בס"ד
מתכון נפלא ופשוט לחגים המתקרבים - טרייפל עם שכבת קראמבל פירורים קלה להכנה, שכבת תותים וקרם גבינה.
המרכיבים ל-4-5 כוסות:
רוטב תותים (מבוסס על המתכון הזה עם שינויים שלי):
200 גרם תותים קפואים
1/4 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון
שכבת הקראמבל (מבוסס על מתכון של א. טהלר מהשבועון מרווה לצמא עם שינויים שלי) :
130 גרם ביסקוויטים
1 כף סוכר חום
25 גרם חמאה, מומסת
שכבת הגבינה:
225 גרם גבינת שמנת
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
שמים במחבת את התותים, הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה-בינונית, מדי פעם מערבבים. לאחר מכן, מעבירים למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את שכבת הפירורים: מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מרסקים את הביסקוויטים ביחד עם הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים את הפירורים בכל התבנית ואופים 10 דקות. מניחים להתקרר בצד.
לקראת סוף השעה, מכינים את קרם הגבינה: מערבבים את מרכיבי שכבת הגבינה ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר רצוי.
מרכיבים את המנה: שמים בכוסות הגשה שכבת פירורים, מעל תותים ומעל מזלפים את קרם הגבינה.
נשאר לי הרבה מקרם הגבינה והביסקוויטים, ולכן ניתן להכין עוד רוטב תותים או לחילופין פשוט להכין כוסות הגשה בלי תותים למי שפחות אוהב קינוחי פירות.
מעבירים למקרר לפחות ל- שעות או ללילה.
מתכון נפלא ופשוט לחגים המתקרבים - טרייפל עם שכבת קראמבל פירורים קלה להכנה, שכבת תותים וקרם גבינה.
Wonderful and simple dessert for the holidays - trifle with a layer of crumbs, strawberries, and cream cheese.
המרכיבים ל-4-5 כוסות:
רוטב תותים (מבוסס על המתכון הזה עם שינויים שלי):
200 גרם תותים קפואים
1/4 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון
שכבת הקראמבל (מבוסס על מתכון של א. טהלר מהשבועון מרווה לצמא עם שינויים שלי) :
130 גרם ביסקוויטים
1 כף סוכר חום
25 גרם חמאה, מומסת
שכבת הגבינה:
225 גרם גבינת שמנת
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
שמים במחבת את התותים, הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה-בינונית, מדי פעם מערבבים. לאחר מכן, מעבירים למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את שכבת הפירורים: מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מרסקים את הביסקוויטים ביחד עם הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים את הפירורים בכל התבנית ואופים 10 דקות. מניחים להתקרר בצד.
לקראת סוף השעה, מכינים את קרם הגבינה: מערבבים את מרכיבי שכבת הגבינה ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר רצוי.
מרכיבים את המנה: שמים בכוסות הגשה שכבת פירורים, מעל תותים ומעל מזלפים את קרם הגבינה.
נשאר לי הרבה מקרם הגבינה והביסקוויטים, ולכן ניתן להכין עוד רוטב תותים או לחילופין פשוט להכין כוסות הגשה בלי תותים למי שפחות אוהב קינוחי פירות.
מעבירים למקרר לפחות ל- שעות או ללילה.
Ingredients for 4-5 dessert cups:
Strawberry sauce (based on this recipe with the changes I made)
200 gram frozen strawberries
1/4 cup sugar
1 tsp. lemon juice
Crumble layer (based on a recipe by A. Tahler from the weekly magazine "Marve Latzame"):
130-gram petit beurre or shortbread
1 Tbsp. brown sugar
25 grams butter, melted
Cream cheese layer:
225 gram cream cheese
250 ml heavy cream
1/2 cup instant vanilla pudding
Preparation:
Place the strawberries in a pan with the lemon juice and sugar and cook on low-med heat for 20 minutes, stirring occasionally. Then, transfer to the fridge for an hour.
Meanwhile prepare the crumble layer: Preheat oven to 180C/356F. Crush the shortbread and sugar into crumbs using a food processor. Add the melted butter and process just until incorporated.
Transfer onto a baking pan, scatter the crumbs and bake for 10 minutes. Set aside to cool.
After the hour has almost passed, make the cream cheese layer: Mix the cream cheese layer ingredients and whip until you get a steady cream. Transfer to a piping bag with a nozzle.
Assemble the dessert: Transfer the crumbs into dessert cups. Pour the strawberry sauce on top and pipe the cream cheese layer using the piping bag.
I got leftovers from the cream cheese and crumbs, so you can make an extra strawberry sauce or make dessert cups with only the crumbs and cheese layer, for those who don't like fruit desserts.
Transfer to the fridge for at least 4 hours or the night.
Strawberry sauce (based on this recipe with the changes I made)
200 gram frozen strawberries
1/4 cup sugar
1 tsp. lemon juice
Crumble layer (based on a recipe by A. Tahler from the weekly magazine "Marve Latzame"):
130-gram petit beurre or shortbread
1 Tbsp. brown sugar
25 grams butter, melted
Cream cheese layer:
225 gram cream cheese
250 ml heavy cream
1/2 cup instant vanilla pudding
Preparation:
Place the strawberries in a pan with the lemon juice and sugar and cook on low-med heat for 20 minutes, stirring occasionally. Then, transfer to the fridge for an hour.
Meanwhile prepare the crumble layer: Preheat oven to 180C/356F. Crush the shortbread and sugar into crumbs using a food processor. Add the melted butter and process just until incorporated.
Transfer onto a baking pan, scatter the crumbs and bake for 10 minutes. Set aside to cool.
After the hour has almost passed, make the cream cheese layer: Mix the cream cheese layer ingredients and whip until you get a steady cream. Transfer to a piping bag with a nozzle.
Assemble the dessert: Transfer the crumbs into dessert cups. Pour the strawberry sauce on top and pipe the cream cheese layer using the piping bag.
I got leftovers from the cream cheese and crumbs, so you can make an extra strawberry sauce or make dessert cups with only the crumbs and cheese layer, for those who don't like fruit desserts.
Transfer to the fridge for at least 4 hours or the night.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!