה ממנו. לקחתי עלי סיגר, שילבתי גבינה טבעונית עם עגבניות ובצל, זרקתי ממש מעט תבלינים, טיגנתי והתקבל מאפה מעולה עם גבינה שנמסה ונמתחת ממש כמו גבינה אמיתית.
הכמות שבמתכון כאן היא למאפה אחד, אולם אתם יכולים להכין לפי הכמות הרצויה לכם וזה בין המתכונים שאפשר לשחק לפי הטעם שלכם, תתפרעו ותוסיפו תוספות שאתם אוהבים: תירס, פטריות ועוד.
ועכשיו שאני חושבת על זה, אפשר להגיד שזה כמו פיצה פיתה בתוך עלי סיגר, אבל לא משנה איך אתם תחליטו לקרוא לזה מה שבטוח שזה טעים.
Although this pastry is vegan, but non-vegans will enjoy it too. I took cigar leaves, combined vegan cheese with tomato and onion, through some spices in, fried it and I got a wonderful pastry with cheese that melts just like a real cheese.
The quantities in the recipe are for one pastry, but you can change it as desired and this is one of those recipes that you can play with according to your liking, go wild and add toppings you like: corn kernels, mushroom etc.
And now that I come to think of it, you can say this is a Pizza pita kind of dish in cigar leaves, but never mind whatever you will decide to call it, it is great.
המרכיבים למאפה 1:
כ-2 כפות שמן קנולה
2 עלי סיגר, מופשרים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 בצל קטן, קצוץ
1 עגבניה, קצוצה
גבינה מגורדת לאפייה משומשו
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן, כשהשמן חם מניחים את עלה הסיגר ועליו את יתרת המרכיבים (ניתן לערבב את כל המרכיבים יחד לפני ששמים על הסיגר, על מנת שהתבלינים יתערבבו היטב).
סוגרים מעל עלה סיגר נוסף, מנמיכים את האש במידת הצורך, וממשיכים לבשל עד שהמוצרלה נמסה. הופכים צד בזהירות, אם התפרק לכם אז לא נורא פשוט גורפים הכול פנימה וממשיכים לטגן עד לקבלת עלה סיגר קריספי.
אוכלים, אבל מאוד בזהירות כי זה חם חם חם!
Ingredients for 1 pastry:
about 2 Tbsp. canola oil
2 cigar leaves, thawed
1/4 tsp. salt
1/4 tsp. crushed chili
1 small onion, chopped
1 tomato, chopped
grated vegan cheese for baking
Preparation:
Preheat oil in a pan, once hot place one cigar leaf and on top the other ingredients (you can mix the other ingredients before placing on the cigar, so the seasoning will mix evenly).
Place another cigar leaf on top, reduce the heat and continue cooking until the vegan cheese melts. Flip to the other side carefully, if it falls apart just push it inside again and cook until crispy.
Eat, but carefully as it is hot hot hot!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!