בס"ד
עוגת כוח כבידה היא עוגה המאתגרת את כוח הכבידה והיא מיוחדת לימי הולדת או סתם כשמתחשק לכם להכין למישהו עוגה מושקעת.
Gravity defying cake is a special cake for birthdays or when you feel like making a special cake for someone.
אל תיבהלו מהעוגה הזו, כי היא באמת פשוטה להכנה. עוגת שוקולד בסיסית שההכנתי אותה בעבר במתכון הזה לעוגת שוקולד מוס והפעם היא מככבת בעוגת כוח הכבידה הזו עם קרם שוקולד המורכב משוקולד וחמאה.
המרכיבים לעוגה 22 ס"מ:
לעוגה:
2 כוסות קמח
2/3 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים L
2 חלמונים L
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
גליליות (אופציונלי)
סוכריות M&M's (לפתוח חור קטן בשקית)
3 קשי שתייה
שוקולד מומס או ממרח שוקולד להצמדת הקשים
שוקולד למריחה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את מרכיבי העוגה היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה עגולה 22 ס"מ משומנת ואופים באמצע התנור בין 50 דקות לשעה או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים את העוגה בצד שתתקרר. ממיסים במיקרו את ציפוי העוגה עד שמתקבלת תערובת חלקה ומורחים על כל העוגה. אם רוצים, מתחילים להצמיד להיקף העוגה את הגליליות (אני התכוונתי שלפחות 2/3 מהעוגה תהיה מצופה בגליליות, אבל הגליליות נגמרו לי באמצע אז ציפיתי רק מחצית מהיקף העוגה).
לוקחים את העדשי שוקולד ומתחילים לצפות את הצד של העוגה שנותר ללא גליליות, מצפים איך שרוצים. ממשיכים לצפות בעדשי שוקולד גם את החלק העליון של העוגה עד קרוב לצד השני של העוגה (ראו תמונות או סרטון). לוקחים 3 קשים ומצמידים אותם יחדיו באמצעות שוקולד מומס או שוקולד למריחה ותוקעים בתוך העוגה, את החלק שניתן לכופף בקש, מכופפים. מורחים שוקולד למריחה על העדשי שוקולד ומצמידים לקש (על השוקולד להיות במצב די מוצק, על מנת שהעדשים לא יחליקו מהקש. במידה והוא נוזלי מדי, שימו את השוקולד למריחה קצת במקרר לפני השימוש עד שהוא מתגבש). ממשיכים כך עד שמגיעים כמעט עד סוף הקש ובסיום תוקעים את שקית עדשי השוקולד על החלק המכופף של הקש בצורה כזו שנראה שהעדשים נשפכים מהשקית.
בהצלחה ובתאבון :-)
עוגת כוח כבידה היא עוגה המאתגרת את כוח הכבידה והיא מיוחדת לימי הולדת או סתם כשמתחשק לכם להכין למישהו עוגה מושקעת.
Gravity defying cake is a special cake for birthdays or when you feel like making a special cake for someone.
אל תיבהלו מהעוגה הזו, כי היא באמת פשוטה להכנה. עוגת שוקולד בסיסית שההכנתי אותה בעבר במתכון הזה לעוגת שוקולד מוס והפעם היא מככבת בעוגת כוח הכבידה הזו עם קרם שוקולד המורכב משוקולד וחמאה.
Don't freak out from this cake, it is quite simple to make. I made a basic chocolate cake from a recipe I once used for mousse chocolate cake and this time I used a different chocolate cream that is based on chocolate and butter.
לעוגה:
2 כוסות קמח
2/3 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים L
2 חלמונים L
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
גליליות (אופציונלי)
סוכריות M&M's (לפתוח חור קטן בשקית)
3 קשי שתייה
שוקולד מומס או ממרח שוקולד להצמדת הקשים
שוקולד למריחה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את מרכיבי העוגה היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה עגולה 22 ס"מ משומנת ואופים באמצע התנור בין 50 דקות לשעה או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים את העוגה בצד שתתקרר. ממיסים במיקרו את ציפוי העוגה עד שמתקבלת תערובת חלקה ומורחים על כל העוגה. אם רוצים, מתחילים להצמיד להיקף העוגה את הגליליות (אני התכוונתי שלפחות 2/3 מהעוגה תהיה מצופה בגליליות, אבל הגליליות נגמרו לי באמצע אז ציפיתי רק מחצית מהיקף העוגה).
לוקחים את העדשי שוקולד ומתחילים לצפות את הצד של העוגה שנותר ללא גליליות, מצפים איך שרוצים. ממשיכים לצפות בעדשי שוקולד גם את החלק העליון של העוגה עד קרוב לצד השני של העוגה (ראו תמונות או סרטון). לוקחים 3 קשים ומצמידים אותם יחדיו באמצעות שוקולד מומס או שוקולד למריחה ותוקעים בתוך העוגה, את החלק שניתן לכופף בקש, מכופפים. מורחים שוקולד למריחה על העדשי שוקולד ומצמידים לקש (על השוקולד להיות במצב די מוצק, על מנת שהעדשים לא יחליקו מהקש. במידה והוא נוזלי מדי, שימו את השוקולד למריחה קצת במקרר לפני השימוש עד שהוא מתגבש). ממשיכים כך עד שמגיעים כמעט עד סוף הקש ובסיום תוקעים את שקית עדשי השוקולד על החלק המכופף של הקש בצורה כזו שנראה שהעדשים נשפכים מהשקית.
בהצלחה ובתאבון :-)
Ingredients for 22 cm cake:
for the cake:
2 cups flour
2/3 cup cocoa powder
2 cups sugar
2 tsp. baking powder
2 L eggs
2 L egg yolks
1/2 cup oil
1 cup water
for the cake:
2 cups flour
2/3 cup cocoa powder
2 cups sugar
2 tsp. baking powder
2 L eggs
2 L egg yolks
1/2 cup oil
1 cup water
Coating:
200 gram / 7.055 oz. bittersweet chocolate
50 gram / 1.76 oz. butter
200 gram / 7.055 oz. bittersweet chocolate
50 gram / 1.76 oz. butter
wafer rolls (optional)
M&M's (open just a tiny hole in the bag)
3 drinking straws
melted chocolate or chocolate spread
chocolate spread
M&M's (open just a tiny hole in the bag)
3 drinking straws
melted chocolate or chocolate spread
chocolate spread
Preparation:
Preheat oven to 170C/ 338F, turbo.
Mix the dry ingredients of the cake, then add the wet ingredients and mix well. Transfer to a circle 22 cm greased cake pan and bake on middle rack for 50 to 60 minutes or until a toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean or with a bit of moist crumbs.
When done, let it sit outside the oven until cool. Melt the coating in the microwave until you get a smooth coating and spread on the entire cake. Then if you want, you can place wafer rolls on the circumference of the cake (I intended on placing rolls on 2/3 of the cake, but I had only enough to cover half of it). Take the M&M's and start assembling them starting from the base of the cake to the upper side. Place the M&M's as you wish and reach almost until the edge of the other side of the cake. Them take 3 straws and glue them together using melted chocolate or chocolate spread. Insert the straws inside the cake and bend the part of the straw that is bendable. Start sticking M&M's on the straw by spreading chocolate spread on them (Use chocolate spread that is a bit solid and not liquid, if needed place the chocolate spread a bit in the fridge to solidify). Keep sticking the M7M's until you reach almost to the top of the straw and then take the M7M's bag and insert it to the bent straws.
Good luck and enjoy!
Preheat oven to 170C/ 338F, turbo.
Mix the dry ingredients of the cake, then add the wet ingredients and mix well. Transfer to a circle 22 cm greased cake pan and bake on middle rack for 50 to 60 minutes or until a toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean or with a bit of moist crumbs.
When done, let it sit outside the oven until cool. Melt the coating in the microwave until you get a smooth coating and spread on the entire cake. Then if you want, you can place wafer rolls on the circumference of the cake (I intended on placing rolls on 2/3 of the cake, but I had only enough to cover half of it). Take the M&M's and start assembling them starting from the base of the cake to the upper side. Place the M&M's as you wish and reach almost until the edge of the other side of the cake. Them take 3 straws and glue them together using melted chocolate or chocolate spread. Insert the straws inside the cake and bend the part of the straw that is bendable. Start sticking M&M's on the straw by spreading chocolate spread on them (Use chocolate spread that is a bit solid and not liquid, if needed place the chocolate spread a bit in the fridge to solidify). Keep sticking the M7M's until you reach almost to the top of the straw and then take the M7M's bag and insert it to the bent straws.
Good luck and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!