בס"ד
קיבלתי לביקורת את הספר החדש של אביגיל מייזליק - פשוט טעים לשבת, והכנתי ממנו עוגיות שוקולד צ'יפס על הצד הבריא שהן מאוד טעימות ומוצלחות.
מי מאיתנו לא אוהב להכין מטעמים לכבוד שבת קודש ולפנק את החברים והמשפחה באוכל טוב, ובספר החדש של אביגיל מייזליק "פשוט טעים לשבת" תוכלו למצוא מגוון מאכלים המכבדים את שולחן השבת ואת האורחים והמשפחה המתקבצים סביבו.
בספר החדש תוכלו לפגוש את להיטי השבת של השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, כמו חלות מסוגים שונים (כוסמין, מחמצת), סלטים (טורקי, זיתים), תבשילי דגים, בשר ועוף (דניס שלם צלוי עם עגבניות ופלפלים, עוף ירוק, בקר ממולא), תוספות (קוגל תפו"א, אורז ופטריות), פינוקי בריאות (עוגיות קקאו ושקדים, עוגיות שוקולד צ'יפס) וקינוחים (גלידת תות-בננה, עוגת שכבות חלבית) ורבים נוספים כיאה לסדרת "פשוט טעים" גם כאן המתכונים מתבססים על פשטות ההכנה בלי חסכון והתפשרות בטעם.
אני החלטתי להכין את עוגיות השוקולד צ'יפס של אביגיל מייזליק עם קמח כוסמין והתקבלו עוגיות מושלמות! רכות עם פריכות מועטה. הספר שקיבלתי לסקירה הוא פשוט נפלא ומאוד מומלץ, להזמנת הספר בהנחה בחנות ההוצאה של "דני ספרים" לחצו כאן. ואם אתם רוצים לזכות בספר, מוזמנים לעמוד הפייסבוק שלי "עם תענוג con delight" לגלות איך לזכות בו.
המרכיבים ל-15 עוגיות (לי יצאו 13 גדולות):
2 כוסות קמח כוסמין 80 אחוז מלא (אני השתמשתי ב-70%)
1/2 כוס קוואקר
100 גרם חמאה, רכה
1 ביצה L
1 כוס סירופ מייפל טבעי
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר, לפחות 70% מוצקי קקאו קצוץ (השתמשתי בשוקולד מריר הרגיל)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס (לא השתמשתי)
תבנית תנור עם נייר אפייה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבלים יחדיו את הקמח, הקוואקר והחמאה במיקסר ידני או עומד עד שהכול מתערבב היטב ונהיה פירורים. מוסיפים את אבקת האפייה, המייפל והביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואם רוצים את האגוזים ומערבבים היטב. מעבירים כף גדושה לתבנית האפייה ומסדרים אותה לצורה עגולה. העוגיות משטחות באפייה, אולם עדיין צריך לתת להן צורה קצת עגולה וחשוב שיהיה רווח בין תלולית בצק אחת לאחרת, על מנת שהעוגיות לא יתחברו אחת לשנייה. מעבירים לאפייה במרכז התנור עד שהן מזהיבות. אצלי לקח כ-15-17 דקות, אתם יכולים לבדוק לדעתי אחרי 10 דקות. ל-15 עוגיות בקוטר 3 ס"מ ועובי 1 ס"מ מצויין בספר לאפות בין 7-8 דקות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר. שומרים בכלי אטום ובתאבון!
קיבלתי לביקורת את הספר החדש של אביגיל מייזליק - פשוט טעים לשבת, והכנתי ממנו עוגיות שוקולד צ'יפס על הצד הבריא שהן מאוד טעימות ומוצלחות.
I got to review the new cookbook of Avigail Maizlik - Pashut Taim - Lesabbath (just tasty for Shabbos), and I prepared a recipe of chocolate chips cookies from it on the healthy side that were just delicious and successful.
מי מאיתנו לא אוהב להכין מטעמים לכבוד שבת קודש ולפנק את החברים והמשפחה באוכל טוב, ובספר החדש של אביגיל מייזליק "פשוט טעים לשבת" תוכלו למצוא מגוון מאכלים המכבדים את שולחן השבת ואת האורחים והמשפחה המתקבצים סביבו.
בספר החדש תוכלו לפגוש את להיטי השבת של השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, כמו חלות מסוגים שונים (כוסמין, מחמצת), סלטים (טורקי, זיתים), תבשילי דגים, בשר ועוף (דניס שלם צלוי עם עגבניות ופלפלים, עוף ירוק, בקר ממולא), תוספות (קוגל תפו"א, אורז ופטריות), פינוקי בריאות (עוגיות קקאו ושקדים, עוגיות שוקולד צ'יפס) וקינוחים (גלידת תות-בננה, עוגת שכבות חלבית) ורבים נוספים כיאה לסדרת "פשוט טעים" גם כאן המתכונים מתבססים על פשטות ההכנה בלי חסכון והתפשרות בטעם.
We like making delights to honor Shabbos and pamper our friends and family with good food, and in the new cookbook of Avigail Maizlik "just tasty for Shabbos" you can find variety of food that honor Shabbos' table and the guests and family around it.
In the new cookbook you will find the Shabbos hits of chef and journalist Avigail Maizlik, such as different types of challah (sourdough, spelt), salads (Turkish, olives), fish, chicken and meat casseroles (roasted whole bream with tomato and peppers, green chicken, stuffed beef), sides (potato kugel, rice and mushroom), healthy treats (cocoa and almond cookies, chocolate chips cookies) and desserts (strawberry-banana ice cream, dairy layers cake) and many more and as befits the "just tasty" series, the recipes here are also based on simple preparation without compromising on taste.
I decided to make the chocolate chips cookies from the cookbook with spelt flour and they were amazing! soft with a bit of crunchy interior. The cookbook I received for review is highly recommended and you can purchase it on "Dani books" publishing website in discount. For a chance to win the cookbook, for Israeli residents only, check out my facebook page Con Delight.
המרכיבים ל-15 עוגיות (לי יצאו 13 גדולות):
2 כוסות קמח כוסמין 80 אחוז מלא (אני השתמשתי ב-70%)
1/2 כוס קוואקר
100 גרם חמאה, רכה
1 ביצה L
1 כוס סירופ מייפל טבעי
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר, לפחות 70% מוצקי קקאו קצוץ (השתמשתי בשוקולד מריר הרגיל)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס (לא השתמשתי)
תבנית תנור עם נייר אפייה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבלים יחדיו את הקמח, הקוואקר והחמאה במיקסר ידני או עומד עד שהכול מתערבב היטב ונהיה פירורים. מוסיפים את אבקת האפייה, המייפל והביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואם רוצים את האגוזים ומערבבים היטב. מעבירים כף גדושה לתבנית האפייה ומסדרים אותה לצורה עגולה. העוגיות משטחות באפייה, אולם עדיין צריך לתת להן צורה קצת עגולה וחשוב שיהיה רווח בין תלולית בצק אחת לאחרת, על מנת שהעוגיות לא יתחברו אחת לשנייה. מעבירים לאפייה במרכז התנור עד שהן מזהיבות. אצלי לקח כ-15-17 דקות, אתם יכולים לבדוק לדעתי אחרי 10 דקות. ל-15 עוגיות בקוטר 3 ס"מ ועובי 1 ס"מ מצויין בספר לאפות בין 7-8 דקות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר. שומרים בכלי אטום ובתאבון!
Ingredients for 15 cookies (I got 13 large ones):
2 cups 80% whole spelt (I used 70%)
1/2 cup Quaker
100 gram/3.5 oz. butter, soft
1 L egg
1 cup pure maple syrup
1 tsp. baking powder
100 gram/3.5 oz. bittersweet chocolate, at least 70% cocoa solids, chopped (I used regular bittersweet chocolate)
50 gram/1.8 oz. walnuts, roughly chopped (I didn't use)
2 cups 80% whole spelt (I used 70%)
1/2 cup Quaker
100 gram/3.5 oz. butter, soft
1 L egg
1 cup pure maple syrup
1 tsp. baking powder
100 gram/3.5 oz. bittersweet chocolate, at least 70% cocoa solids, chopped (I used regular bittersweet chocolate)
50 gram/1.8 oz. walnuts, roughly chopped (I didn't use)
baking tray with baking paper
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix the flour, Quaker and butter with hand or stand mixer until you get crumbs and the mixture is well mixed.
Add the baking powder, maple and egg and mix again. Add the chopped chocolate and if you want the walnuts and mix well. Transfer a heaping spoon of mixture to the baking paper and shape it a bit to a round. The cookies spread while baking, but you still need to give them that round look a bit and it is important to leave gaps between one dollop to another. Bake until golden in the middle rack of the oven, mine took 15-17 minutes, you can check after 10 minutes. On the cookbook, when making 15 cookies in 3 cm diameter and 1 cm thickness it is stated to bake between 7-8 minutes until golden.Take out of the oven and set aside to cool. Keep in airtight container and enjoy!
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix the flour, Quaker and butter with hand or stand mixer until you get crumbs and the mixture is well mixed.
Add the baking powder, maple and egg and mix again. Add the chopped chocolate and if you want the walnuts and mix well. Transfer a heaping spoon of mixture to the baking paper and shape it a bit to a round. The cookies spread while baking, but you still need to give them that round look a bit and it is important to leave gaps between one dollop to another. Bake until golden in the middle rack of the oven, mine took 15-17 minutes, you can check after 10 minutes. On the cookbook, when making 15 cookies in 3 cm diameter and 1 cm thickness it is stated to bake between 7-8 minutes until golden.Take out of the oven and set aside to cool. Keep in airtight container and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!