בס"ד
קציצות בקר מעט פיקנטיות ברוטב אדום מעל אורז לבן ואם ממש רוצים, אז כמובן שניתן להכין ללא חריפות בכלל.
כשהתחלתי את דרכי החובבנית במטבח לפני כ-7, התחלתי באפיית עוגות ורק לפני כשנתיים-שלוש התחלתי יותר להתעניין גם בתחום הבישול ולהתנסות בהכנת אוכל ולא רק קינוחים. עד עכשיו לא עברתי שום קורס מקצועי ואני גאה בהישגים שלי ברוך השם. יש לי עוד הרבה דברים שלא הצלחתי להתמחות בהם, אבל לאט לאט נלמד גם אותם.
עד לפני כשנה לא ידעתי להכין אורז ואם ניסיתי להכין אז הוא היה יוצא נורא! או מימי מדי או שרוף. אחותי הסבירה לי בדיוק מה הייתה הטעות שלי (זו הייתה הלהבה) ואחרי שניסיתי שוב, הצלחתי! חשבתי לעלות כאן רק את המתכון לקציצות, אבל בסוף חשבתי לעצמי שפשוט אכתוב גם את המתכון לאורז.
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל, קצוץ
1 שן שום טרי, מגוררת
1 קוביית ג'ינג'ר קפואה, לגרר*
1 פלפל צ'ילי, לחתוך דק (ניתן לוותר למי שלא רוצה חריף)
1 כף כוסברה יבשה
1 כפית מלח
1 כף קמח
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/2 1 כוסות מים
2 שיני שום טריות, מגוררות
1 קוביית ג'ינג'ר קפואה, מגוררת*
1 כפית כוסברה
1 כפית מלח
*השתמשתי בג'ינג'ר קפוא רק כי פשוט לא ידעתי שאין לי במקרר טרי, אם יש לכם אז השתמשו בחתיכה קטנה של ג'ינג'ר. זהירות איתו כי הוא יכול להשתלט על המנה עם טעם לימוני חזק.
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הקציצות היטב ויוצרים כדורים.
שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה, ברגע שרותח להנמיך את האש, להוסיף את כדורי הבשר ולצקת עליהם מהרוטב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מגישים עם אורז לבן:
האורז הכי קל להכנה - לוקחים 1 כוס אורז ושמים בסיר. יוצקים מעל 2 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח, מיד מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה ומבשלים עם מכסה בין 10-20 דקות. אחרי 10 דקות תבדקו אם עדיין יש מים, אם אין מים אז פשוט כבו את האש ותשאירו את האורז עם מכסה סגור לפחות ל-5 דקות וזהו. מגישים עם הרוטב האדום והקציצות ולבריאות!
קציצות בקר מעט פיקנטיות ברוטב אדום מעל אורז לבן ואם ממש רוצים, אז כמובן שניתן להכין ללא חריפות בכלל.
A bit on the spicy side meatballs in red sauce over white rice and if you really want, you can make it without the spiciness.
כשהתחלתי את דרכי החובבנית במטבח לפני כ-7, התחלתי באפיית עוגות ורק לפני כשנתיים-שלוש התחלתי יותר להתעניין גם בתחום הבישול ולהתנסות בהכנת אוכל ולא רק קינוחים. עד עכשיו לא עברתי שום קורס מקצועי ואני גאה בהישגים שלי ברוך השם. יש לי עוד הרבה דברים שלא הצלחתי להתמחות בהם, אבל לאט לאט נלמד גם אותם.
עד לפני כשנה לא ידעתי להכין אורז ואם ניסיתי להכין אז הוא היה יוצא נורא! או מימי מדי או שרוף. אחותי הסבירה לי בדיוק מה הייתה הטעות שלי (זו הייתה הלהבה) ואחרי שניסיתי שוב, הצלחתי! חשבתי לעלות כאן רק את המתכון לקציצות, אבל בסוף חשבתי לעצמי שפשוט אכתוב גם את המתכון לאורז.
When I started my way in the kitchen about 7 years ago, I started by making cakes and just two to three years ago I started exploring the cooking area and experimenting making food an not just desserts. I haven't gone any professional coursed and I'm proud of my achievements thank g-d. I have so much to master yet, but I'll slowly try and learn those fields too.
About a year ago I didn't know how to cook rice and when I did try it came out awful! it was too watery or burnt. My sister explained to me what was my error (it was the heat) and after I tried again, I succeeded! I thought I would only write the meatballs recipe, but eventually I decided to write the rice recipe too.
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל, קצוץ
1 שן שום טרי, מגוררת
1 קוביית ג'ינג'ר קפואה, לגרר*
1 פלפל צ'ילי, לחתוך דק (ניתן לוותר למי שלא רוצה חריף)
1 כף כוסברה יבשה
1 כפית מלח
1 כף קמח
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/2 1 כוסות מים
2 שיני שום טריות, מגוררות
1 קוביית ג'ינג'ר קפואה, מגוררת*
1 כפית כוסברה
1 כפית מלח
*השתמשתי בג'ינג'ר קפוא רק כי פשוט לא ידעתי שאין לי במקרר טרי, אם יש לכם אז השתמשו בחתיכה קטנה של ג'ינג'ר. זהירות איתו כי הוא יכול להשתלט על המנה עם טעם לימוני חזק.
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הקציצות היטב ויוצרים כדורים.
שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה, ברגע שרותח להנמיך את האש, להוסיף את כדורי הבשר ולצקת עליהם מהרוטב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מגישים עם אורז לבן:
האורז הכי קל להכנה - לוקחים 1 כוס אורז ושמים בסיר. יוצקים מעל 2 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח, מיד מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה ומבשלים עם מכסה בין 10-20 דקות. אחרי 10 דקות תבדקו אם עדיין יש מים, אם אין מים אז פשוט כבו את האש ותשאירו את האורז עם מכסה סגור לפחות ל-5 דקות וזהו. מגישים עם הרוטב האדום והקציצות ולבריאות!
Ingredients:
Meatballs:
500 gram minced meat
1 onion, chopped
1 fresh garlic clove, grated
1 frozen ginger cube, grated*
1 chili pepper, thinly diced (you can skip this if you prefer non-spicy meatballs)
1 Tbsp. dried coriander
1 tsp. salt
1 Tbsp. flour
Meatballs:
500 gram minced meat
1 onion, chopped
1 fresh garlic clove, grated
1 frozen ginger cube, grated*
1 chili pepper, thinly diced (you can skip this if you prefer non-spicy meatballs)
1 Tbsp. dried coriander
1 tsp. salt
1 Tbsp. flour
Sauce:
1 small package of tomato puree (100 gram)
1 1/2 cups of water
2 fresh garlic cloves, grated
1 frozen ginger cube, grated*
1 tsp. dried coriander
1 tsp. salt
1 small package of tomato puree (100 gram)
1 1/2 cups of water
2 fresh garlic cloves, grated
1 frozen ginger cube, grated*
1 tsp. dried coriander
1 tsp. salt
*I used frozen ginger only because I found out too late that I don't have fresh ginger. If you do have fresh ginger, use a small piece. Careful with it, because it tends to overpower on the flavors with a strong lemony taste.
Preparation:
Mix well the meatballs ingredients and shape into balls.
Place the sauce ingredients in a pot and mix. Bring to a boil, reduce the heat and place meatballs inside. Pour a bit of sauce on them and reduce heat to lower and cook with a lid for about 20 minutes. Serve with white rice:
This is the easiest recipe ever - take 1 cup of rice and place in the pot. Add 2 cups of water and season with salt and pepper and mix. Place over heat and bring to a boil. Once boiling, lower the heat to the lowest and cook with a lid for 10-20 minutes. Check after 10 minutes to see if the water have evaporated, if so then turn off the heat and leave the rice with the lid on for another 5 minutes. Serve with the red sauce and meatballs and enjoy!
Mix well the meatballs ingredients and shape into balls.
Place the sauce ingredients in a pot and mix. Bring to a boil, reduce the heat and place meatballs inside. Pour a bit of sauce on them and reduce heat to lower and cook with a lid for about 20 minutes. Serve with white rice:
This is the easiest recipe ever - take 1 cup of rice and place in the pot. Add 2 cups of water and season with salt and pepper and mix. Place over heat and bring to a boil. Once boiling, lower the heat to the lowest and cook with a lid for 10-20 minutes. Check after 10 minutes to see if the water have evaporated, if so then turn off the heat and leave the rice with the lid on for another 5 minutes. Serve with the red sauce and meatballs and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!