אפשר להגיד שזו מעין ארוחת בוקר קונטיננטלית או ארוחת ערב קלה ונפלאה, אבל מה שבטוח זה ממש טעים וממש פשוט להכנה! - פריטטה מושלמת ויפהפיה!
אני חושבת שהדבר המאתגר היחיד כאן זה הפיכת הפריטטה במחבת. הנסיון הראשון שלי להפיכת הפריטטה יצא מעולה ותוכלו לראות זאת בסרטון, אבל היו פעמים שקצת פקששתי. למרות הכול, הפריטטה עדיין מאוד טעימה ומאוד מומלצת.
פריטטה זו מילה באיטלקית שפירושה "מטוגן" ובעצם מדובר במנה איטלקית המורכבת מחביתה עבה ובה תוספות. כעקרון אחרי שמבשלים צד אחד של הפריטטה, יש להכניס לתנור על מצב גריל להשחמת החלק העליון לכמה דקות.
מכיוון שבתנור ישן שלי לא היה מצב גריל, החלטתי להפוך את הפריטטה ולהמשיך לבשל במחבת. נראה לי שכך היא גם יותר טעימה, אבל זו רק דעתי :-) .
אני חושבת שהדבר המאתגר היחיד כאן זה הפיכת הפריטטה במחבת. הנסיון הראשון שלי להפיכת הפריטטה יצא מעולה ותוכלו לראות זאת בסרטון, אבל היו פעמים שקצת פקששתי. למרות הכול, הפריטטה עדיין מאוד טעימה ומאוד מומלצת.
פריטטה זו מילה באיטלקית שפירושה "מטוגן" ובעצם מדובר במנה איטלקית המורכבת מחביתה עבה ובה תוספות. כעקרון אחרי שמבשלים צד אחד של הפריטטה, יש להכניס לתנור על מצב גריל להשחמת החלק העליון לכמה דקות.
מכיוון שבתנור ישן שלי לא היה מצב גריל, החלטתי להפוך את הפריטטה ולהמשיך לבשל במחבת. נראה לי שכך היא גם יותר טעימה, אבל זו רק דעתי :-) .
פריטטת ירקות/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
כ-1 כף שמן זית
2 ביצים XL או 4 ביצים L
1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 פלפל צהוב קטן,חתוך לקוביות
1 פלפל כתום קטן, חתוך לקוביות
1 בצל קטן, קצוץ
כ-1/4 כוס פרמזן מגוררת
כ-1/4 כוס פירורי ריקוטה (אם אין, ניתן להמיר בכל ריקוטה קשה ולפורר או לנסות להשתמש בקוטג')
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הפריטטה, למעט השמן.
2. מחממים את השמן במחבת וברגע שהשמן חם, מוסיפים את הבלילה ומשטחים אותה שתכסה את כל המחבת.
3. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. במידה ואתם מכינים יותר ביצים, זמן ההכנה יתארך.
4.כעבור כ-5 דקות, הופכים את הפריטטה בעזרת מרית לצד השני. להפוך בזהירות והחלטיות, שהפריטטה לא תשבר.
5.מכסים ומבשלים עוד כ-2 דקות.
6.מגישים עם ירקות, קוטג' או גבינה לבנה ומיץ תפוזים.
3. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. במידה ואתם מכינים יותר ביצים, זמן ההכנה יתארך.
4.כעבור כ-5 דקות, הופכים את הפריטטה בעזרת מרית לצד השני. להפוך בזהירות והחלטיות, שהפריטטה לא תשבר.
5.מכסים ומבשלים עוד כ-2 דקות.
6.מגישים עם ירקות, קוטג' או גבינה לבנה ומיץ תפוזים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!