בס"ד
רולדה שלושה שוקולדים עם מילוי שוקולד חלב ושוקולד לבן. רולדה נפלאה, פשוטה להכנה וטעימה-טעימה שמתאימה לכל שבת, מועד וחג.
הרולדה הזו מאוד פשוטה להכנה, בלי הפרדת ביצים ובלי יותר מדי סיבוכים. פשוטה וכיפית להכנה.
אחרי שהכנתי את הרולדה, חשבתי לעצמי שהיא נראית קצת כמו כפתורים של ליצן, כך שזה יכול להיות נפלא גם לפורים.
גם הפעם השתמשתי באגו מיקס שקיבלתי לסקירה מכרמית ואפשר לקרוא לרולדה הזו רולדת שלושת השוקולדים, מכיוון שיש בה גם שוקולד חלב, גם שוקולד מריר וגם שוקולד לבן.
המרכיבים לרולדת שלושה שוקולדים / מתכון CON DELIGHT:
לעוגה:
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
לקצפת שוקולד לבן:*
85 גרם שוקולד לבן
1 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקצפת שוקולד חלב:*
85 גרם שוקולד חלב
1 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל או שוקו
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
אגו מיקס בצבע לבן וצבע חום
ספריי שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מקציפים במיקסר ידני את הביצים כ-30 שניות עד שהתערובת מתחילה לעלות בועות וקצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כאשר כל הזמן ממשיכים להקציף. לאחר שמוסיפים את כל הסוכר, מקציפים עוד כדקה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה. אחרי כל הוספה של קמח, יש לקפל אותו לתערובת.
מעבירים לתבנית בגודל 35X30 ס"מ עם נייר אפייה משומן. משטחים את הבלילה כמה שאפשר ומעבירים לאפייה באמצע התנור כ-10 דקות.
מוציאים מהתנור, מעבירים עם נייר האפייה למגבת ומגלגלים את העוגה לרולדה עם המגבת. מניחים להתקרר חצי שעה ואז מכינים את הקצפות:
ממיסים את השוקולד הלבן לתערובת חלקה ומניחים בצד להתקרר. חשוב להמיס במיקרו פולסים של 20-30 שניות וערבוב אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מקציפים את כוס הקצפת וכף האינסטנט וניל לקצף יציב. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים להטמעה מוחלטת.
מעבירים חלק מהתערובת לשקית זילוף בלי צנתר עם חור. את אותו דבר עושים עם שוקולד החלב.
פותחים את העוגה מהגלגול שלה. מזלפים שורות של קצפת לבנה ברווחים ואז בין הרווחים שהשארנו מזלפים את הקצפת החומה.
מגלגלים את הרולדה, הפעם בלי המגבת ובלי הנייר אפייה ומעבירים את הרולדה לרשת.
ממיסים את מרכיבי הציפוי במיקרו ומצפים את העוגה מכל צידיה. מעבירים את העוגה עם הרשת לתבנית ולמקפיא לכמה דקות להתייצבות.
מעבירים את הקצפות הנותרות לשתי שקיות זילוף עם צנתרים. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מעבירים לכלי הגשה ומזלפים מהקצפת הלבנה והחומה לסירוגין.
על כל זילוף חום, מניחים כדור שוקולד לבן ועל כל זילוף לבן, מניחים כדור שוקולד חום.
עדיף להעביר למקרר להתייצבות נוספת ללילה, אך ניתן כמובן להגיש באותו רגע כמו שאני עשיתי.
בתאבון!
*מהקצפות נשאר לי יותר ממה שהייתי צריכה, אך תמיד עדיף שיהיה אקסטרה מאשר שיחסר. ניתן להגיש כקינוח מוס בכוסות אישיות עם כדורי השוקולד או פתי בר מרוסק.
רולדה שלושה שוקולדים עם מילוי שוקולד חלב ושוקולד לבן. רולדה נפלאה, פשוטה להכנה וטעימה-טעימה שמתאימה לכל שבת, מועד וחג.
הרולדה הזו מאוד פשוטה להכנה, בלי הפרדת ביצים ובלי יותר מדי סיבוכים. פשוטה וכיפית להכנה.
אחרי שהכנתי את הרולדה, חשבתי לעצמי שהיא נראית קצת כמו כפתורים של ליצן, כך שזה יכול להיות נפלא גם לפורים.
גם הפעם השתמשתי באגו מיקס שקיבלתי לסקירה מכרמית ואפשר לקרוא לרולדה הזו רולדת שלושת השוקולדים, מכיוון שיש בה גם שוקולד חלב, גם שוקולד מריר וגם שוקולד לבן.
המרכיבים לרולדת שלושה שוקולדים / מתכון CON DELIGHT:
לעוגה:
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
לקצפת שוקולד לבן:*
85 גרם שוקולד לבן
1 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקצפת שוקולד חלב:*
85 גרם שוקולד חלב
1 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל או שוקו
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
אגו מיקס בצבע לבן וצבע חום
ספריי שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מקציפים במיקסר ידני את הביצים כ-30 שניות עד שהתערובת מתחילה לעלות בועות וקצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כאשר כל הזמן ממשיכים להקציף. לאחר שמוסיפים את כל הסוכר, מקציפים עוד כדקה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה. אחרי כל הוספה של קמח, יש לקפל אותו לתערובת.
מעבירים לתבנית בגודל 35X30 ס"מ עם נייר אפייה משומן. משטחים את הבלילה כמה שאפשר ומעבירים לאפייה באמצע התנור כ-10 דקות.
מוציאים מהתנור, מעבירים עם נייר האפייה למגבת ומגלגלים את העוגה לרולדה עם המגבת. מניחים להתקרר חצי שעה ואז מכינים את הקצפות:
ממיסים את השוקולד הלבן לתערובת חלקה ומניחים בצד להתקרר. חשוב להמיס במיקרו פולסים של 20-30 שניות וערבוב אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מקציפים את כוס הקצפת וכף האינסטנט וניל לקצף יציב. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים להטמעה מוחלטת.
מעבירים חלק מהתערובת לשקית זילוף בלי צנתר עם חור. את אותו דבר עושים עם שוקולד החלב.
פותחים את העוגה מהגלגול שלה. מזלפים שורות של קצפת לבנה ברווחים ואז בין הרווחים שהשארנו מזלפים את הקצפת החומה.
מגלגלים את הרולדה, הפעם בלי המגבת ובלי הנייר אפייה ומעבירים את הרולדה לרשת.
ממיסים את מרכיבי הציפוי במיקרו ומצפים את העוגה מכל צידיה. מעבירים את העוגה עם הרשת לתבנית ולמקפיא לכמה דקות להתייצבות.
מעבירים את הקצפות הנותרות לשתי שקיות זילוף עם צנתרים. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מעבירים לכלי הגשה ומזלפים מהקצפת הלבנה והחומה לסירוגין.
על כל זילוף חום, מניחים כדור שוקולד לבן ועל כל זילוף לבן, מניחים כדור שוקולד חום.
עדיף להעביר למקרר להתייצבות נוספת ללילה, אך ניתן כמובן להגיש באותו רגע כמו שאני עשיתי.
בתאבון!
*מהקצפות נשאר לי יותר ממה שהייתי צריכה, אך תמיד עדיף שיהיה אקסטרה מאשר שיחסר. ניתן להגיש כקינוח מוס בכוסות אישיות עם כדורי השוקולד או פתי בר מרוסק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!