בס"ד
עוגה נפלאה ומרשימה ללא אפייה ומהירה להכנה עם פתי בר, שוקולד, גבינה וריבת חלב.
ראיתי על קופסת הפתי בר של אסם, מתכון לעוגה עם שוקולד, ריבת חלב ושמנת מתוקה.
מכיוון שהיה במתכון די הרבה שמנת מתוקה, החלטתי לשנות את הקונספט של העוגה וללכת על גבינה לבנה 5%, שגם תוריד משמעותית את כמות הקלוריות ועדיין תהיה מאוד טעימה.
בנוסף, שיניתי עוד כמה דברים במתכון ויצאה עוגה ממש מרשימה וטעימה.
עוגת שוקולד, ריבת חלב וגבינה ללא אפייה / מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים לתבנית 23 ס"מ עגולה:
שכבת ביסקוויטים:
250 גרם ביסקוויטים, מפוררים גס או דק יותר (לכו לפי העדפה שלכם)
50 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
שכבת גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות ריבת חלב
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
שכבת גאנאש:
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
לקישוט:
1 כף ריבת חלב
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את מרכיבי שכבת הביסקוויטים במיקרו, למעט הביסקוויטים. ממיסים ל-30-40 שניות ומערבבים אחרי כל הפעלה, עד אשר מתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביסקויטים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית עגולה בגודל 23 ס"מ ומניחים בצד. מקציפים יחדיו את מרכיבי שכבת הגבינה עד שמקבלים קרם אחיד ויציב. משטחים את התערובת על תערובת הביסקוויטים ומניחים בצד.
ממיסים יחדיו את מרכיבי הגאנש במיקרו. יש לחמם בזהירות על מנת שהשוקולד לא ישרף, ולכן לאחר כ-30-40 שניות של הפעלה, עוצרים ומערבבים היטב. ממשיכים כך עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים על שכבת הגבינה ומטים את התבנית לצדדים, כך שהגאנאש יכסה את כל פני העוגה.
ממיסים ריבת חלב במיקרו ל-15-20 שניות. מניחים להתקרר מעט ולאחר מכן מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן. מתחילים ליצור צורות על העוגה ובעזרת קיסם, מושכים את קווים על פני הציורים, לקבלת מראה מרשים.
מעבירים למקרר ללילה ובתאבון!
עוגה נפלאה ומרשימה ללא אפייה ומהירה להכנה עם פתי בר, שוקולד, גבינה וריבת חלב.
ראיתי על קופסת הפתי בר של אסם, מתכון לעוגה עם שוקולד, ריבת חלב ושמנת מתוקה.
מכיוון שהיה במתכון די הרבה שמנת מתוקה, החלטתי לשנות את הקונספט של העוגה וללכת על גבינה לבנה 5%, שגם תוריד משמעותית את כמות הקלוריות ועדיין תהיה מאוד טעימה.
בנוסף, שיניתי עוד כמה דברים במתכון ויצאה עוגה ממש מרשימה וטעימה.
עוגת שוקולד, ריבת חלב וגבינה ללא אפייה / מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים לתבנית 23 ס"מ עגולה:
שכבת ביסקוויטים:
250 גרם ביסקוויטים, מפוררים גס או דק יותר (לכו לפי העדפה שלכם)
50 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
שכבת גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות ריבת חלב
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
שכבת גאנאש:
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
לקישוט:
1 כף ריבת חלב
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את מרכיבי שכבת הביסקוויטים במיקרו, למעט הביסקוויטים. ממיסים ל-30-40 שניות ומערבבים אחרי כל הפעלה, עד אשר מתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביסקויטים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית עגולה בגודל 23 ס"מ ומניחים בצד. מקציפים יחדיו את מרכיבי שכבת הגבינה עד שמקבלים קרם אחיד ויציב. משטחים את התערובת על תערובת הביסקוויטים ומניחים בצד.
ממיסים יחדיו את מרכיבי הגאנש במיקרו. יש לחמם בזהירות על מנת שהשוקולד לא ישרף, ולכן לאחר כ-30-40 שניות של הפעלה, עוצרים ומערבבים היטב. ממשיכים כך עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים על שכבת הגבינה ומטים את התבנית לצדדים, כך שהגאנאש יכסה את כל פני העוגה.
ממיסים ריבת חלב במיקרו ל-15-20 שניות. מניחים להתקרר מעט ולאחר מכן מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן. מתחילים ליצור צורות על העוגה ובעזרת קיסם, מושכים את קווים על פני הציורים, לקבלת מראה מרשים.
מעבירים למקרר ללילה ובתאבון!
נראית מעולה, אני אוהבת
השבמחקתודה רבה רבה לך בתיה!
מחק