בס"ד
Wonderful recipe of sweet and sour tofu
I think this is the first time I ever tried tofu, and that's thanks to a collaboration with Tnuva.
Tnuva have launched new chili tofu and since I have a limited knowledge about Tofu, I decided to look for recipes and found this one.
That recipe was the inspiration to the recipe here, with many changes I made to the original recipe in order to reach the taste that would suit us best and indeed it was.
Great recipe for vegans or when you look for a parve (non dairy or meat) meal.
המרכיבים:
לרוטב:
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב סויה
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ אורז
2 כפות מים
300 גרם טופו פיקנטי, מסונן מנוזלים ומיובש היטב, חתוך לקוביות
קורנפלור
2 כפות שמן
1 פלפל ירוק כהה, חתוך לקוביות
1 פלפל כתום, חתוף לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
מצפים את קוביות הטופו בקורנפלור ומטגנים במחבת עם שמן כ-7 דקות על חום בינוני, מדי פעם מערבבים.
מעבירים לכלי אחר ובאותה מחבת מחממים את שתי כפות השמן הנוספות. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ-4-5 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הטופו והרוטב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-30 שניות וזהו.
בתאבון!
מתכון נפלא לטופו בטעמי חמוץ מתוק.
Wonderful recipe of sweet and sour tofu
זו נראה לי הפעם הראשונה שיוצא לי לטעום טופו, וזה רק בעקבות שיתוף פעולה שעשיתי עם תנובה לרגל יציאת הטופו החדש שלהם.
אז לקחתי את הטופו של תנובה בטעם צ'ילי ומכיוון שההכרות שלי די מצומצמת עם טופו, התחלתי לחפש מתכונים ואז נתקלתי במתכון הזה.
המתכון הזה היה ההשראה למתכון פה, עם הרבה שינויים שביצעתי למתכון במטרה להגיע לטעם שלדעתי יהיה הכי טעים בשבילנו ובהחלט כך היה.
מתכון מעולה לטבעונים או מי שמחפש לאכול משהו פרווה, טעים ובריא.
אז לקחתי את הטופו של תנובה בטעם צ'ילי ומכיוון שההכרות שלי די מצומצמת עם טופו, התחלתי לחפש מתכונים ואז נתקלתי במתכון הזה.
המתכון הזה היה ההשראה למתכון פה, עם הרבה שינויים שביצעתי למתכון במטרה להגיע לטעם שלדעתי יהיה הכי טעים בשבילנו ובהחלט כך היה.
מתכון מעולה לטבעונים או מי שמחפש לאכול משהו פרווה, טעים ובריא.
I think this is the first time I ever tried tofu, and that's thanks to a collaboration with Tnuva.
Tnuva have launched new chili tofu and since I have a limited knowledge about Tofu, I decided to look for recipes and found this one.
That recipe was the inspiration to the recipe here, with many changes I made to the original recipe in order to reach the taste that would suit us best and indeed it was.
Great recipe for vegans or when you look for a parve (non dairy or meat) meal.
המרכיבים:
לרוטב:
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב סויה
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ אורז
2 כפות מים
300 גרם טופו פיקנטי, מסונן מנוזלים ומיובש היטב, חתוך לקוביות
קורנפלור
2 כפות שמן
1 פלפל ירוק כהה, חתוך לקוביות
1 פלפל כתום, חתוף לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
מצפים את קוביות הטופו בקורנפלור ומטגנים במחבת עם שמן כ-7 דקות על חום בינוני, מדי פעם מערבבים.
מעבירים לכלי אחר ובאותה מחבת מחממים את שתי כפות השמן הנוספות. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ-4-5 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הטופו והרוטב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-30 שניות וזהו.
בתאבון!
Ingredients:
sauce:
2 Tbsp. brown sugar
1 Tbsp. soy sauce
1Tbsp. ketchup
1Tbsp. sweet chili sauce
1 Tbsp. rice vinegar
2 Tbsp. water
300 gram spicy tofu, strained from liquids, pat dried and cut into cubes
cornstarch
2 Tbsp. oil
1 green bell pepper, cubed
1 orange bell pepper, cubed
1 red bell pepper, cubed
2-3 Tbsp. oil
Preparation:
Mix the sauce ingredients and set aside.
Coat the tofu with cornstarch and fry in a pan with oil for 7 minutes on medium heat, mix occasionally.
Transfer to a bowl and add oil to the pan. Add the peppers and fry for 4-5 minutes, mix occasionally. Return the tofu and pour the sauce on top. Continue cooking while mixing for about 30 seconds.
Enjoy!
sauce:
2 Tbsp. brown sugar
1 Tbsp. soy sauce
1Tbsp. ketchup
1Tbsp. sweet chili sauce
1 Tbsp. rice vinegar
2 Tbsp. water
300 gram spicy tofu, strained from liquids, pat dried and cut into cubes
cornstarch
2 Tbsp. oil
1 green bell pepper, cubed
1 orange bell pepper, cubed
1 red bell pepper, cubed
2-3 Tbsp. oil
Preparation:
Mix the sauce ingredients and set aside.
Coat the tofu with cornstarch and fry in a pan with oil for 7 minutes on medium heat, mix occasionally.
Transfer to a bowl and add oil to the pan. Add the peppers and fry for 4-5 minutes, mix occasionally. Return the tofu and pour the sauce on top. Continue cooking while mixing for about 30 seconds.
Enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!